Playoff-paikkaa hamuava KalPa haastaa kovakuntoisen Tapparan

Viime keväänä pudotuspelien puolivälierissä kohdanneet KalPa ja Tappara kohtaavat Liigan ainoassa ottelussa tiistaina.

Molempien joukkueiden kauteen on kuulunut pitkiä ylä- ja alamäkiä voitto- ja tappioputkien muodossa. Kehnoimmillaan KalPa on saanut vain yhden voiton 14 otteluun, kun taas pisimmillään voittoja on tullut seitsemän peräkkäin. Tapparalla vahvat ja heikot jaksot ovat vuorotelleet tasatahtia läpi kauden.

Kuntopuntarin mukaan kymmenen edellisen ottelun aikana eniten maaleja tehneen Tapparan erikoistilannepelaaminen on erikoista luettavaa. Kotiyleisön edessä ylivoiman ja alivoiman onnistumisprosentit eivät veisi joukkuetta edes playoffien karsintakierrokselle. Vierasotteluissa joukkue mahtuu näiden osalta sijoille neljä ja viisi. Kuopiolaisilla vastaavat tilastot ovat sarjasijoituksen mukaiset ja KalPalla on pistehirmujen sijaan tasaisempi joukkue.

Erityisesti maalinteon kanssa tuskaileva KalPa on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja, mutta parhaimmillaan hyvä puolustuspelaaminen ja toimiva maalivahtipeli on tuonut voittoja. Parhaana esimerkkinä KalPa valloitti ykkössijan ensimmäisenä suomalaisena joukkueena Spengler Cupissa, jossa KalPa ei päästänyt kuin kaksi maalia neljässä ottelussa.

Tappara ehti voittaa kuusi ottelua varsinaisella peliajalla ennen kuin valmentajaa vaihtanut Jyväskylän JYP kaatoi kirvesrinnat Risto Dufvan johdolla. KalPa taas voitti kahdeksan ottelua kymmenestä, kun Spengler Cupin ottelut lasketaan mukaan ja tämän jälkeen on tullut kaksi tappiota.

Riittääkö KalPalla nälkää alkaa taistelemaan playoffeihin pääsystä vai tuliko vatsa kylläiseksi historiallisen turnausvoiton myötä? Vai jatkaako Tappara yhden tappion jälkeen voittokulkuaan kuopiolaisten kustannuksella?

Ottelu Hakametsän jäähallissa alkaa klo 18.30.

Kansikuva: Matti Raivio / All Over Press