Liiga-viikon risut ja ruusut: Naurettava pelirangaistus, sukeltava Sport ja pysäyttämätön JYP

Jokerit – TsSKA-matsiin aitioon maanantaina? Osallistu arvontaan nyt!

Runkosarjan loppu lähestyy Liigassa ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kiivaana. Erityisesti viimeisestä pudotuspelipaikasta tullaan käymään todella kuuma kamppailu, varsinkin kun paikasta taistelevat joukkueet ovat olleet pääosin mainiossa iskussa viime aikoina. Päättyvällä viikolla Liigassa nähtiin myös outo episodi pelirangaitukseen liittyen sekä yksi erityisen ikävä loukkaantuminen.

Risut

5. Jyri Marttisen loukkaantuminen

Ässien kannattajat saivat perjantaina huonoja uutisia, kun Jyri Marttisen vamma vaatii leikkaushoitoa ja puolustajan kausi on paketissa. Marttinen loukkaantui torstaina Jukureita vastaan harmittomalta vaikuttaneessa kamppailutilanteessa ja kaatui ikävin seurauksin jalkansa päälle. Konkarin kehonkielestä oli tosin heti havaittavissa, että kävi todella pahasti. Marttinen jättää porilaisten puolustukseen todella ison aukon täytettäväksi kauden kriittisimmillä hetkillä.

4. SaiPa

Avainpelaajansa myynyt SaiPa taistelee sitkeästi, mutta kun ei riitä, niin ei vain riitä. Kuluvan viikon kolmessa ottelussa lappeenrantalaiset saivat kiekon kahdesti vastustajan verkkoon ja tuloksena oli kolme tappiota, kun Tappara, HIFK ja Ilves kuittasivat pisteet SaiPan kustannuksella. Lappeenrantalaisten nuoret pelaajat saavat nyt arvokasta vastuuta eikä SaiPa täysin heittopussina ole kamppailussa ollut, vaikka Frans Tuohimaa onkin venynyt loistaviin torjuntoihin illasta toiseen ja pitänyt numerot tasaisina. Lappeenrannassa voidaan alkaa jo suunnitella kesälomia, sillä kautta on enää viisi ottelua jäljellä.

3. TPS

TPS:n kone on hieman yskähdellyt kevään lähestyessä. Kuluvalla viikolla Pelicans ja JYP kuittasivat jatkoaikavoitot turkulaista ja näin ollen TPS on hävinnyt kolme edellistä kamppailuaan. mikä on joukkueen pisin tappioputki sitten lokakuun. TPS ei ole missään nimessä kriisissä, sillä viikon ottelut olivat todella tasaisia ja olisivat voineet kääntyä kummalle tahansa. Runkosarjan voitosta unelmoimisen turkulaiset tosin voinevat lopettaa, kun eroa Tapparaan on jo 13 pistettä. TPS:llä on runkosarjaa jäljellä kuusi ottelua ja joukkue majailee sarjataulukon toisella sijalla kolme pistettä KalPaa edellä.

2. Veli-Matti Savinaisen pelirangaistus

Moni ihmetteli torstaina, kun Veli-Matti Savinainen sai voittomaalikilpailun päätyttyä pelirangaistuksen, vaikka maalipörssin johtaja ei näyttänyt tehneen mitään väärää. Savinainen heitti mailansa nuorelle kannattajalle voittomaalilaukauksensa jälkeen, mistä tuomarit sääntökirjan mukaan antoivat pelirangaistuksen. Sääntö on ymmärrettävä, mutta tällaisissa tapauksissa varsin kohtuuton. Savinainen kuitenkin halusi vain ilahduttaa kannattajaa eikä vain turhautuneena heittänyt mailaansa katsomoon.

1. Sport

Sport vaikutti saaneensa kurssin muutettua, kun joukkue voitti tammi-helmikuun vaihteessa viidestä peräkkäisestä ottelustaan neljä. Tämän jälkeen kyyti on kuitenkin ollut kylmää, kun tappioita on kertynyt jo viisi putkeen. Kuluvalla viikolla vaasalaiset hävisivät Kärpille sekä todella tärkeässä ottelussa Ilvekselle, joten Sport tippui sarjataulukossa jo sijalle 12. Sport on kärsinyt viime aikoina maalinteko-ongelmista. Joukkue on tehnyt edellisessä viidessä ottelussaan vain kuusi maalia. Näistäkin peräti neljä tuli tiistaina Kärppien verkkoon. SaiPaa, HIFK:ta ja Ilvestä vastaan vaasalaiset jäivät täysin nollille.

