Liiga-viikon risut ja ruusut: Tuomarifarssi, jalkapyyhkäisy ja huima ennätys

Unibetilta uudelle asiakkaalle 110 € starttipaketti

Liigassa taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy ja kuluva viikko oli poikkeuksellisen värikäs. Kaukaloista ei tapahtumia tai draamaa puuttunut, kun panokset olivat monessa kamppailussa huipussaan. Tässä tämän värikkään Liiga-viikon puhuttavimmat tapahtumat.

Risut

5. Jukurit

Jukureiden kausi on ollut kokonaisuudessaan mainio ja joukkue kamppailee edelleen tiukasti pääsystä pudotuspeleihin. Sarjanousijan unelma ei tosin lähentynyt kuluvalla viikolla, kun joukkue kärsi tappiot KalPalle sekä SaiPalle. Varsinkin lauantainen kamppailu lappeenrantalaisia vastaan kuuluu niihin, jotka joukkueen olisi pakko voittaa, mikäli pudotuspelit kiinnostavat. SaiPa kuitenkin kuittasi voiton jatkoajalla ja vain yksi piste jäi Mikkeliin. Jukurit on kärsinyt läpi kauden maalinteko-ongelmista ja viikon kahdessa ottelussa vastustajan maaliverkko heilui vain kertaalleen. Sarjanousija on Liigan vähiten maaleja tehnyt joukkue, kun 53 on syntynyt vain 109 täysosumaa.

4. HIFK

Sarjataulukon kärkipäähän povattu HIFK on ajautunut taistelemaan ylipäätänsä pääsystään pudotuspeleihin. Viikon kahdessa ensimmäisessä ottelussa helsinkiläisten esitykset olivat suorastaan luokattomia ja Ilves sekä TPS kuittasivat täydet pistepotit punapaitojen kustannuksella. HIFK onnistui sentään päättämään viikon positiivisesti, kun joukkue haki elintärkeät pisteet Vaasasta maalein 1–0. Kaunista peli ei edelleenkään ollut, mutta tässä tilanteessa vain tulos merkitsee HIFK:lle. Voiton myötä ero pudotuspeliviivan alapuolelle kasvoi seitsemään pisteeseen.

3. Sport

Kuluva viikko oli Sportille poikkeuksellisen merkittävä. Joukkue kohtasi vieraissa sarjataulukon jumbokaksikon SaiPan ja KooKoon sekä samoista sijoista kamppailevan HIFK:n kotonaan. Tuloksena oli nolla pistettä ja vain kaksi tehtyä maalia. Viikko oli vaasalaisten kannalta todellinen farssi ja monena viikkona esitys olisi riittänyt listauksen ykkössijaan. Jukurit ja Ilves hengittävät vain pisteen päässä viimeistä pudotuspelisijaa hallitsevasta Sportista, joten vaasalaisten kurssin on muututtava pian.

10 € talletuksella VIP-matka Teemu Packalénin UFC-matsiin Lontooseen? Osallistu nyt!

2. Kiilholman jalkapyyhkäisy

Ässät kuittasi perjantaina jatkoaikavoiton JYPistä ja päätti jyväskyläläisten kymmenen ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken vieraskaukaloissa. Ottelun puhuttanein tilanne nähtiin kuitenkin avauserässä. Kotijoukkueen Juha Kiilholma pyyhkäisi jalalla aloituksen jälkeen törkeästi Henri Kannisen maihin. Kanninen kaatui todella ilkeästi jalkansa päälle eikä pystynyt jatkamaan ottelua. Kiilholmalle ei tuomittu tilanteesta lainkaan rangaistusta, mutta temppu meni kurinpidon käsittelyyn ja konkarihyökkääjä on toistaiseksi väliaikaisessa pelikiellossa. JYP ei ole vielä tiedottanut Kannisen vamman vakavuudesta, mutta pahimmassa tapauksessa hyökkääjän kausi on paketissa.

1. Tampereen tuomarifarssi

Tampereen paikallisottelusta ei draamaa puuttunut. Ilves oli lähellä napata ison voiton, mutta Tappara nousi tasoihin reilut kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä. Maalilla, missä kiekko ei missään vaiheessa ylittänyt maaliviivaa. Kyseessä oli aivan käsittämätön virhe ottelun tuomaristolta. Kuten Nelonen Pron kuvat osoittavat, niin kiekko oli todella kaukana maaliviivasta. Marcus Fageruddin maila osui maaliverkkoon juuri kriittisellä hetkellä, mikä ilmeisesti loi illuusion maaliin menneestä kiekosta. Näin isojen virheiden sattuminen tuomariston osalta ei pitäisi missään nimessä olla mahdollista pääsarjassa. Ilves olisi noussut voiton myötä pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Kuten kuvasta näkyy, niin Henrik Haapalan laukaus ei painunut missään nimessä maaliin. Kuva: Miikka Jääskeläinen / AOP

