Liigassa tahkotaan CHL:n vuoksi vain yksi kamppailu: Blues-Tappara

Jääkiekon Mestarien liigassa pelataan tänään puolivälieriä, minkä vuoksi Liigan otteluohjelmaa on jouduttu muuttamaan: tämän vuoksi tiistai-illassa pelataan vain yksi Liiga-kamppailu.

Illan ainoassa ottelussa Blues isännöi Tapparaa, joka ei ole päässyt kuin vain hetkellisesti tasolleen tällä kaudella. Tamperelaiset aloittivat kauden heikosti, sillä joukkue nappasi ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan vain kolme voittoa. Sen jälkeen kirvesrintojen otteet paranivat ja ennen kaikkea puolustusotteet – Tappara saalisti voittoja kovalla prosentilla, mistä suurin kiitos kuuluu maalivahti Juha Metsolalle.

Hieno voittokulkue muuttui kuitenkin farssiksi ja tamperelaisten viime aikaiset näytöt ovat olleet suorastaan surkeita. Joukkue sai katkaistua viime ottelussa TPS:ää vastaan kuuden ottelun tappioputkensa ja tämä heikko jakso on tiputtanut Tapparan sarjataulukossa jo yhdeksännelle sijalle.

Kotijoukkue Blues on päässyt selvästi parempaa lentoon, vaikka tekemistä vielä riittääkin. Joukkue on todellisessa otteluruuhkassa, sillä espoolaiset pelasivat viime viikolla neljä ottelua, joista viimeisin oli sunnuntaina ja tällä viikolla Blues pelaa kolme ottelua neljän päivän sisään. Blues-nipussa varmasti kärsitään kuormituksesta, mikä voi hyvinkin näkyä tämän viikon otteluissa.

Vierasjoukkueen suurin ongelma on löytynyt yllättäen hyökkäyspäästä, sillä joukkue on iskenyt kauden 26 ottelussa vain 53 maalia, mikä on Liigan toiseksi huonoin tulos. Ongelma on suorastaan yllättävä, sillä Tapparan hyökkäyspäästä löytyy Liigan parhaimpia viimeistelijöitä. Joukkueen ylivoimapeliin löytyy armottomia laukaisijoita ja loistavia pelintekijöitä, mutta tästä kaikesta huolimatta joukkueen ylivoimaprosentti on Liigan heikoin.

Tapparan puolustuspeli on kuitenkin rautaista, minkä vuoksi joukkue on pystynyt keräämään pisteitä. Metsola on tilkinnyt maaliaan hienosti ja joukkueen keski- ja puolustusalueen puolustuspeli on toiminut samalla tavalla kuin Jukka Rautakorven aikakaudella. Tamperelaisten ongelmat ovat tällä hetkellä korvien välissä, ja kun se ongelma ratkeaa, tulee kirvesrinnat nousemaan ryminällä sarjataulukossa, sillä joukkueen potentiaali on järjettömän iso.

Blues saalisti viime viikolla kuusi pistettä voittamalla muun muassa Kärpät ja Lukon. Joukkue on pelannut tiukkoja kamppailuja ja kaikki viime viikon ottelut päättyivät maalin erolla suuntaan tai toiseen. Joukkueen hyökkäyspeli on huomattavasti parempaa ja maalillakin on vakuuttanut nuori herra Eetu Laurikainen.

Espoolaisten ylivoimapeli on ollut selvästi laadukkaampaa kuin Tapparalla, mikä näytteleekin tänään varmasti suurta roolia. Bluesin ylivoiman aivot on totutusti Kim Hirschovits, joka on piristynyt selvästi kauden edetessä. Lisäksi Bluesilta on löytynyt uusia ratkaisijoita, kuten Ville Korhonen ja Siim Liivik, jotka ovat antaneet hyvää tulitukea kärkipelaajille.

Seuraa heitä:

Siim Liivik, Blues: Räksyttäjä Liivik ei pystynyt alkukaudella tehoilemaan, mutta viime aikoina mieheltä on nähty parempia otteita. Uusi jatkosopimus on selvästi tuonut miehen peliin intoa ja se näkyy: herra pelaa hyvää monipuolista kiekkoa ja pystyy myös pistetehtailuun.

Ville Korhonen, Blues: Tahkonut Ilveksen paidassa lukuiset kerrat Tapparaa vastaan ja tuntee kirvesrintojen pelaajiston paremmin kuin kukaan muu. Yltynyt hienoon syysvireeseen ja syttyy varmasti tamperelaisia vastaan.

Josh Green, Tappara: Esitti viime kaudella huikeita otteita ja hänen piti olla tämän kauden parhaimpia senttereitä Liigassamme, mutta näin ei käynyt. 17 ottelua tehoin 0+4 on surkea saldo Greenille, vaikka hänellä on annettavaa muutenkin kuin pisteiden valossa. Nyt olisi aika esittää tähtisentterin otteita ja tuoda tehokkuutta Tapparan hyökkäykseen.

Olli Palola, Tappara: Iskenyt kiitettävät kymmenen maalia ja 19 tehopistettä, mutta ei pysty yksin viemään joukkuettaan voittoon. Palolallakin on paljon parannettavaa, mutta hän on ollut tamperelaisten synkän syksyn pirteimpiä pelaajia.

Arvio:

Tappara pelasi viimeksi perjantaina ja sai katkaistua tappioputkensa. Bluesilla on pitänyt kiirettä, mikä varmasti aiheuttaa tänään jonkinlaisia ongelmia. Tämän vuoksi Tappara lähtee pienoisena ennakkosuosikkina illan kamppailuun ja pystyy hyvällä puolustuspelillään tukahduttamaan kotijoukkueen yritykset.

Veikkaus: Tappara voittaa varsinaisen peliajan jälkeen maalein 2-1.

Ottelu starttaa käyntiin kello 18:30 ja voit seurata ottelua Nelonen Pro -kanavalla tai Ruutu-palvelussa.