Liigassa viiden ottelun kierros klo 18.30

KalPa lähetti kapteeninsa Tapparaan

KalPa lähetti kapteeninsa Tapparaan

Liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Ottelut alkavat tuttuun tapaan klo 18.30. Tsekkaa vaikka kierroksen alkua odotellessa viime viikon top 5 maalit ja hae haju illan otteluihin SM-Liigan viikkomakasiinista.

Top5 maalit viikko 5

SM-Liiga viikkomakasiini 2.2.2014 

Jokerit-JYP 2.01 – 4.15 – 3.00

JYP nosti selkeästi tasoaan perjantaisessa HIFK-ottelussa. Joukkue ei käytännössä antanut mitään palaa Raimo Summasen suojateille. Edellisissä otteluissa JYP kerkesi häviämään Ilvekselle (5-0), Lukolle (5-3) ja TPS:lle (4-2). KalPasta se onnistui ottamaan puristamaan 1-0 voiton. HIFK peli oli hieno esitys koko kentän prässistä, mutta maalintekoon jäi kuitenkin parannettavaa.

Jokerit pelasi viime viikolla vain kerran, kun se kohtasi lauantaina Ilveksen. Treenitauko näkyi nihkeytenä joukkueen otteissa ja voitto irtosi Tampereelta vasta jatkoajan jälkeen. Jokerit on kuitenkin kolmen ottelun voittoputkessa, jossa joukkue on mättänyt 15 maalia.

Liiga on todella tasainen. Jyp on sarjassa neljäntenä viisi pistettä sarjassa kuudentena majailevia Jokereita edellä. Ilves-ottelun alla saaduissa kommenteissa Teuvo Teräväinen korosti jokaisen pisteen merkitystä. Ottelu näyttää ennakkoasetelmissa tiukalta. Jokereiden vahvuus tulee ottelussa olemaan kiekon liikuttaminen. Jos JYP lähtee karvaamaan ylhäältä, niin kuin HIFK-ottelussa, löytyy helsinkiläisten puolustuksesta käsiä hieman enemmän kiekon siirtelyyn. Tämä taas voi avata paikkoja ylivoimahyökkäyksiin. Tasaiset ottelut ratkeavat yleensä erikoistilannepelaamiseen sekä maalivahtipeliin. Jokereiden ylivoima on huippuluokkaa Teräväisen ja Karalahden johdolla, kun taas JYPin alivoima kuuluu liigan parhaimmistoon. Tolppien välissä nähdään tilastojen valossa tasaiset miehet Leland Irving sekä Tuomas Tarkki.

Jokereilla on mahdollisuudet ottaa ottelusta täydet pisteet, jos JYPin maalinteko on samanlaista tuskaa kuin aikaisemmin. Jokerit luo taidolla jokaisessa ottelussa voittoon vaadittavat maalipaikat ja sen ylivoima on todella vaarallinen. Helsinkiläiset ovat saaneet levätä enemmän kuin vierailijat ja näkisin, että Ilves-ottelu oli vain lämmittelyä tulevaan. Kumpikin joukkue pelaa vielä kuusi ottelua 12 päivään ennen olympiataukoa.

KalPa-SaiPa 3.60 – 4.25 – 1.78

Kuopiossa keskitytään saamaan seuran talous kuntoon. Pelaajat vaihtavat maisemaa kun pudotuspelipaikka on jo menetetty. Viimeisenä joukkueen kapteeni Jukka Voutilainen vuokrattiin Tapparaan. SaiPa taas taistelee tosissaan kotiedusta pudotuspeleihin. Sputnikit ovat tällä hetkellä kiinni Liigan kolmospaikassa neljän pisteen erolla JYPiin. Ylöspäin on jo liikaa matkaa, joten joukkueen selkeä tavoite on pitää kolmospaikasta kiinni kynsin ja hampain. Niiralan montussa nähdään tänään siis kaksi todella erilaisessa tilanteessa pelaavaa joukkuetta. KalPa tekee parhaansa, että uskottavuus säilyisi edes jollain tasolla ensi kautta ajatellen, kun taas SaiPan tavoitteet ovat jossain paljon suuremmassa. Pekka Tirkkosen suojateilla onkin tänään hyvä mahdollisuus kasvattaa pistepussiaan Kuopion reissulla. SaiPa ei ole tottunut pelaamaan suosikkina, joten paljon on kiinni kuinka joukkue tilanteen käsittelee. Ilmaiseksi pisteitä ei kuitenkaan Liigassa jaeta. KalPa lähtee otteluun kolmen ottelun tappioputki allaan. Joukkue on tehnyt ainoastaan maalin noissa edeltävissä kolmessa ottelussaan. Jos SaiPa vetää tänään haalarit niskaan ja jatkaa samaa työntekoa kuin edeltävässä HIFK-ottelussa, on joukkue vahvoilla.

