Kommentti: TPS antoi myrskyvaroituksen jo keskellä kesää

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Liigan ottelut ensi kaudella tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelun kautta.

Kahdella eurolla VIP-aitioon EM-kotikisojen otteluun Susijengi-Ranska? Yhteensä yhdeksän paikkaa jaossa, osallistu kilpailuun tästä!

Elokuun alun harjoitusotteluista ei pidä vetää liian isoja johtopäätöksiä, saati sitten Pitsiturnauksen tynkäotteluista. Tästä huolimatta TPS jätti Raumalla erittäin vakuuttavan kuvan ja Turussa voidaankin odotella kauden alkua levollisin mielin.

TPS:n on ollut pientä turbulenssia kauden päätyttyä, kun päävalmentaja sekä muutamia avainpelaajia ovat vaihtuneet. Turnauksen voiton kuitanneen Palloseuran saldoksi jäi voitot HPK:sta ja Lukosta sekä tasapeli ja voitto Sportia vastaan. Turkulaiset takoivat neljässä lyhyessä ottelussa peräti 13 maalia, vaikka alkulohkon taisto Sportia vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin.

TPS oli lisäksi liikkeellä todella nuorella joukkueella. Mukana olleista pelaajista vain Jonne Virtanen, Topi Taavitsainen sekä Rasmus Tirronen olivat yli 24-vuotiaita. Joukkueen keski-ikä oli 21,52. Turkuun jäivät muun muassa Eric Perrin, Tomi Kallio, Ilari Filppula, Henrik Tallinder sekä Ilkka Heikkinen.

Varsinkin TPS:n hyökkäyspelaaminen oli vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen raikasta. Nuoret hyökkääjät olivat huimassa iskussa jo elokuun alussa ja pyörittelivät ajoittain tyylikkäästi vastustajien puolustuksia.

Monet nuoret pelaajat vaikuttivat ottaneen isoja kehitysaskeleita. Jo viime kaudella säväyttäneet Patrik Virta ja Jasper Lindsten olivat joukkueen johtava duo ja kaksikko tulee varmasti saamaan isot ruudun myös Liigassakin. Virta ja Lindsten takoivat Raumalla yhteensä tehot 5+2.

Neljä syöttöpistettä nakuttanut Petrus Palmu aloitti uudessa seurassaan vakuuttavasti. Viime kaudella peräti 98 tehopistettä OHL:ssä iskenyt nuorukainen esiintyi Pitsiturnauksessa todella energisesti, mutta säästeli terävää laukaustaan ajoittain turhaan. 20-vuotias hyökkääjä on lähtökohtaisesti vahva nimi viemään jopa tulokkaiden pistepörssin.

Palmun yhteispeli toisen tuoreen hankinnan, Erik Nyströmin, kanssa toimi välittömästi. Viime kaudella Allsvenskanissa kiekkoillut 23-vuotias ruotsalainen vaikutti istuvan turkulaisten hyökkäykseen kuin nenä päähän. Luisteluvoimainen Nyström on varustettu hyvillä käsillä, joista nähtiin jo väläyksiä Raumalla.

Pitsiturnauksen otteluista on tosin turha vetää liian isoja johtopäätöksiä, vaikka TPS antoikin jo viitteitä tulevasta. Turkulaisten vahvuuksia tulevat olemaan energinen liike ja aktiivinen pelitapa, jota joukkueen runko tukee. TPS hyökkäsi jo nyt koko viisikon voimin, mikä tosin kostautui ajoittain pahoina vastahyökkäyksinä. Todelliseen testiin joukkueen puolustus ei kuitenkaan joutunut, sillä peli pyöri pääosin vastustajien kenttäpäädyissä.

TPS:llä on erinomaiset asetelmat lähteä rakentamaan palapeliä kohti tulevaa kautta. Tuoreet vahvistukset esiintyivät välittömästi mainiosti, minkä lisäksi valtaosa nuorista lupauksista on ottanut isoja kehitysaskeleita. Tämä helpottaa huomattavasti tuoreen päävalmentajan Kalle Kaskisen tehtäviä, kun pohja on erinomaisessa kunnossa. Tähän kun lisätään kotiin jäänyt tähtikaarti, niin turkulaisilla on kasassa erittäin potentiaalinen joukkue.

Kansikuva: All Over Press