Ruusut

5. Leland Irving, KooKoo

KooKoon unelma pudotuspelipaikasta on vielä elossa ja siitä käy kiittäminen erityisesti yhtä pelaajaa. Leland Irving venyy ottelusta toiseen loistaviin torjuntoihin ja tarjoaa mahdollisuuden voittoihin. Tälläkin viikolla kanadalainen seisoi lähes päällään, kun KooKoo kärsi niukan tappion Helsingissä ja kukisti Pelicansin kotonaan jatkoajalla. Erityisesti lauantainen kamppailu Pelicansia vastaan oli vieraiden täydellistä hallintaa, mutta Irvingin loistavat kopit pitivät numerot tasaisina. Lokakuussa Kouvolaan siirtynyt Irving on osoittautunut KooKoolle kultaakin kalliimmaksi.

4. Jukurit

Sarjanousija on löytänyt runkosarjan lopun lähestyessä uuden vaihteen. Jukurit saalisti viime vuoden lopulta alkaneen 16 ottelun putken aikana vain kolme voittoa ja sarjasijoitus laski melkoisesti. Nyt mikkeliläiset ovat kuitenkin heränneet pudotuspelikamppailuun jälleen mukaan ja joukkue majailee sarjataulukon kymmenennellä sijalla. Kuluvalla viikolla Jukurit nappasi komeat voitot Ässistä ja HPK:sta yhteismaalein 7-1.

3. Brock Trotter, Kärpät

Siirtorajan loppuhetkillä Kärppiin siirtynyt Brock Trotter on aloittanut uudessa seurassaan väkevästi. Kanadalainen on päässyt tehopisteille jokaisessa viidessä ottelussaan ja yhteensä Kärppien paidassa on kertynyt pisteet 3+5. Juonikas hyökkääjä on ottanut väkevillä otteillaan paikkansa oululaisten ykkösvitjasta ja kuluvan viikon kolmessa ottelussa pistepussi karttui viiden syötön verran. Upea esityö Kärppien toiseen osumaan perjantaina Lukkoa vastaan oli erinomainen näyte Trotterin loistavasta pelisilmästä.

2. JYP

JYPille viikko oli poikkeuksellisen haasteellinen, sillä joukkue kohtasi sarjan kärkikaksikon sekä viidentenä majailevan HPK:n. Jyväskyläläisille ei kuitenkaan tällä hetkellä näytä löytyvän pysäyttäjää, sillä JYP kuittasi voitot jokaisesta ottelusta. Kun mukaan laskee vielä viime viikon lauantain voiton KalPasta, niin JYP liitää neljän ottelun voittoputkessa ja vastassa on ollut kaikki sarjataulukon kärkijoukkueet. Kestomenestyjä on löytänyt kevään korvilla erinomaisen vaihteen ja JYP lukeutuu ehdottomasti tämän hetken suurimpiin mestarisuosikkeihin.

1. Ilves

Ilves kärsi tiistaina kotonaan Ässille kirvelevän tappion lukemin 0-1, mutta viikko päättyi makeisiin ja erittäin tärkeisiin voittoihin SaiPasta ja Sportista. Tamperelaiset eivät päästäneet näissä otteluissa maaliakaan, joten Ilveksen nollaputki on nyt jo reilut 179 minuuttia. Lauantaisen Sport-voiton merkitystä korosti, että se tuli kauden ennätysyleisön edessä, mikäli Sorsapuistossa pelatut ulkoilmaottelut jätetään pois laskuista. Yli 6100 silmäparia sai todistaa kotijoukkueen voittoa, mikä on ollut Ilveksen tapauksessa kaikkea muuta kuin tavallista. Ilves on saalistanut 28 kotiottelustaan vain 27 pistettä, mikä on sarjan pienin lukema. Viikon voittojen myötä Ilves on Jukureiden kanssa tasapisteissä ja kamppailu pudotuspelipaikoista sen kuin kiihtyy.

Liiga jatkuu ensi viikolla 16 ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press