Ruusut

5. Brock Trotter, Kärpät

Kärpät vahvisti siirtorajan loppuhetkillä rivejään hankkimalla alkukaudella SaiPassa kiekkoilleen Brock Trotterin. Kanadalaisen alku uudessa joukkueessa oli vakuuttava, sillä hyökkääjä iski kahdessa ensimmäisessä ottelussaan yhteensä kolme täysosumaa. Kai Suikkanen istutti uuden syömähampaansa välittömästi joukkueen ykkösvitjaan ja Trotter osoitti olevansa luottamuksen arvoinen. 30-vuotias laituri on nakuttanut Liigassa tällä kaudella yhteensä 35 ottelussa pisteet 11+11.

4. Otto Koivula, Ilves

Otto Koivula on ollut viime aikoina erinomaisessa lennossa ja noussut kamppailemaan tulokkaiden pistepörssin voitosta. Viikon kolmessa ottelussa nuorukaisen pistepussi karttui tehoin 2+3. Koivula on nakuttanut edelliseen yhdeksään otteluun pisteet 3+8 ja koko kauden pistemäärä 9+19 oikeuttaa tulokkaiden pistepörssin jaettuun kärkisijaan yhdessä kolme vuotta vanhemman Teemu Turusen kanssa. Koivula on noussut myös Ilveksen sisäisen pistepörssin kärkipaikalle. Laiturin kauden yhdeksästä täysosumasta peräti viisi on ollut voittomaaleja, mikä oikeuttaa kyseisen tilaston jaettuun neljänteen sijaan Liigassa.

3.  Tyhjennysmyynnit kannattivat

SaiPa ja KooKoo tyhjensivät melkoisesti rivejään siirtorajan viimeisinä päivinä. Tämä näkyi hieman yllättävällä tavalla joukkueiden kuluvan viikon otteluissa. KooKoo nappasi voitot viikon molemmista otteluistaan, kun kouvolalaiset kaatoivat kotonaan Sportin sekä Kärpät. SaiPa vastaavasti hävisi tiistaina Kärpille, mutta päätti viikkonsa voittoihin Sportista ja Jukureista. SaiPan ja KooKoon pelaajat osoittivat otteluissa isoa sydäntä ja sen, että nimet selässä eivät ratkaise vielä mitään. Paineitta pelaavat joukkueet ovat varmasti jatkossakin erittäin inhottavia vastustajia eikä pisteet irtoa missään nimessä ilmaiseksi. KooKoolla on eroa pudotuspeliviivan yläpuolelle neljä pistettä, kun taas SaiPa pitää hallussaan sarjataulukon jumbosijaa kaksi pistettä kouvolalaisia perässä.

2. Eero Kilpeläinen, KalPa

KalPa kuittasi perjantaina voiton Jukureista lukemin 1-0. Eero Kilpeläinen venyi kuopiolaisten maalilla kiekon eteen 19 kertaa ja torjui uransa 42. nollapelinsä Liigassa. Näin ollen Kilpeläinen teki historiaa ja siirtyi yksin kaikkien aikojen nollapelitilaston kärkeen. 31-vuotias maalivahti piti aiemmin tilaston piikkipaikkaa hallussa yhdessä Juuso Riksmanin kanssa. KalPan lisäksi Kilpeläinen on edustanut Liigassa Jokereita ja Ässiä, minkä lisäksi uralle mahtuu yhdet kaudet Mestiksessä, OHL:ssä sekä Sveitsin pääsarjassa.

1. Jasse

Ilta-Sanomat uutisoi maanantaina Jasse-vauvasta, joka lakkasi viime viikon perjantaina hengittämästä, mutta Jasu-isän urhea ja nopea toiminta pelasti vauvan hengen. Jasse oli saanut nimensä HIFK-hyökkääjä Jasse Ikosen mukaan, jonka korviin tarina kantautui. Kahden lapsen isänä tarina kosketti Ikosta ja hän halusi kunnioittaa urheaa vauvaa. HIFK-hyökkääjä pelasi Ilvestä vastaan Liigan erikoisluvalla ensimmäisen erän pelipaidalla, jonka selässä luki Ikosen sijaan Jasse. Ikonen luovutti pelipaidan ottelun jälkeen Wennervirran perheelle. Todella tyylikäs ja sydämellinen teko HIFK-hyökkääjältä.

Liiga jatkuu ensi viikolla 19 ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press