KalPan hopeamitalistien arvosanat: Yllättäjät onnistuivat, tähdet hyytyivät tosipeleissä

Ruutu LogoLiigan kausi päättyi, mutta Pitsiturnaus häämöttää jo kulman takana. Voit seurata maan parasta kiekkoa jälleen ensi kaudella Ruutu+ -palvelun kautta.

KalPan huima kausi päättyi lopulta pettymykseen, kun Tappara vei nimiinsä mestaruuden. Faneille.comin toimittajat Jesse Happonen ja Eemeli Kosonen käyvät läpi arvosanoin läpi kuopiolaisten pelaajat pudotuspelien osalta.

Maalivahdit

Denis Godla

JH: 9. Oli suorastaan vakuuttava pelaamissaan otteluissa. Piti huolen siitä, että KalPa sai hyvän alun pudotuspeleihin.

EK: 9. Joutui vaikeaan paikkaan pudotuspelien alussa, mutta selvisi tehtävästään erinomaisesti. Olisi ollut valmis jopa isompaan vastuuseen.

Eero Kilpeläinen

JH: 9,5. Esitti maagisia torjuntoja illasta toiseen. Montaa helppoa kevään aikana miehen taakse ei menny. Oli KalPan selvästi tärkein pelaaja.

EK: 10-. Huimaa tekemistä illasta ja ottelusarjasta toiseen. Ilman Kilpeläisen loistovirettä KalPa ei olisi finaaleissa pelannut. Kokeneen maalivahdin merkitys joukkueelleen oli poikkeuksellisen iso.

Puolustajat

Otto Leskinen

JH: 7. Jäi vielä todella pienelle vastuulle, mutta voi olla tulevaisuudessa todella käyttökelpoinen tapaus kuopiolaisile.

EK: 7. Niko Mikkolan palatessa tositoimiin Leskisen vastuulle jäi lähinnä ilmapiirin haistelu, vaikka iski JYPiä vastaan yhden osuman. Tulokaspuolustaja sai kuitenkin mainiota kokemusta tulevaisuutta varten.

Santeri Lukka

JH: 9+. Omasta mielestäni Lukka oli KalPan paras puolustaja. Liikkui laajalti ympäri kaukaloa, ja auttoi isosti joukkueen hyökkäyspelissä. Finaaleissa otti Veli-Matti Savinaisen hyvin pihteihinsä.

EK: 9. Loistava kausi Lukalta eikä meno hyytynyt pudotuspeleissäkään. Pelasi ennakkoluulottomasti omilla vahvuuksillaan eikä kaihtanut fyysistäkään peliä.

Joonas Lyytinen

JH: 8,5. Hyytyi hieman finaaleissa, johon odotusarvot olivat korkealla. Toimitti kiekkoa kuitenkin hvyin maalille illasta toiseen, ja nyt varmasti moni tietää, kuka on Joonas Lyytinen. Otti muutaman turhan jäähyn.

EK: 8,5.  KalPan puolustuksen kulmakiviä ja kuopiolaisten loistavan sesongin ruumiillistuma. Teki nyt pudotuspeleissä lähes yhtä paljon pisteitä kuin viime kaudella runkosarjassa.

Niko Mikkola

JH: 8,5. Vakuuttava hahmo kokonsa puolesta. On selvää, että hän on tulevaisuuden huippunimi. Pelasi ikäänsä nähden todella kypsää kiekkoa.

EK: 9. Mikkolalla on edessä kirkas tulevaisuus. Oli kauden kovimmissa peleissä kaukalossa kuin kotonaan. 21-vuotiaan puolustajan arvoa ei mitata tehopisteissä, vaan vahvuudet ovat nimenomaan omassa päässä. Pudotuspelejä varjosti Pelicansia vastaan sattunut loukkaantuminen.

Juuso Riikola

JH: 9. Joukkueen peliaikakuningas. Liikkui Lukan tavoin ympäri kaukaloa, ja pääsi myös hyvin pisteille. Valmentaja Pekka Virta varmasti sai sen, mitä Riikolalta odotti.

EK: 9. Samat sanat kuin oikeastaan edellisiin puolustajiinkin. Nuori puolustaja, mutta pelasi pudotuspeleissä kuin vanha konkari. Kiekko ei polttanut lavassa missään vaiheessa.

