Kommentti: Tapparan maalitykki on palannut menneisyyteen – korkea aika herätä tähän päivään

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Tapparan hyökkäyskalusto on ollut pudotuspelien kenties eniten alisuorittanut osasto. Hyökkäyksen räikein epäonnistuja on ollut 30 maalia runkosarjassa tehnyt Veli-Matti Savinainen. Maalikuningas on pudotuspeleissä ollut todellinen kiukkupussi. Laitahyökkääjä käy osimoilleen joka vaihdossa kuumana kuin patakattila.

Savinainen mielletään yleisesti playoff-pelaajaksi ja taistelijaksi, joka riistää, raastaa, repii ja ratkaisee pelejä. Nyt miehen lataus on mennyt kuitenkin selvästi yli ja se on kääntynyt omaa joukkuetta vastaan. Savinainen on ottanut kahteen peliin kolme täysin turhaa jäähyä. Kaksi niistä oli ensimmäisessä ottelussa varsin ratkaisevia, kun Ilves iski molempien aikana kiekon pussiin, ja käänsi ottelun voitokseen toisen erän lopulla.

Tuon jälkeen Savinainen on ollut verrainnoillisesti kuin koulukiusaaja, jonka pilkka on osunut omaan nilkkaan. Hän ei pysty keskittymään tunnilla opetukseen, vaan katkoo lyijykyniä ja heittelee pyyhekumin palasia. Savinainen ei ole keskittynyt itse pelaamiseen Ilvestä vastaan juuri yhtään. Kokenut hyökkääjä on ollut vaihto vaihdon jälkeen ärsyyntyneenä ja perustanut pelinsä lähinnä nokkapokkiin. Toisessa puolivälierässä Savinainen paini yhdellä pelikatkolla Michael Keräsen kanssa jo ennen kuin kiekko oli edes ehtinyt pudota jäähän.

Savinainen on ottanut viime kauden roolinsa pudotuspeleissä. Nyt hän on pelannut, kuten voimahyökkääjä tai kuumaverinen rymistelijä, joka hän aiemmin urallaan olikin. Tuolloin hän hämmensi vastustajia, mutta tulistui myös itse helposti. Se ei ole kuitenkaan sitä, mitä Tappara häneltä tänä keväänä odottaa. Savinaisen pitää olla ratkaisija, kuten runkosarjassa. Hänen pitää pelata edelleen maalikuninkaan elkein. Hän on Tapparan tärkein maalintekijä, kun enää ei ole Patrik Laine pelastamassa. Ilvestä vastaan Savinainen teki peräti neljästi voittomaalin runkosarjassa ja sitä samaa häneltä odotetaan edelleen pudotuspeleissä. Hän on se mies, jonka päävalmentaja Jussi Tapola heittää ensimmäisenä jäälle, kun haetaan tasoitus- tai johtomaalia.

Savinainen ei ole kuitenkaan ollut yhtä kylmä viime aikoina maalipaikoissa, kuin esimerkiksi alkukaudesta. Viimeiseen yhdeksään otteluun 31-vuotias hyökkääjä on tehnyt vain yhden maalin, ja sekin oli tyhjiin runkosarjan päätöskierroksella. Pari maalia voisi tehdä nyt Savinaiselle hyvää, jotta hän hieman rauhottuisi ja lopettaisi itselleen turhat hanskailut. Hän on tällä hetkellä Ilves-pelaajille liian helppo kohde provosoinnin suhteen. Tapparassa maalinteko ei ole kuitenkaan yhden miehen show. Myös Teemu Nurmen, Kristian Kuuselan ja kumppaneiden on pikku hiljaa herättävä näihin pudotuspeleihin.

Jännitys tiivistyy Liigassa, kun puolivälierät jatkuvat lauantaina. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaMikäli sinulla ei ole vielä Ruutua, niin saat koodeja kätevästi käyttöösi täältä.

Kansikuva: All Over Press