Pelicans-Lukko 2.45 – 4.05 – 2.40

Pelicans saa Lahdessa vastaansa Rauman Lukon. Lahtelaiset ovat pelanneet viimeiset ottelut ailahtelevasti. Joukkue hävisi selkeästi kolme ottelua Tapparalle, Kärpille sekä Ilvekselle, mutta niitä seurasi nyt kaksi suoraa voittoa HPK:sta (3-4) ja Bluesista (5-1). Lukko on taas löytänyt mukavan pelivireen. Takana on jo neljän ottelun voittoputki, jonka aikana joukkue kaatoi JYPin kotonaan sekä SaiPan vieraissa. Pelicans on Liigassa kiinni viimeisessä pudotuspeleihin oikeuttavassa kymmenennessä sijassa. Lahtelaiset ovat vieneet joukkueiden kauden kolme edellistä kohtaamista. Illan ottelussa raumalaisten puolustuksen viimeisenä lukkona maalilla pelaava Ryan Zapolski on vaikeasti ohitettavissa. Kaikki onkin kiinni siitä miten pussinokat saavat raumalaisten puolustuksen murrettua. Lukon Ville Vahalahti kyllä kuittaa jossain kohtaa pisteet Lukolle, jos ottelu pysyy tasaisena.

Tappara-HIFK 1.68 – 4.35 – 4.05

HIFK koki kovia viime viikon vierasottelussa Jyväskylässä. Joukkue murskattiin taktisesti hurrikaanien toimesta, mutta lisäksi matkalta tuli mukaan kaksi todella harmillista loukkaantumista. Joukkueen paras maalinsylkijä Juuso Puustinen sekä joukkueen kapteeni Toni Söderholm saivat kummatkin eri asteiset käsivammat ja joutuvat niiden seurauksena olemaan sivussa tulevat viikot. Tappara treidasi Kuopiosta Jukka Voutilaisen Arttu Ilomäkeen. Voutilainen nähdään tositoimissa luultavasti jo tänään. Tamperelaiset ovat neljän ottelun voittoputkessa, kun taas siipirikkoisen HIFK:n suunta on vahvasti alaspäin. Punaisilla on alla jo kolmen ottelun tappioputki eikä tuoreet loukkaantumiset helpota matkaa. Ville Husso on tänään helsinkiläisten maalilla paljon vartijana.

TPS-Kärpät 5.00 – 4.65 – 1.53

Kärpät on matkalla runkosarjan mestariksi. Nyt vastaan asettuu liigajumbo TPS. Kysymys kuuluukin miten oululaiset motivoituvat pitkälle matkalle Turkuun. Joukkueiden vire, taitotaso sekä taktinen osaaminen ovat täysin toisissa sfääreissä. TPS:n peli on epävarmaa, se viljelee jatkuvasti harhasyöttöjä ja kiekollinen itseluottamus on pelaajilla lähellä nollaa. Näihin kohtiin Kärppien on paperilla helppo iskeä, mutta viimeinen askel maalintekoon on myös otettava. Lähtevätkö veljekset AaltonenHumlMaxwell ottelussa kikkailemaan ja surffailemaan vai nähdäänkö miehet jäällä tappavan tehokkaina. Mahdollisuuksia maalintekoon varmasti syntyy. Turkulaisilla on varmasti vielä muistissa Jokereiden edellinen vierailu ja oululaisilla on tänään täydet mahdollisuudet samanlaisiin maalintekotalkoisiin. Täytyy kuitenkin myös muistaa, että aiemmissa otteluissa turkulaiset ovat tarjonneet sarjakärjelle täyden vastuksen. Kaikki voi olla siis ensimmäisestä maalista kiinni.