Pelicansilla on käsissään räjähdysherkkä kultakimpale

Jokerit – TsSKA-matsiin aitioon maanantaina? Osallistu arvontaan nyt!

Pelicans kuuluu kevään potentiaalisten mustien hevosten joukkoon. Lahtelaiset majailevat tällä hetkellä sarjataulukon kuudennella sijalla eikä yllätyksellinen joukkue ole varmasti toivottu vastustaja pudotuspeleissä.

Pelicansilla on riveissään valtava määrä taitoa, mutta fyysisyydestäkään ei ole puutetta. Tämä on mahdollistanut mainiot pelilliset suoritukset, mutta vastaavasti otsikoiltakaan ei ole vältytty. Justin Hodgman onkin lahtelaisten ruumiillistuma. Taitava kanadalainen pystyy kääntämään henkilökohtaisella osaamisellaan kamppailuja joukkueensa eduksi, mutta syyllistyy toisinaan kyseenalaisiin temppuihinkin.

Tästä nähtiin mallisuoritus torstaina Turussa. Hodgman hiihteli lähes koko ottelun pelin ulkopuolella, mutta nousi ratkaisijaksi upealla laukauksella jatkoajalla.

Hodgmanilla on kaksi eri puolta, jotka ihastuttavat ja vihastuttavat vastustajien kannattajia. 28-vuotias kanadalainen on kiekkomies jokaisella solullaan ja tekee kentällä odottamattomia ratkaisuja. Pelicansin kannalta tähän kuuluu valitettavasti myös muun muassa filmaamista, helppoja kiekon menetyksiä sekä pieniä konnuuksia. Hodgmanille on tuomittu tällä kaudella 24 ottelussa peräti 80 rangaistusminuuttia. Suurin osa on ollut käytösrangaistuksia, sillä kahden minuutin jäähyjä on kertynyt vain kymmenen kappaletta.

Kolikolla on kuitenkin kirkas kääntöpuolensa. Temppuilunsa lisäksi Hodgman tekee kiekon kanssa täysin poikkeuksellisia ratkaisuja, jotka kääntävät kamppailuja todella usein lahtelaisten eduksi. Hyökkääjä on viimeistellyt kymmenen täysosumaa, joista peräti puolet ovat olleet voittomaaleja.

Hodgman on kaukaloon astuessaan kuin kiehumispisteessä oleva vesikattila, joka aina välillä kiehuu yli. Vastaavasti kanadalainen on jatkuvasti erittäin herkällä pelipäällä ja pystyy tekemään täysin odottamatta poikkeuksellisia ratkaisuja . Toki taiteilijasielulle sattuu myös niin sanottuja ohipelejä, mutta useimmiten kaukalossa sattuu ja tapahtuu: joko Pelicansin hyväksi tai vastaan.

Petri Matikainen ja Pasi Nurminen joutuvat tasapainoilemaan vaikeiden asioiden kanssa. Hodgmania ei missään nimessä pidä kahlita liikaa, sillä tällöin kanadalaisen hyökkäyspelaaminen kärsisi liikaa. Vastaavasti vastustajat tietävät kanadalaisen kuumentuvan helposti ja tätä pyritään varmasti hyödyntämään mahdollisimman paljon ratkaisupelien koittaessa.

Hodgmanin edellinen visiitti Lahdessa kaudella 2011-12 päättyi rangaistusaitioon. Pelicans oli selvittänyt historiallisesti tiensä finaaleihin, mutta JYP kuittasi mestaruuden voitoin 4-1. Ratkaiseva viides finaali eteni jatkoajalle numeroissa 1-1 ja Hodgman syötti joukkueensa ainoaksi jääneen osuman. Varsinaisen peliajan loppupuolella kanadalainen otti suun soitosta kymmenen minuutin rangaistuksen ja Hodgman sai lopulta ihailla Eric Perrinin jatkoajalla viimeistelemää mestaruusosumaa jäähyaitiosta käsin.

Jää nähtäväksi, onko Hodgman tällä kaudella itse viimeistelemässä ratkaisevia osumia vai onko jälleen tyytyminen ihailuun jäähyboksista käsin. Molempiin on yhtä suuri todennäköisyys.

Liiga jatkuu tänään kuuden ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press