Liiga-viikon topit ja flopit: Ässät metsästää vieläkin ensimmäistä voittoaan

Ensimmäisen täyden Liiga-viikon ympärillä riitti taas puheenaiheita. Suurimpia yllätyksiä ovat olleet Liiga-nousija Kouvolan KooKoon voittoputki, sekä Porin Ässien laahustus.

Liiga-viikon topit:

1. KooKoo

Sarjanousija aloitti kautensa kahdella tappiolla, mutta viime viikolla tahti muuttui: joukkue voitti kaikki kolme otteluaan, joista yksi voitto irtosi varsinaisella peliajalla. KooKoolla on nyt kasassa kahdeksan runkosarjapistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa kuudenteen sijaan. KooKoo kaatoi Ässät, HPK:n sekä TPS:n, joka ei saanut kiekkoa kertaakaan kouvolalaisten maaliin. Sarjanousija on ollut usein purjeessa, mutta joukkueen viisas puolustuspelaaminen sekä tehokkuus maalintekopaikoilla ovat tehneet KooKoosta hankalan vastuksen.

2. Toni Koivisto

Lukko-hyökkääjä paukutti aikoinaan Liigassa 62 tehopisteen kauden, minkä jälkeen tahti on hiljentynyt. Koivisto on noussut tällä kaudella aivan uuteen lentoon, sillä hän johtaa Liigan pistepörssiä tehoin 4+3. Mies on iskenyt kauden jokaisessa ottelussa tehopisteitä ja viime viikolla Koivisto tekaisi maalin kaikissa kolmessa ottelussa. Viikon kokonaissaldo oli 3+2=5. Sen lisäksi, että Koivisto on ollut tehokas, hän pelaa myös kokonaisvaltaisesti aivan uudella tasolla. Mikäli miehen yritteliäisyys jatkuu samalla tavalla, tulee Koivisto tekemään pitkästä aikaa huipputehot Liigassa.

3. Veini Vehviläinen

18-vuotias maalivahti pelasi lauantaina uransa ensimmäisen Liiga-ottelun. Huippulupaava kassari näytti heti kyntensä JYPin paidassa nollaten Pelicansin. Varaamaton Vehviläinen pelasi jo viime vuonna Mestistä hyvällä tasolla, joten nuorukaisen potentiaali on ollut tiedossa. Vehviläinen oli osa JYPin hienoa viikkoa, johon mahtui kaksi voittoa.

Flopit:

1. Yleisömäärät

Jokasyksyinen ongelma on taas täällä. Liiga-peleihin ei riitä tarpeeksi katsojia, mikä ei ole talousongelmien tai hyvän televisionäkyvyyden vika. Liiga ja Liiga-joukkueet tarvitsevat uusia tuulia – eikä se tarkoita uusia joukkueita – vaan markkinointipuolella pitää alkaa tapahtua. Kuinka ison määrän joukkueet menettävät lipputuloja heikon markkinoinnin vuoksi? Todennäköisesti hyvin ison.

2. Ässät

Ässät lähti hakemaan viime viikolla kauden ensimmäistä voittoaan, mutta sitä ei tullut. Joukkue kärsi tappiot Ilvekselle, KooKoolle sekä SaiPalle. Porilaisten pistetili kuitenkin aukesi, kun Ässät venyi KooKoota vastaan voittolaukauskilpailuun. Ässien peli on ollut surkeaa eikä voittoja tule jatkossakaan, mikäli meno ei muutu. Surkeaa pelinrakentelua, vähän maalintekopaikkoja eikä fyysisyyttäkään löydy tarpeeksi. Tilannetta ei helpota se, että Ässillä on vielä seuraavat viisi ottelua vieraskaukalossa.

3. HPK

Hämeenlinnassakin riittää ongelmia: joukkue aloitti kauden voitolla, mutta sen jälkeen on tullut kolme tappiota, joista kaksi viime viikolla. Kerholla on tasan yksi hyökkääjä, joka pystyy tällä hetkellä pelaamaan vaarallisesti hyökkäyspäässä. Kultakypärä Sakari Manninen on tuonut HPK:lle paljon, mutta yksi mies ei vielä joukkuetta pelasta. Joukkue kärsi ansaitut tappiot KooKoolle ja KalPalle.

Pääkuva: All Over Press