Mikael Seppälä

JH: 8-, KalPa-puolustuksen ehkä se näkymättömin pelaaja. Finaaleissa oli rahtusen vaikeuksissa liukkaiden Tappara-hyökkääjien kanssa. Hänen kentällä olleessaan KalPa päästi kuitenkin vain viisi maalia, joka oli puolustajista pienin lukema.

EK: 8. Seppälän vastuu kasvoi melkoisesti runkosarjaan nähden, mutta 23-vuotias puolustaja selvisi tehtävästään kuivin jaloin. Todella tasaista suorittamista läpi pudotuspelien.

Jussi Timonen

JH: 8. Peruspakkien peruspakki. Pelasi isot minuutit ja oli varmasti tärkeä hahmo joukkueen nuorille puolustajille kokemuksensa avulla.

EK: 8. Timonen kun oli kentällä niin kokemus puhui. Konkarilla ei ollut kaukalossa milloinkaan kiire ja Timonen hoiti ruutunsa esimerkillisesti. Ei tehnyt pudotuspeleissä juuri lainkaan virheitä.

Hyökkääjät

Arttu Ilomäki

JH: 8,5. Ilomäki oli positiivinen yllätys. Pelasi nyt paljon paremman pudotuspelikevään kuin viime vuonna. Etenkin finaaleissa oli joukkueensa parhaita pelaajia.

EK: 8,5. Ilomäki paransi menoaan pudotuspelien edetessä ja nousi loppuotteluissa joukkueensa tärkeimpien palasten joukkoon. Tästä huolimatta omissa kolisi hieman liikaa: tehotilasto jäi pakkaselle kolmessa viimeisessä finaalissa.

Arttu Ilomäki juhli viime kaudella Tapparan kanssa mestaruutta. Tampere vaihtui syksyllä Kuopioon, jossa sentteri pääsi mainioon liitoon. Kuva: AOP

Tommi Jokinen

JH: 8+. Viisi maalia näissä karkeloissa oli hyvä suoritus. Todella tärkeä pelaaja varmasti koko KalPa-yhteisölle.

EK: 8. Kokonaisuutena Jokisen pudotuspelit menivät mainiosti, mutta loppuotteluissa puhti alkoi loppua kesken. Jostain olisi pitänyt kaivaa yksi vaihde lisää, kun ykkösketjun peli alkoi tökkiä ja KalPa tarvitsi ratkaisijoita.

Jyri Junnila

JH: 9. Oli etenkin finaaleissa elintärkeä pelaaja joukkueelleen, kun ykkösketjun peli sakkasi. Tehoili Tapparaa vastaan komeat viisi tehopistettä, joka kertoo, että Junnila on isojen pelien mies. Pelasi todennäköisesti nyt uransa parasta jääkiekkoa.

EK: 9. Loistavat pudotuspelit kokeneelta pelaajalta. Pystyi nostamaan tasoaan huimasti kauden tärkeimpien otteluiden koittaessa. Kullanarvoinen pelaaja KalPalle.

Janne Keränen

JH: 8+. Oli sankari siihen asti, kunnes oikeasti ISOT pelit alkoivat. Finaaleissa vain yksi maali, joka jättää varmasti rahtusen happaman maun miehen suuhun muutoin nappikauden jälkeen.

EK: 8. KalPan paras pistemies, mutta katosi kuvasta finaaleissa. Oli huimassa vireessä Pelicansia ja JYPiä vastaan, mutta ei pystynyt nousemaan ratkaisijan rooliin Tapparaa vastaan.

Eetu Luostarinen

JH: 8+. Hoiti oman pienen roolinsa todella miehekkäästi. Teki yhden komean maalin, ja edessä on varmasti kirkas tulevaisuus.

EK: 8. Haastavat pudotuspelit tulokaspelaajalle, mutta Luostarinen selvisi roolistaan kunnialla. Ruutun ja Sebokin loukkaantumisten myötä vastuun määrä vaihteli, mikä ei helpottanut tehtävää.

