Kärpät ja Lukko voiton päässä finaaleista – raumalaiset hakevat ratkaisua kotijäällään

Rauman Lukolla oli jo eilen mahdollisuus ratkaista välieräsarjansa ja napata finaalipaikka, mutta Tappara ei siihen suostunut. Kärpät puolestaan näytti kotonaan taas vahvoja elkeitä ja marssi JYPin yli. Tänään Kärpillä on mahdollisuus pistää sarja poikki Jyväskylässä.

JYP-Kärpät

Tässä välieräparissa on nähty vain kotivoittoja, ja JYP tarvitseekin tänään yhden sellaisen lisää, mikäli se haluaa viedä sarjan seitsemänteen otteluun. Kärppien kaksi viimeisintä kotiottelua ovat olleet murskaavia, sillä näiden otteluiden maaliero on oululaisten hyväksi 12-3. Kärpät otti eilen elintärkeän voiton maalein 4-0 ja pääsee yrittämään ratkaisua tänään Jyväskylässä.

Jyväskylässä pelatut ottelut ovat olleet tasaista vääntöä ja molemmat ottelut ovatkin menneet jatkoajalle. JYP on onnistunut molemmat myös voittamaan, mutta erot ovat olleet erittäin pieniä eikä JYP ole tänään ainakaan ennakkosuosikki. Hurrikaaneilla on henkisesti hankala tilanne edessään, sillä Kärpät otti eilen loistavalla kolmannen erän pelillään voiton ja JYPin eväät syötiin täysin. Joukkueen täytyy pystyä kokoamaan itsensä illan kamppailuun raskaan tappion jälkeen eikä se ole koskaan helppoa.

Tämän sarjan kolme ensimmäistä ottelua oli maalijuhlaa – kaksi viimeisintä matsia ovat olleet taas tarkkaa peliä – ja sitä on tiedossa tänäänkin. Eilen maalipaikat olivat vähissä, kuten ne tulevat olemaan myös tänä iltana. JYPin täytyy olla tehokkaampi hyökkäyspäässä, sillä paikkoja on siunaantunut, mutta viimeistely on ollut parissa viime ottelussa heikkoa.

Kärpät on saanut pakettiaan paremmin kasaan, sillä ykköskentän takaa on löytynyt enemmän tehoja, mutta joukkueen puolustuspeli on ollut ennen kaikkea parempaa. Kärpät ei ole antanut enää helppoja tilanteita ja joukkueen viisikko on pysynyt hyvin kasassa. Tänään on luvassa raakaa taistelua, vähän maaleja ja paljon kulmapaineja. Jos JYP ei pysty olemaan tehokkaampi, Kärpät menee tänään todennäköisesti finaaleihin.

Lukko-Tappara

Rauman Lukko on vastannut toistaiseksi välierien suurimmasta yllätyksestä, sillä se oli 3-1-johdossa ennen eilistä kamppailua. Lukko ei onnistunut pistämään sarjaa poikki Hakametsässä, mutta tänään sillä on uusi mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotijäällään, jossa se on voittanut sarjan molemmat kamppailut.

Tapparan tiedettiin pystyvän parempaan ja eilen siitä saatii näytteitä: kirvesrinnat olivat fyysisempiä, nopeampia, taistelevampia ja viisaampia kuin aiemmin tässä sarjassa, minkä vuoksi Lukko jäi nollille, kun taas Tappara iski kaksi maalia. Suurin ero Tapparassa tapahtui kuitenkin maalissa, kun Juha Metsola keräsi itsensä yhden heikon ottelun jälkeen ja palasi tasolleen. Metsolan sulamiset on nyt sulateltu ja mies pelannee loppukevään omalla tutulla tasollaan.

Välierän ottelut Raumalla ovat menneet jatkoajalle, ja Lukko on molemmat naarannut kotiin, mutta erot ovat olleet niin pieniä, ettei kumpikaan ole pystynyt ottamaan ennakkosuosikin viittaa itselleen. Tänään kysymys kuuluukin, kuinka Lukko-leirissä on prosessoitu eilinen tappio?

Tappara nappasi henkisesti tärkeän voiton ja kirvesleirissä huomattiin, että he pystyvät parhaimmillaan olemaan Lukkoa parempi. Tapparalla oli pakkovoitto ja he pystyivät kevään parhaimpaan esitykseensä, joten tamperelaisilta nähdään varmasti tänäänkin loistavaa kiekkoa. Ottiko Lukon itseluottamus takapakkia tappion jälkeen? Pystyvätkö raumalaiset parantamaan esityksiään? Tässä ovat illan pääpointit, mutta yksi asia on kuitenkin enemmän kuin varma: luvassa on jälleen kerran vähämaalinen ja äärimmäisen tasainen kamppailu.

Jos kiinnostaa lähteä mukaamme katsomaan Stanley Cupin finaalia tai Leijonia mm-kisoihin Tsekkeihin, niin kannattaa osallistua käynnissä olevaan kisaamme.