TOP 10: Eniten piste-ennätyksiään tällä kaudella parantaneet liigapelaajat

Jokerit – TsSKA-matsiin aitioon maanantaina? Osallistu arvontaan nyt!

Liigassa lähestytään runkosarjan loppusuoraa ja moni pelaaja on noussut kuluvan kauden aikana täysin uudelle tasolle. Nyt listaammekin eniten aiempaa Liigan piste-ennätystään parantaneet pelaajat. Kysessä on siis Liigan piste-ennätys, joten tulokkaita tai ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaavia ulkomaalaisia listalla ei ole. Tasapisteissä uuden piste-ennätyksensä parempiin lukemiin sijoittunut pelaaja on ylempänä. Listauksessa on luonnollisesti paljon kehitysaskeleita ottaneita nuoria pelaajia, mutta mahtui mukaan myös kokeneempaakin kaartia.

10. Antti Kalapudas, Kärpät: +15

Antti Kalapudas on noussut kuluvalla kaudella tärkeäksi palaseksi Kärppiä ja rooli on vain korostunut kauden edetessä. 20-vuotias hyökkääjä on nakuttanut 53 ottelussa tehot 9+12, mikä on melkoinen parannus aikaisempaan piste-ennätykseen. Hyökkääjä saalisti viime kaudella Kärppien ja KalPan paidassa yhteensä 31 pelissä pisteet 3+3, mutta sesonkiin mahtui myös visiitti Mestikseen. Mikäli kehityskäyrä jatkuu samanlaisena, niin piste-ennätys mennee ensi kaudella jälleen uusille kymmenluvuille.

9. Henrik Koivisto, Jukurit: +15

Henrik Koivisto on sopeutunut Mikkeliin hyvin. Ympäristö ei tosin ollut täysin vieras, sillä keskushyökkääjä pelasi Jukureiden riveissä myös neljä vuotta sitten yhden kauden Mestiksessä. Hyvin sujuneen kauden jälkeen edessä oli paluu Jokereihin, jossa Koivisto nakutti 19 tehopistettä. Tällä kaudella Koivisto on ollut sarjanousijan hyökkäyskaluston tärkeimpiä palasia ja saalistanut tehot 14+20.

8. Veli-Matti Savinainen, Tappara: +15

31-vuotias Veli-Matti Savinainen on listauksen vanhin pelaaja ja kokenut hyökkääjä on löytänyt uuden vaihteen urallaan hieman varttuneemmallakin iällä. Laituri on tehnyt paljon töitä luistelunsa suhteen ja pelannut kovalla itseluottamuksella läpi kauden, joten piste-ennätyskin on mennyt uusille kymmenluvuille. Savinainen teki viimeisellä kaudella Porissa ennen lähtöään KHL·ään 36 pistettä, mutta tällä sesongilla meno on ollut vielä hurjempaa. Savinainen kuitannee maalipörssin voiton nimiinsä, kun kasassa on jo 29 täysosumaa. Tähän kun lisää hyökkääjän saalistamat 22 syöttöpistettä, niin Savinainen on Liigan pistepörssissä peräti kolmannella sijalla.

Hyvät otteet ovat tuoneet Savinaiselle jälleen paikan maajoukkueeseen. Kuva: AOP

7. Miika Koivisto, Jukurit: +16

Miika Koivisto väläytteli potentiaaliaan jo kolmen kauden ajan KalPassa sekä viime sesongilla Lukossa, mutta on noussut Jukureissa täysin uudelle tasolle ja aina maajoukkueeseen asti. Ylivoimaisesti joukkueensa tärkein puolustaja on kerännyt 51 ottelussa peräti 34 tehopistettä, millä irtoaa Liigan puolustajien pistepörssissä jaettu kärkisija. Koiviston edellinen piste-ennätys pääsarjasta oli kahden vuoden takaa, kun puolustaja keräsi 18 syöttöpistettä.

6. Matias Myttynen, KalPa: +16

Matias Myttynen on ollut kauden suurimpia sensaatioita Liigassa. Viime vuodet Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sekä Kazakstanissa kiekkoillut hyökkääjä sai syksyllä sopimuksen Kuopioon vasta tryoutin kautta, mutta tuskin kukaan KalPan seurajohdossa edes uskalsi unelmoida, että millaisen pelurin saivatkaan riveihinsä. Kuopiolaisten kärkihyökkääjiin läpi kauden kuuluneen Myttysen mainiot otteet palkittiin jo hyvissä ajoin kahden vuoden jatkosopimuksella. 50 pelaamassaan ottelussaan 26-vuotias hyökkääjä on nakuttanut 35 pistettä, mikä on melkoinen parannus entiseen ennätykseen. Myttysen nyt toiseksi tehokkain kausi on kuuden vuoden takaa, kun hyökkääjä saalisti Ilveksen riveissä tehot 9+10.

