TOP 10: Liigan tulokkaat – useita uusia tähtiä liigakartalle

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Liigan runkosarja vetelee viimeisiään ja jäljellä on vain yksi kierros ennen pudotuspelejä. Tälläkin kaudella moni tulokas on pystynyt vastaamaan huutoon ja nousemaan tärkeäksi palaseksi joukkueessaan, joten vuoden tulokkaan tittelistä tullaan käymään kova kamppailu. Tässä kymmenen potentiaalisinta vaihtoehtoa palkinnon saajaksi.

10. Oula Palve, HPK

Oula Palve aloitti taipaleensa Liigassa, mutta sittemmin tahti on hieman hyytynyt ja 25-vuotias hyökkääjä kärsi hieman myös loukkaantumisista. Palokan Kiekon kasvatti viimeisteli ensimmäisessä 16 ottelussaan neljä täysosumaa, mutta tämän jälkeen 36 ottelussa maaleja on syntynyt vain yksi. Palveella on kuitenkin kasassa kohtalaiset tehot 5+17, millä irtoaa tulokkaiden pistepörssin neljäs sija. Vastuuta on kuitenkin tullut tasaisesti läpi sesongin, sillä Palve on pelannut keskimäärin hieman yli 17 minuuttia ottelua kohden, mikä on HPK:n hyökkääjistä kuudenneksi eniten.

9. Jarkko Parikka, Ilves

Jarkko Parikka kiekkoilee toista kautta Ilveksen organisaatiossa, mutta ensimmäistä sesonkiaan SM-liigassa. Tätä ennen kaksi vuotta Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa kiekkoillut puolustaja on pelannut erittäin kypsästi heti debyyttikaudellaan aikuisten sarjassa. Parikka on saanut tasaisen paljon vastuuta läpi kauden, kun peliaikaa on irronnut keskimäärin reilut 18 minuuttia ottelua kohden. Myös pisteitä on syntynyt kohtalaisesti, kun Parikalla on 56 ottelun jälkeen kasassa tehot 1+9.

8. Juho Liuksiala, Ilves

Juho Liuksiala pääsi marraskuun lopussa Ilveksen liigajoukkueeseen mukaan ja on käyttänyt saumansa erinomaisesti hyväkseen. 21-vuotias hyökkääjä on tykittänyt vain 36 ottelussa peräti 12 maalia, millä hän on eniten maaleja tehnyt tulokas. Osumilla irtoaa myös kolmas sija Ilveksen sisäisessä maalipörssissä. Viime kaudella Ilveksen A-nuorissa tehoja takonut hyökkääjä on jatkanut samalla linjalla myös Liigassa, kun pisteitä on kertynyt yhteensä 18. Liuksialalla on vielä ensimmäiset jäähyminuutit Liigassa ottamatta.

7. Teemu Turunen, HPK

Teemu Turunen kamppailee tiukasti tulokkaiden pistepörssin voitosta, kun 21-vuotiaalla laiturilla on 57 ottelun jälkeen kasassa pisteet 10+29, millä irtoaa tällä hetkellä tulokkaiden pörssissä toinen sija. Kaksi edellistä kautta Jukureiden riveissä Mestiksessä kiekkoillut Turunen on sopeutunut Liigan vauhtiin erittäin hyvin ja tehotilasto onkin peräti 19 astetta plussan puolella, mikä on kuudenneksi paras lukema Liigassa.

6. Miro Heiskanen, HIFK

Miro Heiskanen aloitti kauden erittäin hyvin, mutta loukkaantumiset ovat sittemmin jarruttaneet menoa. Heiskanen muodosti syyskaudella yhden Liigan tasapainoisimmista puolustajapareista yhdessä Joe Finleyn kanssa. Kokeneen parin rinnalla Heiskanen sai keskittyä täysin vahvuuksiinsa, mikä varmasti helpotti sopeutumista pääsarjaan. Vasta 17-vuotias puolustaja on pelannut tällä kaudella 36 ottelua, joissa on syntynyt tehot 5+5. Ensi kesän NHL-draftin kuumimpiin suomalaisnimiin kuuluva lupaus on saanut tasaisen paljon vastuuta, kun peliaikaa on tullut keskimäärin 19 minuuttia ottelua kohden.

