Liiga palaa tauolta yhden ottelun voimin: ennakko KalPa-Ilves

Maajoukkuetauot ovat päättyneet ja Liiga-joukkueiden arki koittaa jälleen. CHL:n pudotuspelien vuoksi Liigassa pelataan kuitenkin vain yksi ottelu: KalPa-Ilves.

Kuopiossa nähdään tänään kaksi vauhdikasta joukkuetta, joista KalPan alkukausi on mennyt selvästi paremmin kuin vierailija Ilveksen. KalPalle maajoukkuetauko tuli hyvään vaiheeseen, sillä joukkueessa oli havaittavissa pieniä ongelmia, kun taas Ilvekselle tauko tuli huonoon paikkaan: joukkue oli löytänyt hyvän flow’n kentällä ja tulosta tuli.

Kuinka tauko sitten vaikuttaa joukkueiden otteisiin? Tällaisilla on usein vaikutusta joukkueiden vireisiin, minkä vuoksi pidempi tauko voi olla kuin uusi startti kauteen. Tänään nähdään, onko Ilveksen tai KalPan otteissa muutoksia.

Kotijoukkue hävisi kaksi viimeistä otteluaan ennen taukoa ja joukkueella on ollut lieviä maalinteko-ongelmia, vaikka KalPa onkin sarjataulukossa kolmantena. Kuopiolaisilta löytyy rutkasti taitoa hyökkäyspäästä, mutta ruuti on ollut märkää.

Ilves on selvinnyt hankalasta alustaan ja tamperelaiset ovat ottaneet viimeisestä kymmenestä ottelusta seitsemän voittoa, mikä on nostanut tupsukorvat sarjataulukossa kymmenen parhaan joukkoon. Ilveksen hyökkäyspäänpeli on osunut raiteilleen ja joukkueesta löytyy paljon ratkaisuvoimaa.

Molempien joukkueiden maalivahtipeli on ollut hyvällä mallilla, minkä vuoksi ei olisi suuri ihme, mikäli tänään ei ladottaisi kovinkaan paljon maaleja.

Ratkaisijanroolia tarjolla

Molemmista joukkueista on löytynyt kauden aikana useampia pelaajia, joilta voidaan odotella tehokasta peliä hyökkäyspäässä. KalPan tshekkikaksikko Michal Birner-Tomas Kubalik ovat olleet kuopiolaisten kärkipelaajia, mutta varsinkin Kubalikin tehot ovat kadonneet.

Kotijoukkueella on kuitenkin kolme hyvää kiekollista kenttää, jotka pystyvät kaikki ratkaisuihin. Jaakko Rissasen johtamalta ykköskentältä odotetaan tasonnostoa, sillä potentiaalia löytyy. Kolmoskenttää johdattaa Mikael Ruohomaa, joka on osoittautunut kelpo Mestis-löydöksi. KalPan kakkoskenttä on ollut paras kolmikko, jota johtaa Jukka Voutilainen. Voutilaisen laidalla on pelannut Birner, joka on myös kotijoukkueen kultakypärä. Ketjun kolmas lenkki on tänään kokoonpanoon palaava Kasperi Kapanen – Tältä kolmikolta odotetaan eniten johtajuutta ja tehoja.

Ilvekseltä on löytynyt kaksi erittäin tehokasta kentällistä. Tamperelaisten nuorisokenttä: Teemu Rautainen-Aleksi Mustonen-Roope Hintz on esittänyt taidokasta kiekkoa ja parhaimmillaan tämä kolmikko on ollut pysäyttämätön. Nuorten kavereiden otteissa on ollut kuitenkin ajoittain epätasaisuutta ja Hintz-Mustonen-duo oli maajoukkuetauolla nuorten maajoukkueen kanssa Ruotsissa, minkä vuoksi heiltä ei pakosta nähdä tänään parasta mahdollista kiekkoa.

Ilveksen ykköskentässä on pelannut Sami Sandell, Vojtek Polack ja Tapio Laakso ja heiltä on nähty kokonaisvaltaisesti loistavaa peliä. Sandell on ottanut ison kehitysaskeleen kesän aikana ja hän on Ilveksen yksi tärkeimpiä pelaajia. Polak on osoittautunut nappihankinnaksi ja Laakso pelaa tuttua hyvää kahden suunnan peliään.

KalPa-maalille astuu tänään Eero Kilpeläinen, kun tamperelaisten maalia tilkitsee Juha Järvenpää.

Seuraa heitä:

Tomas Kubalik: Miehen kausi alkoi hyvin, mutta viime aikoina meno on ollut hiljaisempaa. Röyhkeältä tshekkilaiturilta odotellaan nyt tehojen valossa parempia otteita.

Tapio Laakso: Jo pitkään Liigassa pelannut Laakso on viimeinkin alkanut onnistumaan tehojen muodossa. Monipuolinen sentteri on tärkeä omassa päässä, mutta nykyään myös vastustajan kenttäpuoliskolla: Laakso on iskenyt jo seitsemän maalia tällä kaudella.

Arvio:

KalPa sai lepotauon hyvään väliin ja joukkue on ladannut akkuja huolella. KalPalta nähdään varmasti parempia otteita kuin ennen maajoukkuetaukoa, minkä vuoksi kuopiolaiset nappaavat tänään pisteet kotiin.

Veikkaus: KalPa voittaa 4-2.

NordicBetin kertoimet otteluun (tsekkaa kaikki kohteet ja kertoimet tästä):

  • 1: 1.85 X: 4.10 2: 3.45
  • KalPa-1 2.56
  • Tulosveto 4-2 16.00

Ottelu alkaa kello 18:30 ja voit seurata sitä Nelonen Pro -kanavalta tai Ruutu-palvelusta.