Nouseeko Kanada-malja Hakametsässä?

Viimeinen puristus kohti Kanada-maljaa (Alloverpress)

Viimeinen puristus kohti Kanada-maljaa (Alloverpress)

Tänäänkö se ratkeaa? Nousevatko tamperelaiset vaikeuksien kautta mestariksi? Muuttiko Ville Niemisen tunteikas paluu kaukaloon koko Tapparan kohtalon?

Vai

Pystyykö Kärpät sittenkin kääntämään tappioaseman voitoksi? Onko momentum Kärpillä? Joukkueen tavoitteena on nousta 3-1 tilanteesta tasoihin ja ratkaisun vieminen Raksilaan. Game 7 on jo oululaisten tähtäimessä.

Kärpät pelasi ilman käsijarrua

Viidennessä finaalissa Kärpät pystyi ottamaan ohjakset taas itselleen ja Tappara riisuttiin yllättävän aseettomaksi. Tilanne ei ole kuitenkaan edellisestä ottelusta muuttunut. Kärppien on pakko voittaa, sillä tappio merkitsisi kirvesrintojen voitonjuhlia.

Yleisesti puhutaan paljon siitä kuinka vaikeaa on ottelusarjan tappaminen ja sen viimeisen voiton nappaaminen kotiin. Tässä finaalisarjassa ei ole kuitenkaan kyse siitä. Kummatkin joukkueet yrittävät parhaansa mukaan pelata omilla vahvuuksillaan ja sen onnistuminen tarkoittaa samalla vastustajan riisumista sen parhaista aseista. Kärpät oli aikaisempaa selkeästi fyysisempi keskiviikkona. Taklausten mukana se sai paljon tunnetta omaan peliinsä ja taistelu näkyi pelin muillakin osa-alueilla. Joukkue puolusti Tapparan pois maalipaikoilta ja tulos näkyi taululla.

Juhamatti Aaltosen (tai oikeastaan Tapparan Johan Larssonin) onnekas ratkaisumaali syntyi yrittämisen ja taistelun kautta. Kun teet tarpeeksi duunia niin ne kiekotkin alkavat pakosti pomppia joukkueellesi. Kärppien pitää jatkaa samalla tavalla kuin se pelasi Raksilassa, mutta valmentaja Marjamäkikin sen kerkesi jo toteamaan: Hakametsässä peli on täysin eri.

Tapparan on tapettava sarja nyt tai ei koskaan

Kanki palaa Tapparan kokoonpanoon (Alloverpress)

Kanki palaa Tapparan kokoonpanoon (Alloverpress)

Tapparan olisi tänään tapettava sarja, sillä Game 7 alle vuorokausi tämän kotipelin jälkeen kaksi tappioita niskassa, ei kuulosta lupaavalta. Tamperelaisten olisi taas pystyttävä vetämään vierailijat pois omasta pelistään, sekoitettava soppaa mahdollisimman hyvin ja taisteltava vaikka väkisin miehiä ja kiekkoa maalinedustalle.

Samat teesit siis pätevät kuin edellisenkin ottelun ennakossa. Kärppien on pelattava ilman käsijarrua ja taisteltava ilman pelkoa virheistä. Viime ottelussa ei peruuttelua nähty ja joukkue paineisti hankalissakin tilanteissa. Tapparan pakit eivät päässeet naatiskelemaan kiekon kuskaamisesta ja rauhassa pelin rakentelusta. Kärppien on jatkossakin otettava tamperelaisilta tila ja aika pois tai vaihtoehto voi olla käänteinen.

Momentum on nyt Kärpillä. Sen on vain osattava käyttää se oikein. Keskiviikkona taistelupari GreenHuml oli jo lähellä porista yli ja näissä tilanteissa Kärppien ei ole syytä jäädä häviölle jäähyjen merkeissä. Viimeksi Tappara syyllistyi typeriin jäähyihin ja Kärppien kypärät pysyivät viileänä.

Markus Kankaanperä palaa Tapparan kokoonpanoon ja tuo joukkueensa maalille voimaa ja ilkeyttä. Onko mies se viimeinen puuttuva palanen, jotta mestaruusjuhlat pääsisivät tänään käynnistymään? Muuten joukkueet pelaavat samoilla kokoonpanoilla kuin keskiviikkonakin. Maaleilla nähdään hyvin tositoimiin palannut Tomi Karhunen sekä Juha Metsola.

Tänään on edessä ehkä se kauden klassikko. Viimeksi Tapparan pannu kuumeni Kärppien fyysisyyden alla. Kovaa peliä siis odotettavissa, kun tamperelaiset vastaavat kotihallissaan tuleen tulella. Ratkaisun avaimet ovat vielä tamperelaisten taskussa, mutta pystyvätkö oululaiset vielä ne varastamaan? Unohdetaan jo ne seeprat ja keskitytään nauttimaan kauden kohokohdista.