Marjamäki ei henkseleitä paukuttele

Kun lähdetään tämän kauden pudotuspeleihin, on vain yksi suosikki mestariksi ja se on Oulun Kärpät. Kärpät voitti runkosarjan ylivoimaiseen tapaan varmistaen sen jo pari kierrosta ennen sarjan loppua. Vakuuttavaa jälkeä tehnyt oululaisryhmä saa pudotuspeleissä vastaansa SaiPan Lappeenrannasta.

Vaikka kaikki pitää oululaisia jo varmoina mestareina, ollaan Kärppien leirissä sitä vastoin hieman varovaisemmalla tuulella. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei vielä suostu puhumaan mestaruustavoitteista vaan keskittyy otteluihin sarja kerrallaan.

Lauri Marjamäki pitää jalat maassa (AOP)

Lauri Marjamäki pitää jalat maassa (AOP)

– Päästiin viime vuonna kokemaan se voittaminen ja huomattiin kuinka vaikeata se on, niin kyllä tällä hetkellä fokus on vain tuossa perjantain SaiPa-ottelussa ja siinä sarjassa. Hyvin pitää pelata, että pääsee eteenpäin, Marjamäki toteaa.

Marjamäki on saanut viritettyä joukkueensa hyvään iskuun ja menestystä kärppäryhmältä sopii odottaa myös tänäkin keväänä. Päävalmentaja itse luottaa omaan joukkueeseensa ja sen tekemisiin pelikentällä.

– Hyvä luottavainen mieli on tällä hetkellä. Joukkue on täydessä iskussa ja valmiina perjantain koitokseen, Marjamäki valoi uskoa.

Vähämaalinen sarja

Mistään läpihuutosarjasta ei voi puhua oululaisten ja lappeenrantalaisten välillä. Sen tietää myös Kärppien pääkäskijä. Joukkueet ovat kohdanneet toisiansa muutaman vuoden aikana melkoisen paljon ja tuntevat toisensa hyvin.

– Kova ja vähämaalinen sarja on luvassa. Olemme pelanneet SaiPaa vastaan 15 kertaa tässä puolentoista vuoden aikana, niin Liigassa kuin playoffseissa sekä CHL:ssä. Äärimmäisen työteliäs joukkue ja varmasti tulee olemaan hyvää puolustamista molemmilta. Tosiaan maalin pelejä suuntaan tai toiseen. Tuskin se tulee mihinkään siitä muuttumaan, mitä se on tähän asti ollut, Marjamäki veikkaa.

SaiPa eteni pudotuspeleihin niin sanottujen sääliplayoffsien kautta kukistaen Porin Ässät otteluvoitoin 2-0. Lappeenrantalaisilla on pudotuspelejä jo takana kaksi kappaletta, mutta Marjamäki ei näe sillä olevan mitään merkitystä sarjan kannalta.

– Oikeastaan sillä ei ole mitään merkitystä, jos katsoo tuota otteluohjelmaa. Puolivälierät alkavat vasta perjantaina, tietysti sitten jos pelit olisivat venyneet tiistaille. Yleensä nämä on alkanut torstaina heti, mutta nyt alkaa vasta perjantaina, Marjamäki miettii.

Vielä kun ottaa huomioon sen seikan, että ensimmäiset pelit pelataan perättäisinä päivinä, jonka jälkeen on jälleen kaksi vapaapäivää joukkueilla, niin hirveästi ei etua tule joukkueille, jotka ovat saaneet jo levätä. Eri asia olisi saattanut olla, jos pelit olisivat venyneet kolmeen.

– Tietyllä tavalla tietenkin heille hyvä, että saivat kahdessa pelissä poikki, mutta en näe siinä mitään etua, Marjamäki päättää.

Lue Faneille.comin puolivälieräennakot täältä.