Liigan topit ja flopit: Bluesilla karmea alku

Jääkiekon Liiga pyörähti käyntiin viime perjantaina seitsemän ottelun voimin. Mitkä olivat avauskierrosten suurimmat puheenaiheet?

Liiga-viikon top 3:

1. HIFK

Helsingin IFK aloitti kautensa väkevästi kaataen Espoon Bluesin vieraissa maalein 6–1. Voittoputki jatkui lauantaina kotikentällä, kun Rauman Lukko kaatui voittolaukauskilpailussa maalein 3–2. HIFK osoitti saman tien loistavan joukkueen elkeitä, sillä maalivahti-, puolustus- ja hyökkäyspeli olivat molemmissa otteluissa hyvällä tasolla. Pakistosta löytyi taitoa ja kovuutta sekä hyökkäyksestä laajuutta. Etenkin avainpelaajien tehokkuus lämmittää taatusti helsinkiläisten mieltä, sillä Juuso Puustisen, Teemu Ramstedtin, Tomas Zaborskyn ja Joonas Raskin teot ovat jatkossakin punanutuille elintärkeitä.

2. Tasaisuus

Liigassa nähtiin tasainen startti, sillä vain kolme joukkuetta pystyi voittamaan molemmat ottelunsa. Tuplavoittoihin yltäneet HIFK, Kärpät ja SaiPa eivät kuitenkaan yltäneet täysiin pisteisiin, sillä koko kolmikko voitti yhden ottelun varsinaisella peliajalla ja toisen varsinaisen peliajan jälkeen. Peräti 11 joukkuetta pääsi avaamaan jo voittotilinsä ja pistetiliäkin kartutti 13 joukkuetta, joten Liiga-kausi sai kokonaisuudessaan erittäin tasaisen alun.

3. Charles Bertrand

Moni yksilö nousi saman tien estradille ja top-listalle olisi ollut tarjolla useampikin nimi. Tällä kertaa kärkipaikan nappaa kuitenkin Charles Bertrand, joka johdatti vaasalaiset ensimmäisessä ottelussa täyteen pistepottiin iskemällä kaksi maalia. Toisessakin ottelussa ranskalainen iski limpun uuniin kertaalleen. Bertrand on Sportille kaikki kaikessa, minkä vuoksi häneltä odotetaan tehoja joka ilta. Maalinälkäinen laituri vastasi heti huutoon ja hän tulee olemaan vaasalaisten menestyksen ase, mikäli vire jatkuu. Ainakin alku oli lupaava.

Flopit:

1. Blues

Viime keväänä loistavaa kiekkoa pelannut Espoon Blues sai karmean alun kaudelle. Joukkue ei ollut kokenut kovin suuria muutoksia ja päävalmentaja Jyrki Aho sai lähteä kauteen hyvistä lähtökohdista, mutta viikonloppu ei olisi voinut sujua huonommin. Perjantaina espoolaiset isännöivät IFK:ta, joka haki selvän voiton vieraskaukalosta. Lauantaina Blues matkasi Lahteen ja tällä kertaa Pelicans vei täyden potin sinipaitojen edestä maalein 4–1. Joukkue teki kahdessa ottelussa kaksi maalia ja päästi peräti kymmenen.  Lähes koko joukkue alisuoriutui, sillä vain kolme pelaajaa ylsivät tehotilastossa plussan puolelle. Tehotilaston heikoimpana operoi varmana oman pään luutana tutuksi tullut Mikko Kuukka, jonka tilasto on pakkasella viisi astetta.

2. Ässät

Porin Ässissä tiedettiin ennen kautta, että kokoonpano asettaa porilaisille haasteita, mutta alku oli silti yllättävän huono. Ässät oli taisteleva ja yritteliäs, minkä vuoksi joukkue päästikin kahdessa ottelussa vain kolme maalia. Normaalisti se olisi hyvä lukema, mutta tällä kertaa tilanne on toinen, kun Ässät ei onnistunut tekemään viikonlopun aikana yhtään maalia. JYP sekä Lukko jättivät porilaiset pisteittä ja maaleitta, mikä teki porilaisten Liiga-avauksesta painajaismaisen. Joukkue tarvitsee mahdollisimman nopeasti kärkikenttiin johtavia pelaajia.

3. KooKoon lauantai

Olisi väärin nostaa KooKoo tälle listalle molempien otteluiden perusteella, sillä Liiga-avauksessa kouvolalaiset esittivät kelpo otteita ja nappasivat pisteen Lappeenrannan SaiPalta. KooKoo oli lähellä jopa voittaa ottelun, kun Ryan O’Connor iski kiekon soolonsa päätteeksi ylähirteen. KooKoo pääsikin hyvistä asetelmista lauantaina kotiyleisönsä eteen, mutta tällä kertaa SaiPa palautti mustapaidat maanpinnalle. Petteri Nokelainen iski kolmannen erän alussa tilanteeksi 7–0 ja homman nimi oli selvä: KooKoon materiaali on heikko ja tämä ei jäänyt viimeiseksi rökäletappioksi. Kouvolassa on potentiaalia, mutta jokapäiväinen tekeminen ei ole muiden joukkueiden tasolla, minkä vuoksi tasoerot tulevat olemaan ajoittain erittäin suuria.

Pääkuva: All Over Press