Pekka Saravo tulevasta CHL-vastustajasta: ”Tomas Plihal siellä taitaa olla”

Tapparan luottopuolustaja Pekka Saravo tietää, mitkä panokset ovat pelissä, kun Tappara kohtaa kahdesti peräkkäin tshekkiläisen Ocelari Trinecin CHL:n lohkon viimeisissä otteluissa. Tappara on lohkossa toisena neljä pistettä Trinecin perässä. Kaksi voittoa nostaisi Tapparan lohkon kärkeen ja varmasti jatkopeleihin.

– Varmaan tulee kovia ja hyviä pelejä. Molemmat pelit täytyisi voittaa, jotta pääsisimme jatkoon. Se antaa peleihin kyllä lisäpotkua. Vielä ei ole hirveästi ehtinyt CHL-pelejä ajattelemaan, koska on ollut kiire Liigassa, Saravo kertoo.

Trinec ei ole vastustajana ainakaan Saravolle hirveän tuttu.

Thomas Plihal siellä taitaa olla. Katselemme vielä varmaan videoita heistä. He ovat varmasti hyviä luistelijoita tshekkiläiseen tapaan, Saravo arvioi.

Saravo myöntää, että syttyy Liiga-peleihin CHL:ää helpommin.

– Liiga on aina Liiga. Myönnän, että minulla oli isompi tutina puntissa ennen Liiga-peliä, kuin CHL-peliä. Suurin ongelma CHL:ssä on se, että pelit ovat ennen kautta ja ovat kuin harjoituspelejä. Toki on huomattavasti hauskempaa pelata uusia joukkueita vastaan, kuin tuttuja ja samoja vastaan aina.

Liigassa Tappara on noussut nihkeän alun jälkeen sarjataulukon kolmanneksi. Peli ei ole puolustajan mukaan kuitenkaan lähellekään valmista.

– Ei ole todellakaan vielä valmista ja töitä pitää tehdä paljon. Ei se ole kuitenkaan kellään muullakaan. Jokainen kausi on kuitenkin oma tarinansa.

– Se joukkue, joka kehittyy eniten kevääseen mennessä on vahvoilla, Saravo tietää.

CHL-kierrokset kuumina jälleen tiistaina 23.9 ja keskiviikkona 24.9.. Alkulohkojen päätöskierrokset pelataan 7.-8.10.