Kommentti: HIFK:n kolmen miljoonan pannukakku on viimeistä silausta vaille valmis

Rule Britannia – 10 € talletuksella VIP-matka Teemu Packalénin UFC-matsiin Lontooseen!

Yli kolmen miljoonan pelaajabudjetilla operoivan HIFK:n kaudesta on muodostumassa todellinen katastrofi. Suurin odotuksin sesonkiin lähteneet viime kauden hopeamitalistit joutuvat kamppailemaan pudotuspelipaikkansa puolesta aivan loppuun asti.

HIFK:n ja TPS:n perjantainen kohtaaminen näytti sen, miten iso ero sarjan kärkijoukkueella ja pudotuspelipaikasta taistelevalla HIFK:lla tällä hetkellä on. TPS suorastaan leikitteli helsinkiläisten puolustuksella ja varsinkin ottelun ensimmäinen puolikas oli suorastaan dominointia kotijoukkueelta. HIFK pääsi peliin mukaan Oskari Setäsen lipsahduksella ja Juhamatti Aaltosen yksilösuorituksella, mutta edes nämä eivät pelastaneet vierailijoita. Loppunumerot 5-3 mairittelevat vierasjoukkuetta.

Helsinkiläisten pelaamisesta puuttui peli-ilo kokonaan. Valtavien paineiden alla kiekkoilevan joukkueen pelaamisesta on tullut onnistumisten puuttuessa väkinäistä suorittamista, mikä ei ole hyvä yhdistelmä Antti Törmäsen paljon vapauksia antavan pelitavan kanssa. Viimeaikaiset takaiskut ja konttaaminen huokuvat jo pelaajien kehonkielestä. Esimerkiksi perjantaina maalintekijöitä lukuun ottamatta kukaan pelaajista ei tuulettanut HIFK:n tärkeitä kavennusosumia.

Helsinkiläisten kannalta erityisen huolestuttavaa on puolustuspään heikko pelaaminen. Perjantainakin useampi osuma meni täysin luokattoman puolustuksen virheiden piikkiin, joista TPS:n kaltainen joukkue rankaisee välittömästi. Alkukaudella pääosin moitteettomasti toiminut puolustus on alkanut rakoilla todella pahasti viime aikoina.

HIFK on voittanut edellisestä 11 ottelustaan vain kaksi. Joukkue on päästänyt näissä otteluissa keskimäärin 3,91 maalia peliä kohden, kun taas kauden ensimmäisessä 40 ottelussa omiin meni keskimäärin 2,08 takaiskua ottelua kohden.

Punapaitojen sukellus ajoittuu juuri siihen, kun Corey Elkins loukkaantui. Helsinkiläisten luottopelaajiin kuuluva sentteri on ollut sivussa juuri edelliset 11 ottelua, kun HIFK on kontannut todella pahasti. Joukkueen hyökkäyskalustosta löytyykin useamman kentällisen verran alisuorittajia.

Katseet kohdistuvat erityisesti joukkueen kokeneeseen kaartiin. Esimerkiksi nyky-HIFK:n ikoneihin kuuluvat Arttu Luttinen ja Lennart Petrell kuuluvat niihin pelaajiin, joiden pitäisi pystyä herättelemään joukkuetta vaikeina aikoina. Kaksikko on kuitenkin ollut varjoja parhaista päivistään.

Yksittäisten hyökkääjien syyllistäminen on turhaa, koska helsinkiläisten hyökkäyspelaaminen on ollut kauttaaltaan todella heikkoa ja varsinkin ylivoiman suhteen käsijarru on ollut päällä läpi kauden. Siirtorajan lopulla Kouvolasta saapuneet Jarkko Malinen, Kai Kantola ja Ryan O’Connor eivät ole ainakaan toistaiseksi pystyneet tuomaan kaivattua helpotusta. Kolmikko on pelannut helsinkiläisten riveissä kahdessa ottelussa ja tehopisteitä on kertynyt yhteensä yhden syötön verran, kun taas kolmikon teholukema on painunut yhteensä kymmenen astetta pakkasen puolelle.

Jotain tosin kertoo se, että alkukauden rämpineessä KooKoossa pelannut kolmikko meni suoraan HIFK:n viiden parhaan pistemiehen joukkoon. Helsinkiläisten pelaajamateriaali oli jo entuudestaan laadukas, mutta parasta terää siitä ei ole saatu irti oikeastaan missään vaiheessa kautta.

HIFK:n kolme seuraavaa ottelua ovat todella kriittisiä, kun joukkue kohtaa samoista sijoista kamppailevan Sportin vieraissa sekä sarjataulukon kahta viimeistä sijaa majoittavat SaiPan ja KooKoon kotikaukalossaan. Kaikki muu kuin kolme voittoa näistä otteluista olisi valtaisa pettymys helsinkiläisille. Varsinkin lauantainen kamppailu Sportissa on merkityksellinen eikä tappio ainakaan vahvistaisi Antti Törmäsen asemaa joukkueen peräsimessä.

Liiga jatkuu tänään täydellä kierroksella ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press