Pelicans taistelee loppuun asti pudotuspelipaikasta – ”Sijoitus kymmenen joukossa kiiluu silmissämme”

Lahden Pelicans on herännyt viime kierroksien aikana uudestaan taisteluun pudotuspelipaikoista. Joukkue on kerännyt viimeisestä kymmenestä ottelustaan 19 pistettä. Sivustakatsojan silmin kymmenen pisteen takamatka playoff-viivaan kahdeksan kierrosta ennen runkosarjan loppumista näyttää kohtuuttomalta. 12.sijalla majailevan joukkueen päävalmentaja Tomi Lämsällä riittää kuitenkin uskoa nousuun Faneille.comin haastattelussa.

– Meillä on vielä kahdeksan peliä pelaamatta, joista haemme kovaa pistepottia. Sijoitus kymmenen joukossa kiiluu silmissämme.

– Olemme pelanneet viime aikoina miehekkäästi, vaikka liikehdintää joukkueessa on ollut paljon. Meiltä on lähtenyt monta pelaajaa ja myös loukkaantumisia on tullut. Meillä on ollut silti tiiviitä ja tiukkoja pelejä. Viimeisessä kymmenessä ottelussa olemme jääneet vain kerran pisteittä. Se on tässä vaiheessa kautta todella hyvä suoritus ja kertoo siitä, että pelimme on kehittynyt, Lämsä sanoo.

Lahtelaisvalmentajan mukaan joukkue on löytänyt oikean peliasenteen ja sisun kauden loppukynnyksellä.

– Viisikkopelaamisemme on tiivistynyt ja helpot maalit ovat sitä kautta vähentyneet omassa päässä. Kolmansien erien pelaaminen on parantunut huomattavasti. Joukkueemme on tiivistynyt entisestään ja pelaajilla on hyvä työmoraali. Kaikki haluavat laittaa kaiken likoon ja mielestäni viime perjantaisen KalPa-ottelun 3.erä osoitti kaiken luonteestamme.

Pelicans aloittaa tiukan loppukirinsä Jyväskylässä JYPin vieraana. JYP on vienyt nimiinsä kauden kaikki neljä keskinäistä kohtaamista maalierolla 17-7, joten ”Pelikaaneilla” ei missään nimessä ole helppo paikka aloittaa nousuaan.

– Saamme vastaan ärsytetyn joukkueen, koska heillä on iso rökäletappio Bluesia vastaan alla. Heillä on Liigan kärkijätkät Eric Perrin ja Jani Tuppurainen muun muassa, joten Hippokselta ei todellakaan ole helppo hakea pisteitä. JYP luistelee kovaa ja heillä on ahkera karvaus koko ajan päällä, Lämsä kertoo.