Kommentti: Liigan lottokoneen numerot ovat jumissa

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – vielä kaksi voittajaa haussa!

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat nousseet jälleen isoksi puheenaiheeksi Liigassa. Alhaisten tuomioiden perusteella törkeistä taklauksista ei kovista puheista huolimatta taideta haluta eroon. Monet tuomiot vaikutavat tulevan lähestulkoon lottokoneesta, joka on tosin jumittunut.

Viimeisimpänä Sampo Liusjärvi tarjoili tästä taklauksesta Jyri Marttiselle kakkua kolmen ottelun edestä  Vaikka kontakti jäi varsin vähäiseksi, niin taklaus osui vain ja ainoastaan päähän. Sen huomasi jo Saku Mäenalasen kehonkielestä, sillä nuori hyökkääjä oli aivan muissa maailmoissa taklauksen jälkeen.

Kolmen ottelun pelikielto kuulostaa varsin pieneltä. Erityisesti kun pelaaja loukkaantui tilanteessa, mitä kurinpidon tuomioissa on usein korostettu.

Liiga on kuitenkin linjansa valinnut eikä Marttisen alhainen pelikielto ole pahin farssi, mitä tällä kaudella on nähty. Ilmari Pitkäsen selvitessä tammikuun taklauksestaan vain kolmella ottelulla, on muista pommeista hyvin vaikea tuomiota tuota pidempiä pelikieltoja. Pitkänen olisi ansainnut törkeästä taklauksestaan huomattavasti tuntuvamman rangaistuksen, sillä niitti oli poikkeuksellisen ruma ja malliesimerkki päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tähän taklaukseen verrattuna Marttisen tuomio oli kohtuullinen.

Kolme ottelua tuntuukin olevan Liigan kurinpidon suosikki päähän kohdistuneiden taklausten suhteen. Kymmenestä pelikieltoihin johtaneista päähän kohdistuneista taklauksista on tuomittu kahdeksan kertaa korkeintaan kolme ottelua pelikieltoa. Lukema on todella alhainen, kun tälläkin kaudella Liigassa on nähty erittäin rumia taklauksia.

Vain Antti Tyrväinen (12 ottelua) ja Filip Riska (viisi ottelua) ovat saaneet tällä kaudella enemmän kuin kolmen ottelun tuomiot, mutta kaksikon tuomioissa painoi aiempi kurinpitohistoria. Pisin tuomio on Tyrväisen saama seitsemän ottelua (plus viisi historiasta). Tämän pituisia tuomioita pitäisi antaa huomattavasti enemmän, mikäli törkeistä taklauksista oikeasti halutaan eroon.

Tuntuvat rangaistukset olisivat luonnollisesti helpoin tie törkeiden taklausten vähentämiseen. Se saattaisi tosin vaikuttaa Liigaan radikaalisti, koska sarjassa taklataan muutenkin jo todella vähän. Pelko tuntuvasta rangaistuksesta vähentäisi taklauksia entisestään, joten yksi jääkiekon oleellisista elementeistä olisi vaarassa kadota.

Liiga jatkuu tänään täyden seitsemän ottelun kierroksen voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press