FLOP 5: Vielä ehtii statistista sankariksi – näillä pelaajilla viimeinen hetki täyttää ruutunsa

Ruutu LogoSeuraa Liiga-kevään ratkaisuhetket Ruudusta. Jokainen Liiga-ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelusta.

 Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Liiga on sinettiä vaille paketissa, kun Tappara ja KalPa ovat viidennen finaalin kynnyksellä. Pelin henki on selvä: kaksi voittoa jäljellä olevasta kolmesta ottelusta johtaa mestaruuteen. Kummankin finaalijoukkueen riveistä löytyy pelaajia, joilla on varaa petrata peliesityksiään täyttääkseen ruutunsa, kun mestaruuden takuumiehiä myöhemmin muistellaan.

5. Juhani Jasu, Tappara

Tapparan kolmossentteri ei ole tehojensa puolesta varsinainen pelien ratkaisija, vaan hänen tehtävänään on lähinnä nollata vastustajan kärkipelaajat. Tässä eurajokinen ei ole kuitenkaan täydellisesti onnistunut, mistä kertoo muun muassa heikko teholukema -7. Kahdessa edellisessä finaalissa Jasu on jäänyt pakkasen puolelle, vaikka Tappara on raapinut otteluista voiton. Alivoimalla ja oman pään aloituksissa mies on kuitenkin roolinsa hoitanut. Teki myös hienon maalin toisessa finaalissa.

4. Janne Keränen, KalPa

Maalitykki pelasi hienot puolivälierät ja välierät, mutta sitten tapahtui jotain: finaalisarjassa joukkueen tärkein ratkaisija on hyytynyt totaalisesti. Keränen on pelannut neljä ottelua kuin varjojen mailla merkkauttamatta yhtään tehopistettä. Se on katastrofaalinen suoritus ja tasonpudotus miehelle, joka on suurin tekijä maalivahti Eero Kilpeläisen ohella siihen, että kuopiolaiset ylipäätään pelaavat finaaleissa. Tällaisen finaalisarjan jälkeen kukaan ei tule muistamaan miehen aikaisempia maaleja pudotuspeleissä. KalPa tarvitsee Keräseltä onnistumisia, mikäli se haluaa voittaa Suomen mestaruuden.

3. Jere Karjalainen, Tappara

Karjalainen on kovaa vauhtia jäämässä hyökkäjäksi, joka tekee ison kasan maaleja runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä panos jää pieneksi. Liukas laitahyökkääjä on tehnyt yhteensä vain kaksi maalia 11 ottelussa pudotuspeleissä, eikä ole merkkauttanut yhtään syöttöpistettä. Se on vähän miehelle, jonka päätehtävä on maalinteko. Karjalaisen apaattisuudesta kertoo se, että mies ei laukonut yhtäkään laukausta maalia kohti toisessa ja kolmannessa finaalissa. Nyt hyökkääjällä on näytönpaikka jälleen kerran viidennessä finaalissa, sillä kaikki muistavat sen, mitä vuosi sitten Helsingin IFK:ta vastaan tapahtui samaisesssa finaaliottelussa.

2. Jaakko Rissanen, KalPa

Kuopiolaisten kultakypärä on ehkä suurin syypää koko KalPan ykkösketjun alisuorittamiseen ja ylivoiman toimimattomuuteen. Sentteri ei ole saanut hyökkäyksiä pyörimään toivotulla tavalla, ja runkosarjassa sekä pudotuspelien aikaisemmissa sarjoissa nähdyt namupassit ovat loistaneet poissaolollaan. Nyt on viimeinen aika herättää KalPan tärkein hyökkäysketju pelaamaan mestaruudesta.

1. Teemu Nurmi, Tappara

19 maalia runkosarjassa eivät seuranneet miestä mukaan pudotuspeleihin. Laitahyökkääjä on ollut kuin varjo entisestään ja mies näyttää menettäneen täysin itseluottamuksensa. Asian on huomannut myös Tapparan valmennusjohto, joka on lähes puolittanut Nurmen peliajan. Viimeisten otteluiden aikana seuran oman kasvatin peliaika on liikkunut vain kymmenen minuutin tietämillä. Nurmi on pudonnut joukkueen ykkösylivoimasta, jossa hän teki tuhoja runkosarjassa. Teholukema -7 ei jätä selittelyille sanan sijaa.

Kansikuva: Matti Raivio/All Over Press