Nuoret Leijonat nousseet valokeilaan – huimia parannuksia alkukausiin verrattuna

Nuoret Leijonat voittivat tammikuussa maailmanmestaruuden ja mainiot otteet poikivat itseluottamusta myös liigakaukaloihin. Moni pelaaja onkin parantanut huimasti alkukauteen verrattuna.

Nuorten Leijonien maalivahtikaksikko on ollut hyvässä iskussa kisojen jälkeenkin. Kaapo Kähkönen palasi liigakentille loistavasti, sillä nuorukaisen pysäytti tammikuun kuudessa ottelussaan kiekot 93,03 prosentin varmuudella. Bluesin surullinen tilanne on vaikuttanut väistämättä myös Kähkösen otteisiin ja helmikuu ei ole mennyt aivan yhtä hyvin. Kuukauden kuudessa ottelussa torjuntaprosentti ei ole ollut vielä kertaakaan yli 90.

Veini Vehviläinen on jakanut JYPissä torjuntavastuun varsin tasaisesti 17 vuotta vanhemman Tuomas Tarkin kanssa. Vehviläisen koko kausi on ollut erinomainen ja nuorukainen on jatkanut samalla linjalla myös kisojen jälkeen. Yhdeksästä edellisestä Vehviläisen ottelusta JYP on hävinnyt varsinaisella peliajalla ainoastaan kaksi ja torjuntaprosentti on ollut vain kertaalleen alle 90.

Myös puolustajat ovat olleet mainiossa iskussa. Sami Niku saalisti JYPin takalinjoilta ennen kisoja 21 ottelussa kolme syöttöpistettä. Vuoden vaihteen jälkeisissä 16 ottelussa on vastaavasti syntynyt tehot 4+4 . Myös puolustuspeli on parantunut, sillä Nikun kisojen jälkeisten otteluiden tehotilasto on +6. Nuorukainen on ollut vain kahdessa ottelussa jäällä, kun vastustaja on tehnyt tasakentällisin maalin.

Joni Tuulola on pelannut suuressa roolissa HPK:ssa läpi kauden eikä vastuu ole pienentynyt kisojen jälkeen. Esimerkiksi tammikuun lopulla toisen polven kiekkoilija kellotti yli 26 minuutin peliajan. Kuluvan vuoden 17 ottelussa on syntynyt myös mainiot 1+6, kun koko kauden saldo on 1+10.  Myös Niko Mikkola on nauttinut suuresta vastuusta KalPan takalinjoilla varsinkin kisojen jälkeen. Esimerkiksi helmikuun seitsemässä matsissa peliaika ottelua kohden oli keskimäärin 18.41, kun koko kauden keskiarvo on 16.46.

Hyökkääjät ovat olleet lähes pitelemättömiä. Sebastian Aho on saalistanut kisojen jälkeisissä 13 ottelussa tehot 6+8 ja noussut Kärppien sisäisen pistepörssin kärkipaikalle, vaikka nuorukaisella on yli kymmenen ottelua muita vähemmän pelattuna. Aho on parantanut huimasti kauden edetessä, sillä ensimmäiseen kymmeneen otteluun syntyi ainoastaan tehot 3+0. Viimeisen 29 ottelun saldo on siis 13+20. Ahon tehotilasto on myös Liigan kärkeä. +23 oikeuttaa tilaston hopeasijaan heti SaiPan Brett Carsonin jälkeen.

Myös Jesse Puljujärvi sekä Patrik Laine ovat olleet tulessa. Puljujärvi saalisti ennen kisoja 31 ottelussa tehot 3+5. Kuluvan vuoden 15 ottelussa on vastaavasti syntynyt pisteet 6+7. Laine aloitti kauden erinomaisesti viimeistellen 24 ensimmäisessä ottelussa pisteet 8+8. Kisojen jälkeen jälki on ollut entistäkin hurjempaa, kun kuluvan vuoden 14 ottelussa pisteitä on kertynyt 7+7.

Tiukasti pudotuspelipaikasta taistelevien Ässien Aleksi Saarela on myös parantanut menoaan kisojen jälkeen. Suurta vastuuta nauttiva sentteri kellottaa illasta toiseen isoja peliaikoja ja helmikuun seitsemän ottelun keskiarvo onkin lähes 20 minuuttia iltaa kohden. Kisojen jälkeisissä 16 ottelussa pistetili on karttunut tehoin 7+7, kun kauden ensimmäisissä 27 ottelussa sentteri nakutti pisteet 10+5. Myös puolustuspeli on toiminut erinomaisesti, sillä Saarela teholukema on +10. Tästä +6 on tullut tammi- ja helmikuun otteluissa.

Voit seurata Nuorten Leijonien edesottamuksia Liigassa Nelonen Pron kanavilla sekä Ruutu -palvelussa. 

Kansikuva: All Over Press