Kommentti: Kilpavarustelu käy erittäin kuumana Liigassa

Uuden Liiga-kauden alkuun on vielä hetki aikaa ja vaikka kesä on vasta pääsemässä vauhtiin, niin kilpavarustelu joukkueiden kesken käy erittäin kuumana. Tulevasta kaudesta voi povata jo nyt erittäin mielenkiintoista, sillä monet joukkueet ovat tehneet isoja hankintoja.

Viimeisimmästä nimekkäästä hankinnasta vastasi Kärpät, joka tiedotti tiistaina Julius Junttilan palaavan joukkueeseen. Viime kaudella Luleåssa kiekkoillut laituri takoi ennen Ruotsin visiittiään viidellä peräkkäisellä sesongilla vähintään 25 tehopistettä Kärpille. Oululaisseura oli aikaisemmin julkaissut jo muun muassa Charles Bertrandin, Miika Koiviston sekä Jasse Ikosen sopimukset, joten Kärpillä on ensi kaudella tuttuun tapaan kasassa erittäin kilpailukykyinen joukkue.

Kärpät ei ole lähellekään ainoa joukkue, joka on tehnyt nimekkäitä hankintoja kauden päätteeksi.

Erityisesti Tapparalla vaikuttaa olevan kasassa erittäin laadukas nippu. Mestaruuden kulmakivistä Jani Lajunen ja Henrik Haapala vaihtoivat maisemaa, mutta saapujina on liuta huiman potentiaailn omaavia pelaajia. Esimerkiksi Jarno Kärki, Niko Ojamäki, Niko Mikkola ja Mikko Lehtonen ovat tasokkaita pelaajia, mutta parhaat kaudet ovat vielä edessä päin. Täsmähankinnat kun yhdistää jo ennalta laadukkaaseen runkoon, niin tamperelaiset voi hyvällä omalla tunnolla povata jälleen sarjataulukon kärkipäähän.

Myös JYP on tehnyt poikkeuksellisen isoja hankintoja keväällä. Sveitsistä palanneet Mikko Mäenpää ja Jarkko Immonen tulevat varmasti kuulumaan pelipaikkojensa eliittiin tulevalla kaudella. HIFK:sta siirtynyt Juuso Puustinen tuo vastaavasti juonikkuuta jyväskyläläisten hyökkäykseen, kun taas Eetu Laurikainen täydentää joukkueen maalivahtiosaston. Nämä hankinnat paikkaavat lähteneet pelaajat mainiosti, joten JYP tullee jälleen kamppailemaan mitaleista.

JYPille pronssiottelussa hävinneeltä HIFK:lta voi vielä odottaa isoja hankintoja, sillä helsinkiläisten nippu menee tulevaksi kaudeksi lähes täysin uusiksi. esimerkiksi Juhani Tyrväinen, Erik Thorell ja Ville Varakas ovat mainioita hankintoja Liigaan, mutta HIFK vahvistanee vielä rivejään ennen kauden alkua, sillä lähtijöiden lista on pitkä.

Helsinkiläiset eivät kuitenkaan joutuneet yhtä haastavaan tilanteeseen kuin finaalissa Tapparalle hävinnyt KalPa. Valtaosa joukkueen avainpelaajista lähti kauden päätteeksi uusien haasteiden perään, joten syksyllä kaukalossa nähdään lähes täysin uudistunut KalPa, sillä palikat menivät uusiksi aina päävalmentajasta lähtien.

Liigan alkuun on vielä 87 päivää, mutta Pitsiturnaus häämöttää jo 52 päivän päässä. Mielenkiintoiset siirrot povaavat jälleen mielenkiintoista kautta, mutta vielä ehtii tapahtua paljon ennen kuin kiekko putoaa jäähän 8.9.

Faneille.com seuraa aktiivisesti kesän siirtoja. Voit katsoa joukkuekohtaisesti kaikki toistaiseksi varmistuneet siirrot täältä:

Tässä kootusti Liigan kaikki pelaajasiirrot kaudelle 2017-18.

Kansikuva: All Over Press