Liigassa tänään Jukurit-Lukko – Seuraa näitä pointteja

Torstain Liiga-ohjelmistoon kuuluu vain yksi ottelu: Jukurit-Lukko. Faneille.com listasi ottelun mielenkiintoisimmat pointit.

Dufvalle tuttu vastustaja

Jukurien päävalmentaja Risto Dufva luotsasi viimeiset neljä kautta Lukkoa. Hänen apunaan toimi Juha Vuori, Lukon nykyinen päävalmentaja. Vaikka Vuori on hieman muokannut raumalaisten pelityyliä, tietää ”RD” tasan tarkkaan, miten Lukkoa vastaan tulee pelata. Onkin mielenkiintoista nähdä, lyökä Jukurit Lukon nimenomaan taktisin keinoin.

Vanhat tutut vastakkain

Peliin tuo aina oman mausteensa, kun kaukalossa viilettää toisilleen tuttuja pelimiehiä vastustajan riveissä. Tässä ottelussa on poikkeuksellisen isot jännitteet, kun Jukurien riveissä pelaa useita Lukko-taustaisia pelaajia. Dufva toi Raumalta Mikkeliin mukanaan Antti Jaatisen, Ville Hyvärisen, Miika Koiviston, Turo Asplundin, Jesper Piitulaisen, Olli Sipiläisen ja Nestori Lähteen. Lisäksi Henrik Koivisto on pelannut Lukossa Dufvan alaisuudessa, mutta viime vuonna hyökkääjä viiletti Sportissa.

Vuotaako Lukon oma pää?

Lukko on kohdannut tällä kaudella HIFK:n ja Ässät, jotka molemmat ottivat raumalaisista voiton varsinaisen peliajan jälkeen. Lukolla on vielä prosessi pahasti kesken, ja etenkin puolustuspäässä riittää kosolti tekemistä. Kahdessa ottelussa joukkue on päästänyt seitsemän maalia.

Ennen kautta Lukon pakisto ei herättänyt suurta juhlaa, kun mietittiin puolustuspään peliä. Joukkueen alakerrassa on paljon taitoa, mutta oman pään taitajat loistavat poissaolollaan. Rakennusvaiheessa on tehty virhe, jota Lukko-organisaatio saa paikkailla kauden edetessä.

Vaikka Jukurit ei ole paperilla samalla tasolla kuin HIFK tai Ässät, on joukkueessa valtavasti hyökkäyspään taitoa. Jukurien Liiga-taival alkoi Sport-tappiolla, mutta seuraavassa ottelussa mikkeliläiset iskivät KalPan verkkoon neljä maalia ja ottivat kolme pistettä. Jukurien hyökkäyksessä on vauhtia ja taidokkaita pelaajia, jotka tulevat taatusti tekemään Lukon puolustuspelistä hankalaa.

Tuntemattomat yksilöt

Liiga-nousijoiden riveissä on aina pelaajia, jotka eivät kerro suurelle yleisölle mitään. Mikkelissä on monia mielenkiintoisia yksilöitä, joihin kannattaa viimeistään nyt alkaa kiinnittää huomiota.

Esimerkiksi 25-vuotias hyökkääjä Janne Kumpulainen on aloittanut vahvasti Liiga-tasolla. Tehot 1+1 kahteen peliin on hyvä startti, mutta ennen kaikkea täytyy katsoa miehen menoa jäällä. Kumpulainen on nopea, taitava ja hyvällä pelisilmällä operoiva laituri, joka voi ottaa isonkin tontin tällä kaudella Jukureissa.

Tehot 1+1 on iskenyt myös Ville Leskinen, joka pelasi vielä viime kaudella Jokerien A-junioreissa. Hänen hyökkäyspään potentiaalinsa on iso, ja hänen otteitaan on ilo seurata. Hän on vasta 21-vuotias, joten Jukureilla voi olla käsissään todellinen kultakimpale tulevaisuutta ajatellen.

Lukosta esiin nostetaan Joose Antonen, joka on tehnyt kahdessa ottelussa yhden maalin. Laiturilla on ikää 21 vuotta, mutta hän on jo pelannut neljä kautta miesten sarjoissa. Liiga-ura ei ole vielä kunnolla auennut, mutta ensimmäisten pelien perusteella nuorukainen on mennyt eteenpäin. On kiekollista taitoa, maalintekotaitoa ja fyysisiä ominaisuuksiakin, joten Antosesta voi nousta vielä tärkeä palanen Lukon ryhmään.

Kierros alkaa tuttuun tapaan kello 18.30. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press