Liigassa kaksi paikallisvääntöä – Jatkuuko HIFK:n vahva vire?

Eileen käynnistynyt Liiga jatkuu tänää kahdella ottelulla. Helsingissä tahkotaan HIFK vs. Blues -ottelu ja Raumalla Lukko vs. Ässät -ottelu.

Pääkaupunkiseudun paikallisottelussa yhteen ottavat HIFK ja Blues. Jokerien hypättyä KHL:ään, HIFK:n päävastustajaksi on tullut Blues. Illan ottelussa on luvassa fyysistä ja nopeaa kiekkoa, mitä nähtiin viime vuonnakin näiden joukkueiden välillä.

HIFK-Blues-otteluissa ovat myös tunteet pinnassa ja poikapainit nousevat  varmasti tänäänkin framille. Blues oli viime kaudella HIFKiä vastaan todella kova – HIFK:n kausi toki sujui surkeasti, mutta varsinkin Blues-ottelut olivat myrkkyä helsinkiläislaumalle.

Joukkueet ovat kokeneet paljon muutoksia, minkä vuoksi Bluesin viimevuotinen yliote ei vaikuta enää tähän kauteen. HIFK:n suuri muutos on tapahtunut penkin takana, johon on seisahtanut Antti Törmänen.

Blues on menettänyt useita avainpelaajiaan, mutta tilalle on astunut uusia kovia pelimiehiä. Tässä ottelussa voi olla vielä kiekolliset kauneudet kaukana, mutta tunnetta ja liikettä löytyy satavarmasti molemmista joukkueista.

Erilaiset lähtökohdat

Blues ei pelaa HIFK:n tavoin CHL:ssä, mistä on vaikea sanoa, onko se hyvä vai huono juttu. Siinä missä HIFK on joutunut pelaamaan panoksellisia otteluita ja reissaamaan ympäri Eurooppaa, on Blues saanut täyden työrauhan Suomessa. Espoolaiset ovat kuitenkin ahkeroineet harjoituskauden aikana, sillä Blues tahkosi peräti 11 ottelua ennen sarja-avausta.

Blues voitti kaksi viimeistä harjoitusotteluaan, mikä varmasti antaa espoolaisille uskoa HIFKiä vastaan. Joukkueen uudet pelaajat ovat onnistuneet hyvin, ja varsinkin tshekkipuolustaja Petr Zamorsky on ollut vakuuttava. Zamorskya ei nähdä tänään kuitenkaan Nordenskiöldin kadulla, sillä nuorukainen osallistuu viikonloppuna alkavalle New York Rangersin harjoitusleirille.

Uusista pelaajista voidaan nostaa esiin myös Stefano Giliati ja Kai Kantola. Kaksikko on tuonut joukkueeseen ison panoksen ja ruutikin on ollut harjoituskaudella kuivaa.

Kotijoukkue HIFK on pelannut harjoituskaudella kolme ottelua vähemmän kuin Blues. Joukkue tahkosi neljä ottelua ennen CHL:ää ja Mestarienliigassakin takana on neljä ottelua, jotka ovat kaikki päättyneet punaisten voittoihin. Törmänen on tuonut HIFK:iin selvästi uutta tekemisen meininkiä.

HIFK on iskenyt neljässä CHL-ottelussa peräti 26 maalia, mikä kielii onnistuneesta avauksesta. Varsinkin Teemu Ramstedt ja Mika Partanen ovat löytäneet toisensa ja kaksikko johtaakin helsinkiläisten sisäistä pistepörssiä. HIFK ei ole paperilla yhtä kova kuin aiempina vuosina, mutta se saattaa olla vain positiivinen asia. Joukkueesta on löytynyt uusia vastuunkantajia, minkä vuoksi HIFK:n hyökkäys näyttääkin pelottavan kovalta.

Partasen lisäksi Robert Leino ja Thomas Nykopp ovat näyttäneet kykyjään. Tähän kun lisätään vielä Juuso Puustinen, Corey Elkins, Tomas Zaborsky, Matti Kuparinen ja Arttu Luttinen niin voidaan puhua todella kovasta hyökkäyskalustosta.

Seuraa heitä:

Mika Partanen: HIFK-kasvatti väläytteli jo viime kaudella osaamistaan. Nyt olisi edessä läpimurron paikka, mutta jatkuuko CHL-vire myös Liiga-jäillä? Muodostanut Teemu Ramstedtin kanssa todella kovan kaksikon harjoituskauden aikana.

Kai Kantola: Ilveksestä Bluesiin vaihtanut Kantola on ollut elokuun otteluissa kovassa tikissä. Vahvalla hyökkääjällä on takanaan huikea kausi Tampereella ja sama meno näyttäisi jatkuvan myös Espoossa. Perusvarma suoriutuja, mutta onko ruuti alusta lähtien kuivaa? Kantolan tyyliset pelajaat nousevat varsinkin intensiivisissä paikallisotteluissa isoon rooliin.

Arvio:

HIFK on lievä ennakkosuosikki illan otteluun ja varsinkin päävalmentaja Antti Törmänen haluaa heti näyttää kotiyleisölleen tasonsa. Illan ottelussa nähdään todella vauhdikasta peliä, minkä vuoksi kiekollinen peli saattaa olla vielä hakusessa. Luvassa on kuitenkin viihdyttävä kiekko-ottelu, jossa nähdään todennäköisesti myös paljon maaleja.

Veikkaus: HIFK voittaa 5-3

HIFK-Blues-ottelu ja Lukko-Ässät-ottelu starttaavat tänään kello 18:30. Voit seurata otteluita Ruutu.fi -palvelun kautta.