Lätkäliigaa klo 18.30 alkaen

HPK:n Ville Viitaluoma yrittää johdattaa joukkueensa pudotuspeleihin (All Over Press)

HPK:n Ville Viitaluoma yrittää johdattaa joukkueensa pudotuspeleihin (All Over Press)

Viime tiistainen kierros meinasi tuoda sen monen himoitseman tasapelikiekan. Lopulta Pelicansin Joel Mustonen silppusi monen onneaan kokeilleen lapun ajassa 59.05. Neljän tasapelin kierros toi mukavat voitot tasureita hakeneille, mutta jättipotti jäi odottamaan. Tänäänkin kierroksella on monta ennakkoon tasaista ottelua. Startti normaalisti klo 18.30.

JYP-HPK 1,70 – 4.25 – 4.00

JYP haki tiistaina kovan vierasvoiton Ilmalasta Jokereiden kustannuksella 1-2 voittolaukausten jälkeen. HPK on saanut levätä lähes viikon ja lähtee nyt kaasu pohjassa viimeiseen rynnistykseensä saavuttaakseen pudotuspelipaikan. Panosta on myös jyväskyläläisillä pudotuspelien kotiedun muodossa. Hurrikaanipaidat pelasivat Jokereita vastaan tasaväkisen, pudotuspelikiekkoa muistuttavan ottelun. Maalipaikkoihin ei kumpikaan joukkue kunnolla päässyt ja erikoistilanteet olivat ratkaisevassa osassa. Kumpikin varsinaisella peliajalla tehty maali syntyi ylivoimalla. HPK on voittanut kauden kaksi aiempaa vieraskohtaamista Jyväskylässä. Maalinteko on ollut joukkueelle täyttä tuskaa, kun se on osunut viidessä viimeisessä ottelussaan vain seitsemän kertaa kehikoihin. HPK:n on pakko alkaa ottaa voittoja tai pudotuspelipaikka karkaa käsistä. Nyt joukkueella on hyvät edellytykset lähteä levänneenä haastamaan jyväskyläläisiä. Tiukka puolustuspelitaisto on siis edessä enkä näe että maaleilla mässäiltäisiin tässäkään ottelussa.

KalPa-Pelicans 2.85 – 4.05 – 2.10

KalPan pajatso on tyhjennetty. Joukkue on neljän ottelun tappioputkessa ja vaikka joukkue taisteli SaiPaa vastaan voittolaukauksiin asti, niin ei hyvältä näytä. Pelicans on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Joukkueet kohtasivat tammikuisella tasauskierroksella kahdesti ja Lahden pussinokat voittivat molemmat. Kalpa on tehnyt Liigassa selvästi vähiten maaleja ja vastaavasti omissa on kolissut kolmanneksi eniten. Nuoren kuopiolaisryhmän loukkaantumislista on pitkä, mutta hyviä uutisia tuo Kasperi Kapasen palaaminen kokoonpanoon. Pelicans on osoittanut viime peleissään todellista taistelutahtoa ja venymiskykyä. KalPan nuori ryhmä pelaa epätasaisesti jopa yksittäisten otteluiden sisällä. Yritystä kyllä riittää, mutta valitettavasti se ei pelkästään riitä liigatasolla. Olen valmis viheltämään pisteet jo nyt Lahteen.

Lukko-Tappara 2.55 – 4.00 – 2.33

Tappara jatkoi voittoputkeaan HIFK:n kustannuksella tiistai-iltana. Moni yllättyi kun helsinkiläiset saivat ottelun vietyä voittolaukauksiin asti. Peli oli välillä täysin kirvesrintojen hallinnassa ja vain tuuri sekä HIFK:n maalilla pelannut Ville Husso pitivät punaiset pelissä mukana. Lukon neljän ottelun voittoputken katkaisi samana iltana Pelicans viimeisellä minuutilla syntyneellä maalilla. Tappara on vienyt Lukkoa jo yhdeksän kertaa putkeen. Kymmenes kerta toden sanoo? Onko Lukon pelikirja ollut täysin avonainen Tapparan Jukka Rautakorvelle? Olli Palola on viimeistellyt raumalaisia vastaan seitsemän porkkanapöksyjen kymmenestä viimeisestä maalista. Petteri Nummelinin poissaolo Lukon puolustuksesta, syö minkä tahansa joukkueen avauspelistä ison osan. Ryan Zapolski Lukon maalilla tulee torjumaan taas kiekkoja vaikka päällä seisten, mutta riittääkö se edes pisteeseen vahvassa vireessä olevaa Tapparaa vastaan? Näkisin, että Tappara vie ottelua joka osa-alueella, valmennuksesta lähtien.

TPS-Ässät 2.40 – 4.15 – 2.40

Tuhoon tuomittu TPS on parantanut selkeästi Jokereille koetun murskatappion jälkeen. Viimeksi joukkue yllätti kaikki, kun se jatkoajalla kellisti Liigaa johtavan kärppälauman (3-2). Kummatkin joukkueet ovat ottaneet vain yhden voiton viidessä viimeisessä ottelussaan. Pisteiden valossa ottelu onkin merkityksetön. Ässät pelasi todella vahvan ottelun Tapparaa vastaan. Joukkue lähti paineistamaan tamperelaisten pakistoa heti ylhäältä ja aiheutti näin vaikeuksia vastustajilleen. Jos joukkue jatkaa samasta mihin lauantaina se jäi, on TPS:n pakisto helisemässä. Turkulaisten perisynti on epävarma puolustuspeli ja harhasyötöt. Jos porilaiset lähtevät antamaan painetta ylhäältä asti, voi se avata paikkoja TPS:n puolustuksen jäätyessä. Turkulaisten kokoonpanoon palaa joukkueen tähti Brian Willsie, joka voi ratkaista otteluita jopa yksinään. TPS jäädytti Kärppiä vastaan keskialueen ja iski vastahyökkäyksin kun paikka siihen aukesi. En näe, että sama taktiikka toimisi nyt hyvin levänneitä Ässiä vastaan. Lopulta ottelussa on kuitenkin kyse siitä kumpi joukkue otteluun syttyy. Näkisin, että Ässät on vahvoilla jos ketju HagmanHeinoUmicevic on pelipäällä.

Huippuhetket edellisistä otteluista (Ruutu.fi):

Pelicans-Lukko

Tappara-HIFK

Jokerit-JYP

TPS-Kärpät

HPK-Pelicans

KalPa-SaiPa