Matikaisen Slovan taistelee urhoollisesti

Slovan Bratislavan valmentaja Petri Matikainen jakoi kiitosta hyvin pelanneelle kotijoukkueelle maanantain voiton jälkeen. Läpi syksyn lähinnä negatiivisessa valossa mediassa esiintynyt Slovan pelasi hienon ja ehjän pelin, josta osoituksena selkeä 6-2 kotivoitto.

– Kuusi maalia tuollaista joukkuetta vastaan kuin Jokerit on varsin hieno suoritus. Me ollaan oltu tuloillaan jo jonkin aikaa, ja tehty joukkueen kanssa hommia. Tänään olin erityisen tyytyväinen siihen, että uskallettiin pelata kiekon kanssa ja oltiin siinä hyviä, jakaa Matikainen kiitosta Slovanin pelirohkeudelle.

Voittoja vaikeuksista huolimatta

Slovanin vaikeudet ovat ulottuneet pelikentältä kabinetteihin asti. Välillä on tullut useammassa pelissä takkiin ja pahasti. Samaan aikaan joukkue kärsii pahoista taloudellisesta vaikeuksista.

– Kaiken maailman ongelmia on ollut, milloin talouden ja milloin minkäkin kanssa, mutta me olemme pyrkineet keskittymään urheiluun, kertoo Matikainen tunnelmia joukkueen sisältä.

Iltalehti uutisoi sunnuntaina, ettei Matikainen ole itse saanut vielä euroakaan palkkaa, vaikka on ollut töissä jo yli kaksi kuukautta. Myös pelaajien palkat ovat pahasti myöhässä.

– Täytyy kyllä myöntää, että yleä olen jätkistä. Se on kova homma, mitä me ollaan tässä syksyllä käyty läpi, ja me ollaan silti vielä play off -junassa vielä jotenkin mukana, Matikainen kommentoi vakavana.

Joukkueen sisällä hyvä henki

Lähes täyden Slovnaft Arenan lehtereillä oli havaittavissa, että koko Slovanin joukkue taistelee koko sydämellä seuralleen ja yleisölleen. Yleisö kiittikin yhtenäisesti taistellutta joukkuetta raivoisalla kannustuksella ja useammilla suosionosoituksilla seisaaltaan.

– Tämän illan esitys oli loistava siihen nähden, mitä vaikeuksia meillä on ollut. Paljon ollaan asioista puhuttu ja me ollaan pystytty pitämään valmennuksen ja joukkueen välillä hyvä joukkuehenki, ja koko ajan se on paranemaan päin.

Uusia vastuunkantajia

Helsingissä 2-1 Jokereiden voittoon päättyneen ottelun jälkeen Matikainen totesi kärkipään pelaajille tulevan kohtuutonta kuormaa. Bratislavassa pelatussa ottelussa vastuu oli jakautunut jo huomattavasti tasaisemmin neljän ketjun kesken.

– Me ollaan väkisin luotettu (kolmos- ja nelosketjuihin) Ladislav Nagyn ja muutaman muunkin tuossa ollessa loukkaantuneena. Kyllä sieltä tulostakin alkaa tulla, laajemmalla materiaalilla pelatessa sieltä on noussut loistavasti jätkiä esiin, suitsuttaa Matikainen.

Maanantaina Slovanilta onnistui kolme eri ketjua maalinteossa, ja erityisesti Roc Ticar jäi mieleen pirteydellään. Onnistumiset ruokkivat pelaajien itseluottamusta ja sitä kautta uusia onnistumisia, ja oli hienoa nähdä Slovanin rivipelaajien pelaavan rohkeasti sarjataulukossa reilusti edellä olevaa, alkusyksyn komeettajoukkue Jokereita vastaan.

Sotšissa pelattava EHT-turnaus tuo hetken tauon peleistä suurimmalle osalle pelaajista. Alkavalle maajoukkuetauolle Matikaisella on kuitenkin selkeät suunnitelmat: työnteon jatkaminen.

– Meillä on kaksi päivää nyt vapaata ja sitten me jatketaan. Osa näistä pojista menee tietenkin Slovakian maajoukkueen mukaan, mutta parin päivän päästä urakka jatkuu.

Bratislavassa muhimassa yllätys?

En tiedä johtuko tunne reissun tuomasta väsymyksestä ja pienestä haikeudesta, mutta Bratislavassa joukkueen ja yleisön välillä on tapahtumassa jotain tavanomaista suurempaa.

Paljon puhutaan yleisön tuoman avun olevan kuudes kenttäpelaaja, mutta Slovnaft Arenalla Bratislavan piskuinen ja suhteellisen nimetön KHL-joukkue kasvaa puolisen metriä pituutta ja tuntuu saavan kentälle tuplamäärän pelaajia vastustajaan verrattuna.

Mikäli Matikaisen suojatit jatkavat yhtä ennakkoluulottomasti pelaamista kotona ja saavat edes hitusen siitä itseluottamuksesta mukaan myös vieraisiin, ei olisi mikään yllätys jos Slovan kampeaa itsensä tosissaan mukaan pudotuspelikamppailuun.

Ja Bratislavan kiekkohullulle kansalle, jos kenelle, sen soisi.