Lukko heräsi horroksesta kreivin aikaan

Liigan runkosarjan loppu lähestyy huipennustaan. Muun muassa viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta tullaan käymään vielä tiukka taistelu.

Toistaiseksi sarjataulukon kuudennessa sijassa on kiinni Lukko. Raumalaiset ovat kaksi pistettä TPS:aa edellä, vaikka ovat pelanneet ottelun vähemmän. Sen sijaan viidentenä olevaan SaiPaan on matkaa viisi pistettä. Joukkueet tosin kohtaavat heti torstaina todellisessa kuuden pisteen kamppailussa.

Lukko on ollut mainiossa iskussa kevään lähestyessä. Joukkue on voittanut viisi viimeisintä otteluaan. Nousu on ollut komea, sillä vielä tammikuun lopulla Risto Dufvan suojattien tilanne oli tukala ja suora pudotuspelipaikka vaikutti vain haaveelta.

Lukko on osoittanut edellisissä otteluissaan myös henkistä vahvuutta. Viidessä edellisessä ottelussaan raumalaiset ovat olleet kolmesti päätöserässä tappiolla, mutta onnistuneet nousemaan tasoihin ja lopulta voittoon.

Varsinkin lauantain 1-0 -voitto Kärpistä oli todella hieno osoitus raumalaisten nykykunnosta. Iso kiitos voitosta kuuluu kauden kymmenennen nollapelin torjuneelle Ryan Zapolskille, joka on löytänyt jälleen mainion vireen. Amerikkalaistorjujan tammikuu oli haastava, mutta maalivahti on pystynyt nostamaan erinomaisesti tasoaan helmikuun aikana. Zapolskin päättyneen kuun kymmenen ottelun torjuntaprosentti oli 93,26, kun taas tammikuun otteluiden vastaava lukema oli 90,05.

Joskus asiat on pienestä kiinni. Lukko hankki siirtorajan umpeutumisen kynnyksellä Bluesista Peter Tiivolan ja raumalaiset ovatkin voittaneet kaikki viisi ottelua, jossa Tiivola on ollut mukana. 22-vuotias sentteri on tuonut laajuutta Lukon rosteriin ja häntä ollaankin käytetty jokaisessa ketjussa. Enää lukko ei ole täysin kahden ensimmäisen ketjun varassa.

Lukko aloittaa tärkeän viikkonsa tiistaina vierailemalla Kouvolassa. Kyseessä on kriittinen kamppailu myös kotijoukkue KooKoon kannalta, joka kamppailee vielä runkosarjan kymmenennestä sijasta. Joukkueiden kolmesta aiemmasta kohtaamisesta Lukko on onnistunut voittamaan kaksi. Raumalaisten Kaakon kierros jatkuu torstaina Lappeenrannassa, jossa joukkue kohtaa legendaarisessa kuuden pisteen ottelussa SaiPan.

Lukko-KooKoo alkaa tiistaina kello 18.30. Voit seurata ottelua tuttuun tapaan Nelonen Pron kanavilta tai Ruutu -palvelusta.

Tiistain muut ottelut

SaiPa-Ässät

Blues-KalPa

Kansikuva: All Over Press