Jesse Mankinen

JH: 8. Floppaaminen finaaleissa laskee arvosanan kiitettävästä kasiin. Kun panokset on kovat, joukkueen ykkösketjun pitäisi olla se suunnannäyttäjä joukkueellen. Niin se oli nytkin, ja se on se syy, miksi KalPa ylsi ”vain” hopealle.

EK: 8. Aloitti pudotuspelit lennokkaasti, mutta ei ollut JYPiä vastaan terävimmillään. Finaalisarjassa oli pirtein palanen KalPan vaisusta ykkösvitjasta. Olisi ollut potentiaalia parempaakin. Liukas liike ei realisoitunut tulostaululla tarpeeksi tehokkaasti.

Sami Mutanen

JH: 8+. Mutanen hoisi oman roolinsa todella moitteetta. Kun hän oli jäällä omissa ei monesti kolissut. Etenkin Tapparaa vastaan oli pirteä, vaikka saikin yhden heppoisen ulosajon.

EK: 8,5. Mutasen kaltaiset pelaajat ovat nuorelle joukkueelle kultaakin kalliimpia pudotuspeleissä. Käsi ei tärissyt missään vaiheessa ja oma tontti hoitui esimerkillisesti. Repi, raastoi ja taisteli valtavasti ottelusta toiseen.

Matias Myttynen

JH: 9+. Oli Tapparaa vastaan varsinkin ensimmäisissä peleissä täysin pitelemätön. Piti tasonsa läpi kevään ja oli odotusarvoonsa nähden KalPan parhaita pelaajia oikeastaan koko kauden.

EK: 8. Pirteää tekemistä illasta toiseen, mutta tulosta syntyi hieman epätasaisesti. Pärjäsi mainiosti jopa Tapparan puolustajien pihdeissä.

Mikko Nuutinen

JH: 8. Nuutinen oli pirteä, mutta tehoton. 68 laukausta pudotuspeleissä ja vain yksi tehty maali kertoo oleellisen.

EK: 7. Mainion runkosarjan jälkeen odotukset olivat korkealla, mutta ei pystynyt aivan vastaamaan huutoon pelien koventuessa. Täytti oman ruutunsa kohtalaisesti.

Miikka Pitkänen

JH: 7,5. Jäi vielä vähän statistin rooliin, vaikka pääsi pelaamaan ylivoimaakin ajoittain. Pari maalia maistui kuitenkin varmasti nuorelle miehelle.

EK: 8. Vastuu jäi pieneksi, mutta oma tontti hoitui kunnialla. Arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

Jaakko Rissanen

JH: 8-. Ykkösketjun kolmas lenkki, joka myös hyytyi finaaleissa. Ei saanut loppupeleissä KalPan ykkösylivoiman kapelimestarina peliä pyörimään tarpeeksi hyvin.

EK: 7. KalPan tärkein hyökkääjä. Katosi kuvasta finaalisarjassa. Runkosarjan taso olisi pitänyt pystyä pitämään myös pudotuspeleissä. Ei ollut aivan omimmillaan tilan ja ajan vähentyessä.

Alexander Ruuttu

JH: 8. Puoli pistettä peliä kohden on hänen roolissaan kelpo suoritus. Oli joukkueen epäonnen soturi ja kausi päättyi harmilliseen loukkaantumiseen.

EK: 8. Ruutun runkosarja oli haastava ja sikäli oli todella harmillista, että mainioon iskuun pudotuspeleissä päässeen hyökkääjän sesonki päättyi tylyyn taklaukseen. Poissaolo näkyi KalPan kapeassa hyökkäyskalustossa.

Balazs Sebok

JH: 7,5. Seitsemän syöttöä on hyvä saldo, mutta myös maaleja häneltä oltaisiin kaivattu. Hukkasi yhden maukkaan läpiajon finaaleissa, ja siitä paistoi läpi se, ettei mies ole osunut kuukausiin maaliin. Viidennessä finaalissa huolimaton jäähy loppuminuuteilla sinetöi voiton Tapparalle.

EK: 8. Mainiota tekemistä läpi pudotuspelien eikä edes lyhyt loukkaantuminen hidastanut tahtia. KalPa olisi kaivannut maaleja ja Sebokin pitkä kuiva kausi ei saanut päätöstä.

Kansikuva: Jesse Karjalainen / All Over Press