Kommentti: Neljän liigajoukkueen ruutivarastot kastuivat litimäriksi kesällä

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Liiganottelut tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelun kautta.

Liiga on käynnistynyt vauhdilla, sillä runkosarjasta on jo lähes kuudennes takana. Aivan kaikilla joukkueilla sesonki ei ole lähtenyt käyntiin odotetusti.

HIFK:lla on takana jo kymmenen ottelua, kun taas muille joukkueille pelejä on kertynyt yhdeksän. Joukkueet ovat tehneet yhteensä 350 maalia, mikä on pienoinen kasvu vuoden takaiseen nähden. Erityisesti neljällä joukkueella on kuitenkin ollut suuria haasteita maalinteon suhteen.

Ilves, SaiPa, KalPa ja Jukurit ovat sarjan vähiten maaleja tehnyt nelikko. Viime kauden alkuun verrattuna laskua onkin tullut rajusti.

KalPa menetti hopeakauden jälkeen valtaosan tähtipelaajistaan kesällä. Kuopiolaiset ovatkin kärsineet maalinteko-ongelmista alkukaudella. Joukkue on tehnyt yhdeksässä ottelussa vain kahdesti yli kaksi maalia. Erityisen tiukassa maalit ovat olleet viimeisissä otteluissa. Edellisessä viidessä ottelussaan KalPa on viimeistellyt vain viisi täysosumaa.

Myös SaiPan joukkue uudistui paljon ja lappeenrantalaiset haalivat riveihin erityisesti monia lahjakkaita nuoria pelureita. Tero Lehterän taival liigajoukkueen päävalmentajana on kuitenkin alkanut kivikkoisesti: SaiPa on voittanut vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla. Lappeenrantalaisten edellinenkin kausi alkoi tahmeasti, mutta nyt maalit ovat olleet entistäkin tiukemmassa. SaiPa on tehnyt yhdeksässä ottelussa vain 14 täysosumaa.

Toistaiseksi vähiten maaleja on tehnyt Jukurit, joka on jäänyt jo kolmesti ilman täysosumia. Joukkue aloitti viime kauden sensaatiomaisesti nappaamalla viisi varsinaisen peliajan voittoa yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan Liigassa. Toinen kausi pääsarjassa on ollut vähän muutoksia kokeneelle joukkueelle kuitenkin erittäin haastava. Pisteitä on kertynyt vain seitsemän.

KalPa, Jukurit ja SaiPa ovat tehneet kymmenen maalia vähemmän kuin viime kaudella samaan aikaan. Tämä lukema oikeuttaa kuitenkin vain kyseenalaisen tilaston hopeasijaan.

Ilves aloitti viime vuonna sähäkästi, kun joukkue jäi yhdeksästä ottelustaan vain kahdesti ilman pisteitä. Tällä kaudella joukkue on vastaavasti raapinut toistaiseksi vain yhden varsinaisen peliajan voiton. Tamperelaiset ovatkin tehneet 11 maalia vähemmän kuin viime kaudella samaan aikaan.

Toisilla joukkueilla on vastaavasti kulkenut huomattavasti viime vuoden takaista paremmin. Esimerkiksi viime vuonna synkästi kautensa aloittaneet Sport ja KooKoo ovat tehneet nyt kymmenen maalia enemmän.

JYPin erinomainen kauden alku näkyy myös tehtyjen maalien sarakkeessa. Joukkue on takonut Juuso Puustisen johdolla jo 32 täysosumaa, mikä on 13 osumaa enemmän kuin vuosi sitten.

Ässät ja Kärpät ovat kuitenkin petranneet eniten, sillä joukkueet ovat lähes tuplanneet maalimääränsä viime kauden alkuun verrattuna. Kärpät on JYPin ohella eniten maaleja tehnyt joukkue, kun oululaisilla on niin ikään kasassa 32 osumaa. Ässät on vastaavasti onnistunut maalinteossa 29 kertaa. Molemmilla joukkueilla on yhdeksän ottelun jälkeen kasassa peräti 14 osumaa enemmän kuin vuosi sitten.

Kansikuva: All Over Press