5. Simon Suoranta, Ässät: +17

Maisemanvaihto voi joskus saada ihmeitä. Tuskin kovin moni olisi vuosi sitten arvannut, että Simon Suoranta murtautuu tällä kaudella maajoukkueen riveihin. Neljän kauden ajan Kärpissä läpimurtoa yrittänyt Suoranta siirtyi kuluvalle kaudelle Poriin, jossa vastuuta on tullut reilusti. Se on näkynyt myös pisteissä. Kookas hyökkääjä on erinomainen luistelija ja omaa hyvän laukauksen, ja 47 ottelussa onkin syntynyt tehot 15+14. Melkoinen parannus kolmen vuoden takaiseen aiempaan parhaaseen kauteen, kun Suoranta nakutti Kärpissä 52 ottelussa pisteet 5+7.

Suoranta on tehnyt tällä kaudella enemmän maaleja (15) kuin kahdella edellisellä kaudella yhteensä tehopisteitä (13). Kuva: AOP

4. Patrik Virta, TPS: +19

Patrik Virta on tehnyt tällä kaudella väkevän murron pääsarjaan. Viime kaudeksi Turkuun siirtynyt laituri pääsi pelaamaan ensimmäisellä kaudellaan Liigassa 33 ottelua, mutta pistepussi karttui vain tehoin 2+2. Tällä kaudella Virta on ollut tärkeä palanen turkulaisten hyökkäyskalustoa ja vastuuta on tullut tasaisesti läpi sesongin. 20-vuotiaan Virran piste-ennätyskin on parantunut melkosiesti, kun kasassa on 45 ottelun jälkeen tehot 12+11.

3. Iikka Kangasniemi, Pelicans: +24

Iikka Kangasniemi aloitti kuluvan kauden väkevästi ja suorastaan dominoi liigakaukaloita. 22-vuotiaan hyökkääjän harmina on ollut valitettavat loukkaantumiset, mutta taiturimainen hyökkääjä on silti saalistanut 42 ottelussa tehot 10+28. Kangasniemi väläytteli jo viime vuonna debyyttikaudellaan Bluesissa, mutta sekasortoisessa joukkueessa loistaminen oli vaikeaa. Tuolloin Kangasniemi merkkautti 39 ottelussa tehot 7+7. Tällä kaudella pienikokoinen hyökkääjä on päässyt pelaamaan vahvuksillaan ja lopputuloksia on nähty useissa hienoimpien maalien koosteissa.

2. Henrik Haapala, Tappara: +25

Henrik Haapala on tehnyt Tapparan riveissä määrätietoista nousemista Liigan kärkipelaajien joukkoon. Tällä kaudella 22-vuotias hyökkääjä on ollut täysin pitelemätön ja johtanut Liigan pistepörssiä käytännössä läpi sesongin. Haapala on myös murtautunut Leijoniin ja esiintynyt EHT-otteluissa edukseen. Laituri on nakuttanut 47 ottelussa peräti 55 tehopistettä, mikä on huomattava parannus viime kaudella saalistettuun 30 pisteen pottiin. Haapalalla on sopimus Tapparan kanssa vielä kahdesta seuraavasta vuodesta, mutta olisi pienoinen ihme, mikäli taituri edes ensi kaudella Liigassa pelaisi.

1. Jasper Lindsten, TPS: +30

Jasper Lindsten on rymistellyt tällä kaudella tiensä Liiga-yleisön tietoisuuteen. 22-vuotias laituri nappasi ennakkoluulottomilla otteillaan paikkansa turkulaisten nimekkäästä hyökkäyskalustosta ja on pystynyt pelaamaan hämmentävän tasaisesti läpi kauden, vaikka aiempi kokemus pääsarjasta on varsin vähäinen. Lindsten on päässyt pelaamaan Liigassa neljällä edellisellä kaudella, mutta pelejä kertyi yhteensä vain 22. Aiempi piste-ennätys oli kahden vuoden takaa, kun taitava laituri saalisti kahdeksassa ottelussa pisteet 1+2. Viime kausi suuressa roolissa TUTOssa teki todella hyvää, sillä Lindsten on esiintynyt tällä kaudella pääsarjassa kuin vanha tekijä.

Liiga jatkuu ensi viikolla 16 ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press