5. Antti Lehtonen, Ilves

Ilves lähti kauteen ykkösmaalivahtinaan kokenut Hannu Toivonen, mutta Antti Lehtonen on napannut päätorjujan viitan harteilleen kevätkaudella. Toivonen on pelannut tammikuun jälkeen vain yhdessä ottelussa. Lehtosen rooli Ilveksen viimeaikaisen loistovireen taustalla onkin merkittävä ja 23-vuotias maalivahti piti hiljattain maalinsa puhtaana yli 220 minuuttia putkeen. Lehtonen on pelannut tällä kaudella 33 ottelua joissa mies on pysäyttänyt kiekkoja 91,81 prosentin varmuudella. Viime kaudella pääosin Hokissa pelannut maalivahti on tullut ryminällä liigakaukaloihin ja tammikuussa tehty jatkosopimus pitää miehen Ilveksessä vielä kaksi seuraavaa kautta.

4. Robin Salo, Sport

Robin Salo on ainoa tulokas, joka on pelannut keskimäärin yli 20 minuuttia ottelua kohden. 18-vuotias puolustaja on pärjännyt ensimmäisellä täydellä kaudellaan aikuisten pääsarjassa mainiosti ja ollut yksi vaasalaisten puolustuksen kivijalkoja. Salo on saalistanut 53 ottelussa myös mainiot tehopisteet 1+15. Lisäksi nuorukaisen tehotilasto on vain yhden asteen pakkasella, mikä on Sportin vakiokokoonpanon puolustajista paras lukema. Vaasalaisten kausi on ollut haasteellinen ja Salo on joutunut heti kovaan kouluun, mutta nuorukainen on selviytynyt sesongista erinomaisesti.

3. Jerry Turkulainen, JYP

Jerry Turkulainen on saalistanut 47 ottelussa tehot 9+17 ja miehittää tulokkaiden pistepörssin pronssisijaa. Viime kaudella vielä JYPin A-nuorissa sai suoraan tilaisuutensa Liigassa ja nuorukainen käytti saumansa hyväkseen. 18-vuotias hyökkääjä on varsin pienikokoinen, mutta paikkaa tätä erinomaisella luistelulla ja tekniikalla. JYPillä on kasassa varsin nimekäs hyökkäyskalusto ja vakioroolin nappaaminen tästä kokoonpanosta on kova temppu nuorelta mieheltä. Erityisesti kun rooli ei ole jäänyt vain sivustakatselijaksi, vaan Turkulainen on ollut varsinkin kevätkaudella tärkeä palanen joukkueta.

2. Otto Koivula, Ilves

Otto Koivula on kiinni tulokkaiden pistepörssin voitossa, kun runkosarjaa on jäljellä yksi kierros. 18-vuotias hyökkääjä on nakuttanut 49 ottelussa peräti tehot 10+20. Koivulasta on muovautunut ylivoimien erikoismies, sillä osumista peräti seitsemän on syntynyt ylivoimalla ja hän pitääkin tässä joukkueensa piikkipaikkaa. Koivula on myös ollut tärkeä palanen ratkaisuhetkillä, sillä kuusi osumaa ovat olleet otteluiden voittomaaleja, mikä on puolet enemmän kuin Ilveksen toiseksi parhaalla voittomaaleja tehneellä pelaajalla. Koivula käyttää erinomaisesti isoa kokoaan hyväkseen ja on erittäin vaikeasti pideltävissä maalin läheisyydessä. Tämän lisäksi nuorukainen omaa mainion laukauksen, mitä hän voisi tosin käyttää pykälän enemmän.

1. Emil Larmi, HPK

Emil Larmin piti olla Nathan Lawsonin kirittäjä tällä kaudella, mutta kanadalainen sai etsiä uuden seuran lähes heti kauden alettua ja Larmi on kantanut HPK:n ykköstorjujan viittaa. Läpi kauden vakuuttavasti ja todella tasaisesti torjunut Larmi onkin ollut hämeenlinnalaisten erinomaisen runkosarjan tärkeimpiä palasia. Viime kaudella Peliitoissa ja Pelicansin A-nuorissa kiekkoja pysäyttänyt maalivahti on pitänyt maalinsa puhtaana Liigassa tällä kaudella kuusi kertaa, mikä on toiseksi paras lukema Kevin Lankisen jälkeen. 20-vuotias Larmi on pelannut Liigan maalivahdeista neljänneksi eniten ja selän taakse on uponnut keskimäärin 2,10 maalia ottelua kohden. Kiekot nuorukainen on pysäyttänyt 91,24 prosentin varmuudella. Tärkein on vielä edessä, kun pudotuspelit koittavat, mutta runkosarjasta Larmi ansaitsee erinomaisen arvosanan.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja huipentuu maanantaina seitsemän ottelun kierrokseen ennen keskiviikkona alkavia pudotuspelejä. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press