Tässä on valintamme Liigan tähdistökentälliseksi – Miro Heiskasta ei voinut sivuuttaa

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Liigan ottelut aina Kanada-majan nostoon asti Ruutu+ -palvelun kautta.

Liigan runkosarja vetelee viimeisiään, joten on aika tarkastella suurimpia onnistujia. Tässä Faneille.comin valinta Liigan tähidstökentälliseksi. Joillekin pelipaikoille olisi ollut pari muutakin hyvää vaihtoehtoa, kun taas osa valinnoista oli täysin selviä.

Oikea laitahyökkääjä: Tomi Kallio, TPS

Toisen laitahyökkääjän tontille olisi ollut tarjolla esimerkiksi 32 maalia tykittänyt Charles Bertrand, mutta Tomi Kallion kausi on ollut niin huima, että 41-vuotiasta konkaria ei voinut sivuuttaa. Kallio on saalistanut 58 ottelussa peräti 55 tehopistettä, mikä oikeuttaa pistepörssin hopeasijaan. Tämä on myös miehen uusi piste-ennätys Liigassa: edellinen oli peräti kaudelta 1999-2000, kun Kallio saalisti 53 pinnaa. Kuten vanha sanonta kuuluu, niin viini paranee vanhetessaan. Sama näyttää pätevän Kallioon. Vaikka vuodet vierivät vääjäämättä eteenpäin, niin hidastumisesta ei ole mitään merkkejä. Päinvastoin, Kallio kuuluu edelleen sarjan kirkkaimpaan kärkeen.

Keskushyökkääjä: Antti Suomela, JYP

Antti Suomelan kehityskäyrä on jatkanut tasaista nousua. JYPillä on kasassa kivenkova hyökkäyskalusto ja kilpailu peliajasta on kovaa. Jotain jyväskyläläisten tilanteesta kertoo se, että Suomela on saanut vasta kuudenneksi eniten peliaikaa joukkueen hyökkääjistä. Tästä huolimatta 23-vuotias keskuhyökkääjä on kiinni pistepörssin voitossa, kun 57 ottelun jälkeen on kasassa tehot 19+37. Näistä vain 4+9 on syntynyt ylivoimalla, mikä on poikkeuksellisen pieni lukema. Suomelan tehotilasto onkin peräti 25 astetta plussalla, mikä on Liigan kolmanneksi kovin lukema. EPS:n kasvatti on kokonaisvaltainen kiekkoilija, jolla ei ole suuria heikkouksia ja miehen tulevaisuus näyttääkin todella kirkkaalta.

Vasen laitahyökkääjä: Julius Junttila, Kärpät

Julius Junttila on ollut yksi Liigan valovoimaisimpia pelaajia. Kärppien kasvatin Ruotsin valloitus ei mennyt aivan putkeen, mutta paluu Ouluun on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi: 51 ottelun saldona on 52 tehopistettä ja loistavat otteet palkittiin valinnalla olympialaisiin. Junttila on muodostanut yhdessä Bertrandin ja Mikael Ruohomaan kanssa runkosarjan tuhoisimman ketjun: trio on takonut yhteensä peräti 150 tehopistettä. Pitkä kausi ja valtaisa rasitus on tosin alkanut näkymään Junttilankin otteissa viime aikoina. Kärpät tarvitsee ehdottomasti hyökkäyspään kulmakiven parhaassa iskussa pudotuspeleihin, jotta joukkue voi kamppailla mestaruudesta.

Puolustaja: Miika Koivisto, Kärpät

Miika Koivisto on täysin selvä valinta tähdistökentälliseen. Koivisto on jatkanut viime kaudelta tuttua liitoaan ja Sportin kasvatti on noussut Liigan parhaaksi puolustajaksi. 27-vuotias pakki on saalistanut 54 ottelussa tehot 10+29, mikä on miehen uusi piste-ennätys Liigassa. Olympialaisissakin mukana olleen puolustajan suurimmat vahvuudet ovat kiekollisella puolella, mutta puolustuspelaamisen suhteen on tapahtunut valtavasti kehitystä. Tästä on osoituksena muun muassa tehotilasto, mikä on 25 astetta plussan puolella. Valtavia minuutteja oululaisten takalinjoilla tahkoava Koivisto on noussut väkevästi myös maajoukkueen rinkiin ja paikka kevään MM-kisoissa näyttää todennäköiseltä.

Puolustaja: Miro Heiskanen, HIFK

Miro Heiskanen on pelannut tällä kaudella vain 28 ottelussa, joten valinta tähdistökentälliseen ei ollut itsestäänselvyys. 18-vuotias puolustaja on tosin pelannut niin häikäisevällä tasolla ja hänen merkitys HIFK:lle on ollut valtaisa, joten superlupaus lunasti paikkansa toisena puolustajana. Olympialaisissakin mukana ollut Heiskanen on iskenyt 28 ottelussa erinomaiset tehot 11+11, ja kehitys on ollut valtaisaa viime kauteen verrattuna. Dallas Starsin viime kesän varaus on täysin poikkeuksellinen luistelija, mikä on suuri valttikortti varsinkin hyökkäyspelaamisen suhteen. Heiskasen arvoa HIFK:lle kuvaa se, että niissä 28 ottelussa, jossa nuorukainen on ollut mukana, helsinkiläiset ovat raapineet keskimäärin 2,07 pistettä ottelua kohden. Vastaavasti niistä 29 ottelusta, joista Heiskanen on erinäisistä syistä johtuen ollut sivussa, HIFK on kerännyt keskimäärin 1,38 pistettä peliä kohden. Ensin mainittu keskiarvo oikeuttaisi sarjataulukon hopeasijaan, kun taas jälkimmäisellä irtoaisi kymmenes sija.

Maalivahti: Frans Tuohimaa, SaiPa

SaiPan viime kausi oli farssi ja moni oli epäileväinen joukkueen suhteen myös kuluvalla kaudella. Lappeenrantalaisten otteissa oli varsinkin syksyllä paljon puutteita, mutta tästä huolimatta SaiPa napsi pisteitä varsin hyvällä prosentilla. Tästä on isoin kiittäminen Frans Tuohimaata, joka tarjosi erinomaisilla ja tasaisilla otteillaan joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta. Sama tahti on jatkunut läpi sesongin ja 26-vuotias torjuja on raivannut tiensä sarjan maalivahtien eliittiin. SaiPan runkosarja on ollut erinomainen ja suurin yksittäinen pelaaja tämän takana on ollut tasaisen vahvasti kiekkoja pysäyttänyt Tuohimaa. Lukon Kaapo Kähkönen ja Kärppien Veini Vehviläinen olivat Tuohimaan kovimmat haastajat.

Kansikuva: All Over Press