KooKoo on lyönyt epäilijöille luut kurkkuun

KooKoo ehdittiin tuomita lähes kaikissa kausiennakoissa varmaksi sarjajumboksi. Kouvolalaiset ovat lyöneet epäilijöille luut kurkkuun ja osoittaneet kuuluvansa pääsarjatasolle.

KooKoo taistelee tällä kaudella tosissaan pudotuspelipaikasta. Joukkue majailee ensimmäisen kolmanneksen jälkeen yhdeksännellä sijalla, kun 22 ottelusta on kertynyt 31 pistettä. 22 ottelusta joukkue on jäänyt pisteittä ainoastaan kahdeksan kertaa.

KooKoo onkin osoittanut erittäin vaikeasti voitettavaksi joukkueeksi ja uusien hankintojen suhteen on Kouvolassa onnistuttu erinomaisesti. Tapparasta suuremman vastuun perässä saapuneet Josh Green ja Jarkko Malinen ovat täyttäneet vaaditut saappaat ja ovatkin joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä. Ryan O’Connor on ottanut puolustuksessa suuria harppauksia sitten viime kauden. Kanadalainen on tehnyt jo nyt saman verran pisteitä kuin viime kaudella Bluesissa 36 ottelussa yhteensä. Reilu kuukausi sitten Kouvolaan saapunut Juha-Pekka Haataja on päässyt joukkueeseen hyvin sisään ja 11 ottelussa on syntynyt mainiot yhdeksän pistettä.

Kouvolalaisten alkukausi ei ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista. Syksyyn on mahtunut viiden maalin tappiot sekä SaiPalle että Tapparalle. Lokakuussa KooKoo voitti kymmenestä peräkkäisestä ottelustaan ainoastaan kaksi, mutta edellisestä viidestä pelistä joukkue on napannut kolme pistettä peräti neljästi. Edellisellä kierroksella sarjakärki Lukko kaatui komeasti maalein 4-1.

Vaikka kärkipelaajat ovat onnistuneet mainiosti, niin KooKoon pelaajamateriaalin rajoittuneisuus tulee ajoittain vastaan. Kouvolalaiset ovat tehneet 46 maalia, mikä on esimerkiksi 12 vähemmän kuin sarjataulukossa pykälää alempana oleva ottelun vähemmän pelannut SaiPa. KooKoo onkin tehnyt yhdeksässä ottelussa korkeintaan yhden maalin. Vastaavasti KooKoon verkkoon on tehty 60 osumaa, mikä on toiseksi isoin lukema heti sarjajumbona majailevan HPK:n jälkeen.

Vili Sopanen on yksi kaukalon seuratuimmista pelaajista keskiviikkona. Kuva: AOP

Vili Sopanen on yksi kaukalon seuratuimmista pelaajista keskiviikkona. Kuva: AOP

KooKoo vierailee keskiviikkona Lahdessa, jossa on piisannut tummia pilviä läpi syksyn. Pelicans on kärsinyt pahoista loukkaantumisista  ja ainoastaan viisi joukkueen pelaajaa on pelannut jokaisessa 22 ottelussa. Osittain kärkipelaajien puuttumisesta johtuen Pelicansilla onkin ollut ongelmia maalinteon kanssa. Joukkue on tehnyt KalPan jälkeen vähiten maaleja Liigassa, kun vastustajan verkko on heilunut 22 ottelussa 43 kertaa.

Keskiviikkona lahtelaisten riveistä ovat sivussa muun muassa Nico Manelius, Taavi Vartiainen, Juhani Tyrväinen sekä Sebastian Repo. Sen sijaan paluun kokoonpanoon tekevät pitkään sivusssa olleet Janne Juvonen ja Anrei Hakulinen. Kaikista mieluisin uutinen Pelicansin kannattajille on kuitenkin Vili Sopasen paluu tositoimiin reilun vuoden tauon jälkeen. Kiekollisesti taitava Sopanen kuuluu joukkueen tärkeimpiin pelaajiin ja kävikin hakemassa tuntumaa ensin parin pelin ajan Mestiksestä. Tänään numero 15 löytyy kuitenkin tutulta paikalta turkoosien ykkösvitjasta.

Pelicansin kausi on ollut melkoista vuoristorataa eikä tasaisuutta ole löytynyt. Joukkueen peli on ailahdellut peräkkäisten pelienkin välillä todella paljon. Pelicans on pystynyt vain kahdesti voittamaan voittopeliä seuranneen ottelun.

Arvio

Kotietu kääntää vaakakuppia lievästi Pelicansin suuntaan. KooKoo on napannut kauden kymmenestä vierasottelustaan täydet pisteet ainoastaan kaksi kertaa. Kotikentällä kouvolalaiset ovat tehneet keskimäärin 2,5 maalia ottelua kohden, kun taas vieraissa keskimäärin vain 1,6 maalia ottelussa.

Pelicans saa tärkeitä palaajia kokoonpanoon, jotka piristävät varmasti kotijoukkueen peliä. KooKoon parempi vire kuitenkin tasoittaa puntteja huomattavasti. Molemmat joukkueet ovat kärsineet maalinteko-ongelmista, joten älytöntä maalijuhlaa ei ole syytä odottaa. Betsson tarjoaa alle 4,5 maalille kertoimen 1.74, mikä ei olisi ollenkaan yllättävä tulos.

Kierroksen muut ottelut:

JYP-Sport

TPS-Ässät (Ennakko: TPS on noussut ryminällä mestarisuosikkien joukkoon)

Kierros alkaa kello 18.30 ja voit seurata illan otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press