Taivas vai helvetti

Marjamäen Kärpät pakkovoiton edessä Raksilassa (Alloverpress)

Marjamäen Kärpät pakkovoiton edessä Raksilassa (Alloverpress)

Kärpät on tänään pakkovoiton edessä. Lippua tarjotaan kauden jatkamiseen tai sitten hissi vie alas ja tämä uskomaton joukkue vaipuu unohduksiin. Finaaleiden taso on ollut huikea.. Lähes kaikilta osa-alueiltaan. Tuomarit voidaan jatkossa minun puolestani palkata vaikka ison meren takaa. Jotain käsittämätöntä on sillä osalla nyt jo liian monta kertaa päässyt tapahtumaan.

Ei anneta tuomareiden pilata peliä. Ei ainakaan sen ennakointia. Kuten sanoin, pelin taso on ollut huikea. Taistelua, tilanteita ja upeita suorituksia. Tappara on ollut sitä kuuluisaa terästä ja Kärpät on tällä hetkellä perässä. Pelillisesti tamperelaiset ovat käyttäneet oululaisten aseita sitä itseään vastaan. Tähän kun lisää toisen joukkueen nimimiesten sulamisen ja toisen joukkueen tähtien heräämisen, on yhtälön tulos se mitä taulu näyttää.

Kokoonpanot elävät ja Kärppien yllätysvetona voidaan pitää aloittavan maalivahdin vaihtoa Jussi Rynnäksestä aikaisemmin tulikuumaan Tomi Karhuseen. Tapparalta oli jo viime pelistä sivussa luottopuolustaja Markus Kankaanperä ja miestä ei nähdä kaukalossa tänäänkään.

Kärppien on otettava se viimeinen ryhtiliike nyt tai ei koskaan. Tappara on ollut se agressiivisempi ja aktiivisempi osapuoli. Nyt oululaisten on otettava aloite itselleen. Marjamäki on jäänyt finaalitaistossa kokeneemman Rautakorven jalkoihin. Pelirohkeus on puuttunut Kärpiltä ja tänään sen on pakko uskaltaa. Marjamäki on turhaan lähtenyt mukaan Tapparan ansoittamaan asemasotaan ja nyt sen on löydettävä keinot kaivautua poteroistaan.

Jäällä on tänään nähtävä jokaisella osa-alueella parantava oululaisryhmä. Viimeisessä ottelussa se antoi avaimet Tapparalle. Joukkue luotti turhaan vuotavaan keskialueen trappiinsä eikä paineistanut tamperelaisia ylhäältä, vaikka voimat ovat näissä peleissä ehtymättömät. Samaa seisoskelua ei tänään halua nähdä kukaan. Tunne kuolee silloin pelistä ja yleisökään ei syty.

Mennäänkö tänäänkin sen olemattoman sääntökirjan rajamailla ja miten Kärppien tulisi tähän vastata? Joukkueesta löytyy taitoa pelata omaa kiekkoa ketä tahansa vastaan. Sen on vain uskallettava pelata sitä. Tappara taitaa pelin sisäisen sikailun ja tuomarilinjan hyväksikäytön ja tähän ei oululaisten pitäisi lähteä mukaan. Pannu on alkanut jo monesti porista, mutta sen kiehuminen merkitsee tänään vastustajan mestaruusjuhlia.

Nähdäänkö Oulussa tamperelaisten juhlat (Alloverpress)

Nähdäänkö Oulussa tamperelaisten juhlat (Alloverpress)

Tähtien on otettava oma roolinsa. Tappara tekee kaikkensa rikkoakseen peliä ja pilatakseen Kärppien tähtisikermän peli-ilon. Mutta kaukalossa kaikki on tehtävä itse. Pelin rytmittäminen ja sen virtaus on luotava itse itselleen sopivaksi. Tilanteet seuraavat, kun kiekko on omilla ja syötöt napsuvat lapaan. Ei Juhamatti Aaltosesta ole kaukalossa mitään hyötyä jos miehelle ei saada kiekkoja vauhtiin. Tilaa ja aikaa ei ole, joten sitä on luotava.

Tapparan on taas jatkettava täysin samaa rataa kuin tähänkin asti. Jos se pystyy syömään Kärpiltä itseluottamuksen ja saa vastustajansa vetäytymään ja odottamaan sitä viimeistä iskua, on se vahvoilla. Tuomarilinja suosii joukkuetta. Kun Tappara tänäänkin ajaa kovaa maalille ja tekee temppujaan, ajaa se vastustajaansa hetki hetkeltä suurempaan paniikkiin. Avaimet mestaruuteen ovat silloin tamperelaisten taskussa.

Uskon ja toivon, että Kärpät vie finaalisarjan vielä Tampereelle. Sen on vain oltava rohkeampi kuin aikaisemmin. Ja vaikka tänään Tappara mestaruutta juhlisikin, on parempi kaatua saappaat jalassa kuin saappaat hukassa arkaillen.