Kommentti: Turha jakaa mestaruutta vielä KalPalle, Henrik Haapala ei ole korvaamaton

Ruutu LogoSeuraa Liiga-kevään ratkaisuhetket Ruudusta. Jokainen Liiga-ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Tappara kohahdutti kiekkokansaa julkaisemalla kokoonpanonsa maanantain neljänteen finaaliin: tähtihyökkääjä Henrik Haapala puuttuu joukkueen vahvuudesta. KalPa johtaa finaalisarjaa voitoin 2-1, joten uutinen on varmasti monelle Tappara-fanille kuin pahin painajainen. Runkosarjan pistepörssin nimiinsä vienyt kultapoika on nyt poissa kaukalosta. Monen mielessä jyllää varmasti paraikaa kysymys, voiko Tappara tasoittaa finaalisarjan ilman Haapalaa?

Vastaan itse tähän kysymykseen, että kyllä voi. Tappara osoitti jo viime ottelussa ettei joukkueen peli ole mikään yhden miehen show. Veli-Matti Savinaisen poissaoloa tuskin huomasi ja hän on lähes yhtä monella natsalla varustettu hyökkääjä kuin Haapala. Toki juuri Haapala on yksi syy, miksi juuri Savinainen on yksi tämän kauden komeetoista. Tapparalla on kuitenkin niin leveä miehistö, että hyvin suurella todennäköisyydellä, joku pelaaja vastaa huutoon ja nostaa tasoaan, kun sitä nyt tarvitaan.

Katseet kääntyy Järviseen

Tapparan kakkosentteri Jan-Mikael Järvinen oli kolmannessa finaalissa tamperelaisten parhaita pelaajia, vaikka sitä ennen oli pelannut kahdeksan ottelua ilman tehopisteitä. Nyt Järviseltä odotetaan samanlaista esitystä kuin lauantaina. 174-senttisellä hyökkääjällä on nyt paras mahdollisuus hetkeen nousta parrasvaloihin. Järvinen tulee todennäköisesti ottamaan Haapalan paikan ykkösylivoiman pelintekijänä. Tapparan ylivoima on rahtusen sakannut KalPaa vastaan, joten Järvinen voi tuoda siihen tekemiseen tietynlaista tuoreutta. Haapala on toisinaan hakenut liian vaikeita syöttöjä ylivoimalla, jonka seurauksena Tappara on joutunut hakemaan uuden vauhdin purkujen jälkeen omasta kenttäpäädystä. Järvinen on käytännössä katsomaton kortti tämän kevään ylivoimissa, sillä hän ei ole kakkosylivoiman liiderinä sitä niin paljoa kuitenkaan päässyt pelaamaan.

Oma odotusarvoni Jere Karjalaista kohtaan on nyt myös kova, kun hän pääsee yrittämään maalintekoa Savinaisen ja Jani Lajusen ketjussa. Loukkaantumisista lopputalven kärsineellä Karjalaisella on elämänsä tilaisuus nousta sankariksi. Jos verrataan viime kauteen, jolloin Kristian Kuusela ja Patrik Laine ratkaisivat pelejä vuoron perään, niin heitä pystyi pitämään viime keväänä korvaamattomina Tapparalle. Haapalan kohdalla sanoisin, että hän ei ole niin tärkeä pelaaja nyt, kuin edellä mainittu kaksikko viime vuonna. Tämän kauden Tapparassa ei ole yhtään korvaamatonta pelaajaa, niin kova tamperelaisten rosteri on. Toki Haapalan poissaolo tasoittaa puntteja, etenkin jos hän joutuu olemaan sivussa kaikki jäljellä olevat pelit. Siltikään mestaruutta on turha vielä jakaa kuopiolaisille.

Kansikuva: Matti Raivio/AOP