Liiga starttaa viime kevään finaaliuusinnalla: Kärpät-Tappara klo 18.30

Nyt se on täällä – Liiga pyörähtää pitkän odotuksen jälkeen käyntiin, kun Kärpät ja Tappara ratkovat paremmuuttaan Oulun keskiviikkoillassa.

Homman nimi on selvä – viime kevään finaalipari aloittaa sarjan kahdestaan, kun loput seurat pääsevät tositoimiin vasta huomenna torstaina tai perjantaina. Tapparan joukkueesta moni pelaaja oli kokemassa viime keväänä finaalitappiota, kun Juhamatti Aaltonen sivalsi oululaiset seitsemännessä finaalissa Suomen mestaruuteen.

Tappara lähteekin vieraspeliin revanssihengellä, kun Kärpissä on taas paljon uusia pelaajia, jotka eivät olleet kokemassa mestaruutta. Vaikka Kärpät on menettänyt kovia nimiä, on tilalle astunut uusi armeija, joka ei kalpene edelliselle.

CHL:stä vauhtia Liigaan

Molemmat joukkueet pelaavat myös CHL:ssä – Kärppien menestys eurokentillä on ollut huomattavasti parempaa kuin Tapparan, mutta CHL-otteluille ei voi antaa liikaa painoarvoa. Liiga on oma maailmansa ja joukkueet pääsevät pelaamaan tuttuja vastustajia vastaan.

Kärpät johtaa CHL:ssä lohkoaan ja on onnistunut voittamaan neljästä ensimmäisestä ottelustaan kolme. Ainut tappio tuli Saksasta, kun Köln oli oululaisia maalin verran parempi. Kokonaisuudessaan Kärppien CHL on alkanut loistavasti ja uudet hankinnat ovat osoittautuneet pelimiehiksi, kuten Nicolas Deschamps.

Tapparan alkukausi on sen sijaan mennyt heikosti, sillä takana on vain yksi voitto CHL:ssä. Sekin tuli norjalaista Stavangeria vastaan Hakametsässä. Tapparan lohko on todella tasainen ja joukkue onkin lohkossaan toisena, mutta neljännesvälieräpaikka on silti kiven takana. Tapparan avainpelaajat ovat kuitenkin saaneet tehoja aikaiseksi, mikä on tärkeää, mutta kirvesrintojen pelissä on vielä selvästi enemmän puutteita kuin Kärppien. Joukkueen tehopelaajina ovat olleet puolustajat David Kolomatis ja Teemu Aalto. Varsinkin Kolomatis näyttäisi paikkaavan Nick Bailenin jättämän aukon loistavasti, sillä mies on iskenyt neljässä ottelussa tehot 3+3.

Oman mausteensa soppaan tuovat myös valmentajat. Mestarikoutsi Lauri Marjamäki ei esittelyjä kaipaa, mutta Tapparassa on nähty penkin takana liikettä – Jukka Rautakorpi teki tilaa Jussi Tapolalle, joka on vielä todella tuntematon nimi. Kirvesrintojen pelitaktiikka ei tule juurikaan muuttumaan, mutta saako keltanokka Tapola joukkueensa pelaamaan samoin kuin Rautakorpi.

Seuraa heitä:

Joonas Donskoi: Kuudetta kautta Kärppien edutuksessa aloitteleva taitoniekka on näyttänyt jälleen CHL:ssä potentiaaliaan. Joko nyt tulisi murtautuminen Liigan eliittiin?

Nicolas Deschamps: Tuli paikkaamaan Ben Maxwellia ja on osoittanut oivaksi paikkaajaksi. Deschamps on vielä hieman kiekollisempi pelaaja kuin Maxwell, eikä olisi suuri ihme, mikäli tämä ulkomaalaispelaaja nousisi saman tien Kärppien kultakypäräksi.

David Kolomatis: CHL:ssä säväyttänyt Kolomatis saa ison roolin Tapparan alakerrasta. Kiekollinen puolustaja osaa tehoilla, mutta kuinka puolustuspeli luonnistuu vauhdikkaassa ja fyysisessä Liigassa?

Olli Palola: Maalikuninkaan tason tietävät kaikki. Palola joutuu ensimmäistä kertaa urallaan lähtemään Liiga-kauteen paineet niskassaan. Käsitteleekö ”Opa” tilanteen hyvin vai onko ruuti aluksi märkää?

Arvio:

Kärpät on jo CHL-peleissä osoittanut olevansa valmis alkavaan kauteen. Tapparan kone ei ole vielä hyrähtänyt täysillä käyntiin ja ottelusta saattaa muodostua joukkueelle hankala, varsinkin jos Kärpät saa heti alusta kotiyleisön tukemana hurmoksen päälle. Kärpät on siis pienoinen ennakkosuosikki, mutta mitä tahansa voi tapahtua. Pääasia on, että Liiga saadaan tänään käyntiin ja vieläpä mielenkiintoisella viime kevään finaaliuusinnalla. Ottelun esittää suorana lähetyksenä Nelonen Pro sekä Ruutu.fi -palvelut.

Veikkaus: Kärpät vie 4-2

Muista myös osallistua keskiviikkokisaan, jossa tämän ottelun lopputuloksen arvanneelle sekä lähimmäksi avausmaalin syntyaikaa osuneelle lähtee PlayStation 4 sekä 50 euron latauslipuke pelikauppaan.