Kommentti: Tapparan huippuhankinta kaukana tasostaan

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Tappara-fanit saivat riemun aihetta siirtoikkunan viimeisenä iltana, kun seura ilmoitti viime vuoden runkosarjan pistepörssin voittaja Kristian Kuuselan paluusta Kirvesrintoihin. Tämä hankinta on se viimeinen sinetti mestaruuden uusinnalle vakuuttavan runkosarjan jälkeen, monet varmasti ajattelivat. Kuuselan paluuottelu olikin loistava. Kokenut laitahyökkääjä summasi heti tehot 1+1, kun Tappara kaatui Pelicansin käsittelyssä luvuin 3–2. Tämän jälkeen on kuitenkin ollut hiljaista.

Kuusela on pelannut nyt kuusi ottelua putkeen ilman tehopisteitä ja hyvä alku on kaukainen muisto vain. Viime vuoden sarjan paras pelaaja ei ole todellakaan näyttänyt tällä kaudella samalta kaverilta. Kuusela ei näytä vaaralliselta tällä hetkellä ollessaan jäällä. Välillä häntä ei edes huomaa, kun totuttu kultakypärä ei ole päässä. Tehotilaston lukema -4 ei myöskään imartele seinäjokelaista. Tuntuukin, että vajaa vuosi Amur Habarovskissa on syönyt miehen itseluottamusta. KHL:ssä Kuusela teki hänelle vaatimattomat 21 tehopistettä 52 ottelussa.

Hyökkääjä on saanut Tapparassa vastuuta ylivoimalla ja pelaa tutun sentterin Jani Lajusen rinnalla, mutta tehot loistavat poissaolollaan. Ei voi sanoa, että mies puristaisi mailaa, sillä mitään avopaikkoja hän ei ole hukannut. Hän ei yksinkertaisesti ole päässyt niihin. Kuusela on laukonut seitsemässä pelissään 18 laukausta, mutta moni niistä on tullut lähinnä suorasta luistelusta sivusektorilta. Kuuselan puolustukseksi on kuitenkin pakko sanoa, että hän ei tullut ihan helpoimpaan aikaan takaisin. Tapparan otteet ovat viime viikot ailahdelleet ja ketjukoostumukset ovat vaihdelleet todella paljon. Tuloksen tekeminen olisi ollut varmasti helpompaa, jos joukkueen pakka olisi kunnossa alkukauden tapaan. Lisäksi Tapparalta on puuttunut peleistä isoin tappamisen meininki, koska runkosarjan voitto on ollut selviö.

Se on kuitenkin varmaa, että Kuusela tulee olemaan vielä iso palanen Jussi Tapolan palapelissä pudotuspeleissä. Johtajuutta tarvitaan, etenkin jos Veli-Matti Savinaisen tai Jukka Peltolan sairaslomat pitkittyvät. Kuuselalla on vielä kolme ottelua aikaa hakea virettään ennen kuin ”tosipelit” alkavat. Niissä pitäisi saada tehoja, muuten harteille saattaa kavuta se kuuluisa apina. Tappara tarvitsee rennon ja vapautuneen Kuuselan, sillä JYP ja TPS ovat osoittaneet, että Tappara ei ole enää ainoa mestarisuosikki.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan tällä viikolla 18 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press