Kansa on puhunut – tässä on lukijoidemme valitsema Liigan tähtikentällinen

Päätimme antaa vallan kansalla ja lukijat saivat äänestää Liigan runkosarjan parhaan hyökkääjän, puolustajan, maalivahdin, tulokkaan sekä valmentajan. Äänten perusteella valikoitui myös Liigan tähtikentällinen. HIFK:n vahva runkosarja selvästi miellytti suurta osaa äänestäjistä.

Runkosarjan parhaaksi hyökkääjäksi valittiin ylivoimaisella äänivyöryllä Tapparan Kristian Kuusela, kun pistepörssin voittaja sai äänistä reilut 40 prosenttiaa. 33-vuotias Kuusela oli runkosarjassa lähes pysäyttämätön ja teki uuden piste-ennätyksensä, kun 56 ottelussa syntyi tehot 20+39. Myös +/- -saldo oli komeasti 25 astetta plussan puolella.

Toiseksi eniten ääniä hyökkääjistä ja näin ollen paikan tähtikentällisestä sai Kärppien Sebastian Aho, joka keräsi 22,22 prosentin äänisaaliin.Todellisen läpimurotkautensa 18-vuotiaana pelannut oli oululaisten paras pistemies ja saalisti 45 ottelussa yhtä monta pistettä. Kauden edetessä otteitaan koko ajan parantanut nuorukainen voitti Liigan tehotilaston, kun kauden päätteeksi lukema komeili 26 pykälää plussan puolella. Aho ei jäähyaitiossa viihtynyt, sillä hyökkääjä otti runkosarjassa vain yhden jäähyn.

Hyökkäystrion viimeinen paikka meni HIFK:n parhaalle pistemiehelle Teemu Ramstedtille. 44 syötöllä Liigan syöttöpörssin voiton kuitannut sentteri teki niin ikään uuden henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, kun 60 ottelussa syntyi tehot 8+44. Ramstedt sai äänistä hieman alle kymmenen prosenttia.

Puolustajien osalta äänestys oli huomattavasti tasaisempi. Eniten ääniä keräsi Ramstedtin joukkuetoveri Tommi Taimi, jonka äänisaalis oli 23,6 prosenttia. Puolustajien pistepörssin kolmanneksi sijoittunut Taimi saalisti runkosarjassa komeat tehot 7+25. 25-vuotias puolustaja pelasi tosin loukkaantumisen takia vain 43 ottelua.

Toinen puolustajien paikka tähtikentällisessä meni ehkä hieman yllättävälle nimelle, kun Pekka Saravo nappasi 18,32 prosenttia äänistä. Kokenut 36-vuotias puolustaja ei loistanut highlight -koosteisssa, mutta teki pomminvarmaa työtä illasta toiseen. Saravon tehotilasto oli komea +23 ja se oikeutti puolustajien kyseisen tilaston ykkössijaan.

HIFK pelasi erinomaisen runkosarjan ja se näkyi myös äänestystuloksessa. Ville Husso oli maalivahtien ääniharava ja nappasi paikkansa tähtikentällisestä 35,69 prosentin äänisaaliin myötä. 21-vuotiaan Husso oli maalivahtien ykkönen sekä torjuntaprosentissa (92,74%) että päästettyjen maalien keskiarvossa (1,91 maalia/ottelu). Nollapelejä kertyi yhteensä viisi kappaletta.

Vuoden tulokkaasta ei jäänyt mitään selvyyttä. Tapparan Patrik Laine keräsi äänistä lähes 80 prosenttia. 17-vuotias Laine voitti tulokkaiden pistepörssin saalistettuaan 46 ottelussa tehot 17+16.  Äänestyksen hopeasijalle tuli reilun kuuden prosentin äänisaaliilla Pelicansin Sebastian Repo juuri ennen Bluesin Kaapo Kähköstä.

Runkosarjan parhaaksi valmentajaksi kansa äänesti Pelicansin Petri Matikaisen, joka keräsi tasan 25 prosenttia äänistä. Pelicans päätyi viime kaudella runkosarjassa sijalle 12, mutta Matikainen onnistui palauttamaan lahtelaiset jälleen pudotuspeleihin. HIFK:n Antti Törmänen jäi äänestyksessä täpärästi kakkoseksi kerättyään 23,55 prosenttia äänistä.

Lukijoidemme valitsema tähtikentällinen (suluissa äänimäärä):

Kristian Kuusela, Tappara (42,78%) – Teemu Ramstedt, HIFK (9,44%) – Sebastian Aho, Kärpät (22,22%)

Tommi Taimi, HIFK (23,6%) – Pekka Saravo, Tappara (18,32%)

Ville Husso, HIFK (35,69%)

2. tähdistö (seuraavaksi eniten ääniä saaneet pelaajat):

Tomas Záborský, HIFK (4,44%) – David McIntyre, SaiPa (4,44%) – Tomi Kallio, TPS (3,89%)

Juha Leimu, Pelicans (10,87% – Lasse Kukkonen, Kärpät (10,25%)

Ryan Zapolski, Lukko (19,83%)

Liigan puolivälierät käynnistyvät tänään kello 18.30. Seuraa Liiga-kauden huipennusta Nelonen Pro -kanavilta tai Ruutu -palvelusta.

Ota haltuun myös kattava ennakkopakettimme puolivälieristä:

HIFK-Pelicans: Pelicansin mahdollisuudet HIFK:ta vastaan piilevät ensimmäisessä ottelussa

Tappara-Lukko: Maalivahtipeli nousee avaintekijäksi Tappara-Lukko-sarjassa

JYP-SaiPa: JYPillä on paljon hampaankolossa kahden vuoden takaisesta – vastassa kaikkien aikojen kovin SaiPa

Kärpät-TPS: Riittääkö Kärpillä menestysnälkää? – Avausottelu TPS:n suuri mahdollisuus

Ehdit osallistua vielä Faneille.comin kiekkokisaan, jossa on palkintona muun muassa PS4 tai Xbox One -pelikonsoli. Osallistumisaikaa on illan kierroksen alkuun asti.

Kansikuva: All Over Press