Palkinnot putsannut Blues-kippari ”Ei me ennakkosuosikkeja olla”

Bluesin Kim Hirschovits putsasi SM-liigan runkosarjan päätöstilaisuudessa palkintopöydän. Blues-kippari nappasi sekä parhaan pelaajan Lasse Oksanen –palkinnon että pistepörssin ykkösenä Veli-Pekka Ketola –palkinnon.

Hirschovits voitti Lasse Oksanen -palkinnon ylivoimaisella 137 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Tappara-maalivahti Juha Metsolaan. Pistepörssin voitto tuli kolmen pisteen erolla Eric Perriniin. Hirschovitsin saldo 59 ottelusta 13+45=58.

– Lämmittää nämä palkinnot siinä mielessä, että tietää tehneensä paljon oikeita asioita. Jos 60 peliä pystyy pelaamaan suht tasaisesti ja auttamaan joukkuetta. Se vaatii paljon, Hirschovits toteaa.

Blues nousi kauden vanhetessa yhdeksi liigan kuumimmista joukkueista ja raivasi tiensä suoraan neljännesfinaaleihin. Kim olikin suurin yksittäin syy Bluesin upealle nousulle ja HIFK-kasvatti iski pisteitä piste per peli -tahtia.

– Koko joukkue on pelannut nousujohteisen kauden. Päästiin kuuden joukkoon, joka on meidän seuralle iso juttu.

Blues nousi ikäviin otsikoihin talousvaikeuksiensa takia. Pelaajisto ei ole niiden antanut häiritä tekemistään.

– Ei ole häirinnyt millään tavalla. Me ollaan keskitytty siihen mihin me voidaan vaikuttaa eli pelaamiseen.

Bluesin vahva runkosarjan viimeinen kolmannes nosti espoolaisten osakkeita mestaruustaistoa ajatellen.

– Ne ketkä playoffeihin pääsee niin jokainen voi voittaa mestaruuden. Ei me varmaan mitään ennakkosuosikkeja olla ja se sopii meille.

Bluesin ensimmäinen haaste on kaataa JYP.

– Kovaa tiukkaa vääntöä runkosarjassa oli jokainen peli. Varmasti tulee hyvää kiekkoa nytkin. Odotan innolla, Bluesin kippari toteaa.

JYP ja Blues aloittavat neljännesfinaalit perjantaina Jyväskylässä.

Katso Hirschovitsin haastattelu kokonaisuudessaan videolta(jos video ei toimi saat sen tästä avautumaan uuteen ikkunaan):

Muista lukea myös kattava ennakkopakettimme Liigan puolivälieriin täältä.