Kovaa taistelua playoff-paikoista Lappeenrannan illan ottelussa

Lappeenrannassa käydään tänään nousujohteisten joukkueiden kamppailu. Tilastollisesti vastakkain ovat todella tasaiset joukkueet.

Rauman Lukko saapuu SaiPan vieraaksi perjantai-illan ottelussa ja lähtee metsästämään kauden ensimmäistä voittoa lappeenrantalaisista, sillä yhtä tasapelipistettä lukuun ottamatta SaiPa on vienyt kauden kohtaamisista pisteet lukemin 8-1.

Edellisessä kohtaamisessa SaiPa johti Raumalla ottelua 3-0 ja 4-1, mutta Lukko nousi tasoihin etenkin tehokkaan ylivoimansa turvin. Lisäksi Lukko teki kaksi maalia ilman maalivahtia. Sarjataulukossa raumalaiset ovat neljä pistettä SaiPaa edellä.

Vaikka voitot ovatkin SaiPalle 3-0, niin ennakkoon on mahdotonta sanoa, kummalle ottelu lopulta kääntyy. Tilastot ovat yli- ja alivoimapelin suhteen samaa luokkaa ja sama pätee myös rangaistusten määrään ja nousujohteisiin peliotteisiin edellisissä otteluissa. SaiPa on kaatanut tiukkojen vaihdeiden jälkeen JYPin, KooKoon ja Ässät, kaikki lukemin 2-1. HIFK:ta vastaan joukkue johti 2-0, mutta joutui lopulta taipumaan 3-2-tappioon.

Lukon voittoputki on tällä hetkellä neljän ottelun mittainen, kun se on kaatanut sarjataulukossa alapuolella olevia joukkueita tasapainoisten esitysten kautta. Maaleja joukkue ei ole viimeistellyt paljoa, mutta omissa ei ole kolissut kuin harvoin.

Ennakkoon todella tasainen ja vähämaalinen kamppailu, joissa maalivahdeilla on iso rooli.

Kansikuva: AOP