Jokerit nollasi vastustajansa – Westerlund silti tyytymätön

Helsingin Jokerit otti kauden toisen voittonsa kolmannesta pelistä, kun HK Sotshi kaatui lukemin 3-0. Lähes 9000 katsojaa saivat todistaa erittäin kypsän esityksen isäntäjoukkueelta, jonka suurimpiin sankareihin lukeutui jälleen kerran vakuuttavasti maalilla torjunut ja nollapelin vyölleen saanut maalivahti Riku Helenius. Myös kapteeni Niko Kapanen (1+1) ja jo kauden neljännen maalinsa iskenyt ketjukaveri Niklas Hagman (1+0) esiintyivät pirteästi.

Peli täysin isäntien hallintaa

Jos oli Lokomotivilla lauantaina omat etsikkoaikansa, ei Jokereiden tiivis viisikkopelaaminen ja jälleen askeleen eteenpäin ottanut alivoimapeli antanut tänään Sothsille mitään mahdollisuuksia.

Jokereiden pakka pysyi tiiviinä omassa päässä läpi ottelun. Sotshin hyökkäyspeliä kuvasi parhaiten ylivoimassa toistunut kaava: Kiekkoa jouduttiin toimittamaan mielikuvituksettomasti viivalta maalille, sillä alivoimaneliön sisälle ei jäänyt illan aikana yhtään ylimääräistä tilaa.

Maalivahti Helenius kuin muuri

Ennen peliä ennakossamme ennustimme ottelusta vaikeaa maalivahti Heleniukselle, ja sitä se tietyllä tavalla olikin. Jokereiden onneksi Sotshi tuli ottelun alussa vahvasti, ja Helenius sai muutaman tärkeän kopin ja pääsi sitä kautta peliin sisään.

Mitään huipputorjuntoja ei Helenius joutunut pelin aikana esittämään, mutta se ei ota arvoa pois hänen suoritukseltaan. Sotshi laukoi maalia kohti 29 kertaa, ja vaikka laukaukset tulivatkin pääosin kaukaa, ei Helenius sylkenyt yhtään vaarallista irtokiekkoa eteensä, vaan kiekko pysyi kovalla prosentilla miehen hallussa.

– Riku pelasi tänään hyvin. Joskus maalivahtipelin tärkeys pääsee unohtumaan, kun miettii peliä isossa mittakaavassa, kommentoi valmentaja Erkka Westerlund maalivahtipeliä tuoreeltaa ottelun jälkeen.

Westerlund ei osannut sanoa eikä halunnut kommentoida vielä sitä, kumpi maalivahdeista aloittaa lauantaina Tsheljabinskissa.

– Mennään päivä kerrallaan. En osaa sanoa, kumpi pelaa lauantaina. Tilanne pitää katsoa päivä- ja pelikohtaisesti.

Pelissä paljon kehitettävää

Jokereiden pääkäskijä Westerlund oli silminnähden mietteliäs ottelun jälkeen. Vaikka Jokerit pelasi tiiviisti oman päänsä ja hallitsi kenttätapahtumia, kehitettävää löytyi erityisesti hyökkäyspään pelaamisesta.

– Tulee pitkä talvi, jos me pelaamme tasaviisikoin hyökkäyspäässä kuten tänään pelasimme. Meidän pitää toimittaa kiekkoa maalille ahkerammin ja myös ajaa sinne, ettei tule niin julmetun paljon katkenneita hyökkäyksiä.

Toinen kehitettävä osa-alue löytyi suunnanmuutospelaamisesta ja viisikkona puolustamisesta.

– Silloin kun on puolustuspelaamisen aika tasaviisikoin, silloin pitää oikeasti tulla puolustamaan.

Rivien välistä on luettavissa, ettei kaikkien pelaajien into kääntää peliä kiekonmenetysten jälkeen puolustussuuntaan ollut parhaimmasta päästä.

Torstaina reissuun

Jokereiden ohjelma jatkuu lauantaina Traktor Tsheljabinskiä vastaan iltapäiväottelulla, ja joukkue matkustaa pelipaikkakunnalle poikkeuksellisesti jo kahta päivää aikaisemmin.

– Pyrimme pitämään Suomen rytmin, eivätkä aikataulut olisi nyt menneet yksiin sen kanssa. Siksi lähdeme jo torstaina matkan päälle.

Vaikka Westerlund ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen pelilliseen suoritukseen, sarjataulukkoon kertyi seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Suoritukseen voi olla tuloksesllisesti tulokasjoukkueen osalta tyytyväinen vaikka pelillisesti onkin kehitettävää. Tämäniltainen vastustaja Sotshi kun on edelleen kahden ottelun jälkeen nollilla.

Faneille.comin Leijonapelaajat

Koska listoja pitää olla, alamme listaamaan Jokereiden peleistä parhaat pelaajat täysin subjektiivisella näkemyksellä. Kommentoida saa ja pitää!

*** Riku Helenius
** Steve Moses
* Atte Ohtamaa