Patrik Laine katsoo nöyränä tulevaisuuteen – Tapparalle Liigassa mieluinen päänahka

Tapparan kakkosketjuun oli tänään ennen HIFK-ottelua merkitty 16-vuotias Patrik Laine. Vaikka mies oli merkitty pelaavaan kokoonpanoon, ei Laine kauheasti peliaikaa ottelussa saanut. Kaikesta huolimatta nuorukainen on tyytyväinen, kun saa olla miesten mukana pelaamassa.

– Hienoahan se on olla hyvässä porukassa mukana, vaikka peliaika tänään jäikin hieman vähäisemmälle, Laine mietti.

Juniori-ikäinen pelaaja on totutellut tällä kaudella miesten peleihin enimmäkseen pelaamalla Mestistä LeKin riveissä. Siellä hänelle on kertynyt 22 ottelua, joissa on tullut tehot 3+3=6. Taitavalle pelimiehelle askel kohti liigan vakituista pelipaikkaa vaatii vielä töitä.

– Onhan se liigan vauhti kovaa ja kyllä tässä hommia täytyy vielä tehdä, että pystyy tuolla tasolla pelaamaan ja pysymään äijien mukana, Laine tietää.

Viime syksyn kiukuttelut on taakse jäänyttä elämään ja nuorukainen on keskittynyt kehittämään omaa pelaamistaan. Kausi on pääasiassa mennyt lainalla Lempäälän Kiekon riveissä, mutta Liigassa hän on pelannut tämä ilta mukaan lukien kuudessa ottelussa sekä lisäksi kaksi CHL:ssä, joista otteluista saldona on yksi maali.

– Nousujohteisesti on mennyt nyt. Viimeiset pelit ovat lähteneet kulkemaan ihan hyvin tuolla Mestiksen puolella, mutta kyllä tässä paljon on parannettavaa vielä, Laine sanoo maltillisesti.

Patrik Laine ei ollut uskoa korviaan, kun hänelle kerrottiin haastattelusta. Hän luuli aluksi, että joukkuekaverit olisivat pilailleet hänen kustannuksellaan.

– Onko se joku pila?, kyseli Laine.

Haapala iski voittomaalin

Tappara saapui Helsinkiin HIFK:n vieraaksi 500 kannattajaa mukanaan. Ottelun jälkeen joukkue matkasi yhdessä kannattajiensa kanssa faniristeilylle. Tapparan kannattajat saivat ottelusta lopulta haluamansa, vaikka kahteen erään eivät tamperelaiset onnistuneet maalia tekemään.

Sami Blomqvist vei ensimmäisessä erässä isännät johtoon onnenkantamoisella. Kiekko osui keskialueella Blomqvistin mailaan, josta se kimposi maaliin. Kolmannessa erässä Aleksi Elorinne tasoitti ottelun erän puolivälissä ja pari minuuttia ennen loppua Henrik Haapala ratkaisi pelin kauden ensimmäisellä osumallansa.

– Siinä pakki ampui viivasta ja se taisi pompata laidan kautta veskarista lapaan. Itse ei paljoa tarvinnut kuin laittaa se sinne tyhjiin, kertasi Haapala osumaansa.

Tulos: HIFK-Tappara 1-2