Pelicans-puolustuksella riittää tänään hommia

Liiga-viikon toiseksi viimeisellä kierroksella pelataan neljä ottelua. Faneille.com ennakoi Pelicans-Lukko -ottelua, jossa on kyseessä eräänlainen vastakohtien taisto.

Pelicansin suurin ase on viisikkopuolustaminen, jolla lahtelaiset ovat onnistuneet napsimaan pisteitä. Maalilla häärivä Janne Juvonen on ollut piste i:n päälle ja tuurannut loukkaantunutta Jere Myllyniemeä loistavasti. Pelicansin hyökkäyspään tehokkuus on usein ollut hakusessa ja senpä vuoksi joukkue lähtee kahden ottelun tappioputkessa Lukkoa vastaan. Joukkueen puolustuspelin on pystyttävä vielä parempaan tulokseen, jotta Lukon hyökkäysarsenaali pysähtyisi.

Vierailija Lukon ylivoima on Liigan parasta ja hyökkäyskentistä löytyy rutkasti maalintekovoimaa. Ville Vahalahti ja Aaron Gagnon ovat muodostaneet loistavan kaksikon ja heidän kanssa kotijoukkueen täytyy olla tarkkana. Lukkokin lähtee illan koitokseen tappio niskassaan, sillä joukkue hävisi tiistaina Bluesille vieraskentällä. Muutenkin Lukko on ollut viime aikoina enemmän tai vähemmän kaukana parhaastaan, mutta joukkue on edelleen Liigan kärjessä yhdessä Kärppien ja JYPin kanssa.

Terveempi kotijoukkue

Pelicans on kärsinyt kauden aikana pahasti loukkaantumisista, mutta viime aikoina tilanne on näyttänyt paremmalta, sillä useat avainpelaajat ovat saaneet olla terveinä. Tomas Kudelka, Pekka Saarenheimo ja Myllyniemi ovat vielä lasaretin puolella, mutta muuten tilanne on hyvä.

Useat kärkipelaajat ovat kuitenkin kaukana parhaasta tasostaan: Tommi Paakkolanvaara, Michal Repik ja Jordan Smotherman eivät ole pelanneet hyökkäyspäässä samalla tasolla kuin kauden alussa, mikä on ollut suuri takaisku lahtelaisille. Sen sijaan Vili Sopanen näyttäisi ottavan viimeinkin roolia ja heräävän tähän kauteen. Fakta on kuitenkin se, että Pelicansin ratkaisijat ovat olleet vähissä.

Lukon meno on ollut hiljaisempaa, mutta joukkueen kärkipelaajat Vahalahden ja Gagnonin johdolla eivät ole kadottaneet tehojaan – Joskin tasaisuutta voisi olla enemmän. Raumalaisten hyökkäyskolmikoissa on hurjasti potentiaalia, mutta kaikki eivät ole pystyneet realisoimaan sitä tehojen valossa.

Vahalahti-Gagnon-kaksikon lisäksi Teemu Nurmi on ollut hurjana, mutta esimerkiksi Jesper Piitulaisen, Toni Koiviston ja Jerry Ahtolan panosta kaivattaisiin lisää.

Seuraa heitä:

Joonas Alanne: Pussinokkien vauhdikas hyökkääjä luo suoraviivaisuudelleen ongelmia vastustajille. Pelannut hyvää kiekkoa viime aikoina, mutta todellinen läpimurto vielä odottaa itseään. Potentiaalia löytyy.

Jesper Piitulainen: Tämä piti olla The kausi, kun Jesper painaa itsensä parrasvaloihin. Taitava väkkärä on kuitenkin polkenut paikoillaan eikä tulosta ole syntynyt odotetusti. Joko Piitulainenkin ponnistaisi pikkuhiljaa uudelle tasolle Lukossa?

Arvio:

Lukon historia lahtelaisten kanssa on synkkä ja Lukon peli on ollut laskusuhdanteessa. Tämän vuoksi kotijoukkue voi yllättää lahtelaisyleisön edessä, joka varmasti pistää äänilukemat perjantain kunniaksi korkealle. Uskomme silti, että Lukon seitsemän pelin tappioputki lahtelaisille katkeaa tänään. NordicBet tarjoaa Lukon voitosta kerrointa 2.00 ja se isketään tänään lapulle HIFK:n sekä Ilveksen kera. Tästä NordicBetin kohteisiin.

Kierroksen muut ottelut:

Tappara-KalPa
TPS-Ilves
Ässät-HIFK

Molemmat ottelut alkavat kello 18:30 ja voit seurata vääntöjä Ruutu-palvelun sekä Nelonen Sport Pro -kanavien kautta.

Lätkäfaneille tarjolla huikea CHL-kamppis, josta voi lunastaa VIP-lipun kaikkien mukana olevien suomalaisjoukkueiden kotipeleihin. Tsekkaa tästä lisää – 20 nopeinta saa lipun joka peliin!