Liiga ilman Jokereita

Näin liiga-kauden kynnyksellä ajattelin kirjoittaa hieman tunnelmia tulevasta kaudesta HIFK-fanin silmin.

Ei liiga tunnu enää samalta ilman Jokereita. Onhan liigassa toki 13 muutakin joukkuetta ja varmasti hyviä pelejä luvassa, mutta silti aina otteluohjelman ilmestyttyä Jokerit -pelit merkattiin saman tien kalenteriin. Ne olivat ne kauden isoimmat pelit. Olihan niitä joskus liikaakin, joka vähän söi sitä kiimaa, jonka tuo ottelupari aiheutti. Mutta silti ne olivat aina HIFK-Jokerit – pelejä. Niitä pelejä, jotka jakoi kaveripiirin kahtia. Niitä pelejä, joita odotettiin pitkään. Niitä pelejä, joista puhuttiin pitkään vielä pelien jälkeenkin. Ja nyt niitä pelejä ei enää tule, ainakaan toistaiseksi. Ei enää sitä voittajafiilistä, kun laitat pelipaidan voitetun paikallistaiston jälkeisenä päivänä töihin päälle, ja vielä viimeisen kerran käännät veistä työkavereiden haavoissa. Eikä sitä päinvastaistakaan. Ei sitä pettymystä, ei työkavereiden naljailua. ”Se on perus runkosarjapeli, pelataan 3 pisteestä” ja paskanmarjat sanon minä! Jokainen peli oli enemmän, ja nyt on tyhjä olo, kun tuota tunnetta ei ole enää luvassa.

1Vaikea kuvitella, että Blues – pelit jotenkin korvaisivat tuota aukkoa. Kovasti sitä molemmat seurat yrittävät, ja jonkun asteista kiimaa kenties saadaankin luotua. Toki Blues on kova kilpakumppani ja läheltä, mutta ei se ole sama. Ei lähelläkään. Aika näyttää minkälainen ”paikallistaisto” Bluesin kanssa syntyy, mutta tuntuu liian kaukaiselta ajatukselta, että se korvaisi Jokereiden siirtymisen aiheuttaman tyhjiön.

Kuten sanonta kuuluu: Engång IFK, alltid IFK. Ja se on ja pysyy, se ei muutu miksikään. Mutta silti en pääse yli siitä ajatuksesta, että enää ei tule Stadin paikallistaistoja. Ei niitä runkosarjan kohokohtia, eikä niitä pelejä, jotka kutkuttivat mahan pohjaa jo peliä edeltävänä päivänä. Toki mestaruudesta aina pelataan ja se on se tärkein, mutta kyllä Stadin herruuden voittaminen oli myös aina iso asia – lähes mestaruuteen verrattavissa. Nyt pelataan ”vain” mestaruudesta. Karusti sanottu, mutta tuo kuvastaa parhaiten sitä tunnetta, joka minulla on tuosta Jokereiden siirtymisestä itään.

Itse en ole koskaan ollut hirveän kiinnostunut KHL:stä, mutta Jokereiden siirtyminen on hieman nostanut mielenkiintoa. Itsellä on tästä kaikesta jotenkin sellainen fiilis, että ei se kuitenkaan ole se sama Jokerit siellä KHL:ssä. Ei se ole se sama Jokerit, ketä vastaan pelattiin 2011 kaikkien aikojen playoff-sarja. Vieläkin tulee kylmät väreet katsellessa noita koosteita. Mitä jos Hentunen olisi tehnyt läpiajosta maalin?

Kukaan ei tiedä KHL:n tulevaisuudesta, eivät edes KHL:n nokkamiehet, mutta aika näyttää mihin suuntaan sarja menee. Itse uskon, että muutaman vuoden sisällä Jokerit ei ole enää sarjan ainoa joukkue Suomesta. Vai kuvitteleeko joku, että HIFK (Everi & kumppanit) ovat rakennuttamassa uutta Helsinki Gardenia ja sen 14000 paikkaista areenaa kotoista liigaa tai CHL:ää varten?

Epäilen.

Toivon suuresti, että joku päivä pelataan vielä Stadin herruudesta, oli sarja mikä tahansa. Sitä odotellessa..