Nemon odotettu paluu – Sarjakärki vierailee kovakuntoisen Tapparan luona

Liiga jatkuu tänään täydella tohinalla ja illan kovin taisto pelataan Tampereen Hakametsässä, kun Lukko vierailee Tapparan luona.

Illan seuratuin nimi on ehdottomasti Ville Nieminen, TampereenPoika, joka siirtyi kaikkien järkytykseksi Tapparasta Rauman Lukkon. Ville on tämän maailman ehkä tamperelaisin mies ja Tappara ole lähtenyt miehestä eikä mies Tapparasta, vaikka virallisesti ”Nemo” pitääkin majaansa Raumalla.

Nieminen on pelannut yli 300 ottelua Tapparassa ja seuran fanit arvostavat edelleen Nemon erittäin korkealle. Nieminen palasi jo aiemmin tällä kaudella Hakametsään, kun Ilves isännöi Lukkoa, mutta tänään nähdään todellinen paluu, kun on kirvesrintojen vuoro toivottaa Lukko tervetulleeksi. Illasta on tulossa ikimuistoinen, niin Villelle kuin Tappara-faneillekin. Antaako tamperelaiset lämpimän vastaanoton aplodien kera vai saako Nemo ”buuaukset”? Todennäköisesti ensimmäinen vaihtoehto.

Huipputasainen vääntö

Tappara on ollut viime kierrosten kovin joukkue Liigassa: hankala alkukausi on vai kaukainen muisto, sillä joukkue on viiden ottelun voittoputkessa ja putken aikana joukkueelle on tehty vain viisi maalia. Maalivahti Juha Metsola on ollut ilmiömäinen ja onkin tällä hetkellä Liigan paras veskari.

Lukon kausi on ollut kokonaisuudessaan loistava. Sarjan kärjessä majaileva raumalaislauma on jäänyt vain kerran ilman pisteitä tällä kaudella ja sekin tapahtui runkosarjan toisessa ottelussa, joten joukkueella on menossa 13 ottelun mittainen pisteputki.

Lukon kärkipelaajat ovat olleet maagisia: Aaron Gagnon, Ville Vahalahti ja Teemu Nurmi ovat pelanneet piste per peli -tahtia ja puolustuksen liiderinä on toiminut Janne Niskala. Lisäksi maalivahti Ryan Zapolski on ollut mies paikallaan. Varsinkin Lukon ylivoima on ollut loistavaa ja joukkue osuukin keskimäärin joka neljännellä ylivoimallaan.

Tänään onkin vastakkain loistava puolustus ja mahtava hyökkäys. Tapparan pelissä on tapahtunu muutos jokaisella osa-alueella, minkä vuoksi myös kärkipelaajat ovat heränneet. Olli Palola iski viime ottelussa yhden erän aikana kolme maalia ja Kristian Kuuselakin saalisti kolme syöttöpistettä ottelun aikana.

Kokonaisuudessaan tänään on luvassa huikea tasainen vääntö, mutta Tappara lienee pienoinen ennakkosuosikki kotikaukalossaan.

Seuraa heitä:

Olli Palola: MM-kisoissakin keväällä pelannut Palola on löytänyt maalijyvänsä, kun Tappara on nostanut osakkeitaan viime otteluissa. Viime ottelussa ”Opa” iski kolme maalia vaasalaisten verkkoon ja ketsuppipullon on niin sanotusti nyt avattu.

Ville Nieminen: Tähän ei välttämättä edes tarvita sanoja. Tappara-fanien suursuosikki kohtaa rakkaan seuransa ja miehellä on varmasti näytönhaluja.

Arvio:

Tapparan loistava puolustuspeli ja tehokas viimeistely koituu tänään Lukon kohtaloksi. Illan ottelusta tulee tasainen vääntö, mutta Tappara on tasaisen kova ja äitynyt loistavaan vireeseen, joten veikkaajien kannattaa tänään pelata ykköstä.

Veikkaus: Tappara vie maalein 3-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • KalPa-Blues
  • Kärpät-Ässät
  • Pelicans-JYP
  • SaiPa-Ilves
  • Sport-HIFK
  • TPS-HPK

Täyden tohinan kierros starttaa kello 18:30 ja matsit näet Ruutu-palvelusta sekä Nelonen Pro -kanavilta.