Playoff-paikkaa jahtaava KalPa saa vieraita Tampereelta

KalPa pelaa jo nyt omia playoffejaan, kun se saa vieraakseen Tampereen Ilveksen. Kamppailu on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella, voittojen ollessa tasan 1-1.

Kuopiolaiset lähtevät illan otteluun sijalta 12. Playoffien karsintapaikka on kuuden pisteen päässä ja sitä miehittää nousukuntoinen JYP. JYPin yläpuolella on ruuhkaa, kuuden joukkueen ollessa seitsemän pisteen sisällä ja yksi näistä on Ilves. Panosta ottelussa piisaa, sillä tasaisemmilla esityksillä myös KalPalla on mahdollisuuksia nousta mukaan kamppailemaan sijoista 7-10.

KalPan päävalmentaja Sami Kapanen peräänkuuluttaa virheiden minimoimista ja otteluiden pitämistä vähämaalisena. Tämän ymmärtää, sillä maalimäärillä mitattaessa vain kaksi joukkuetta on saanut aikaiseksi vähemmän maaleja kuin KalPa. Näin ollen voittoja pitää raapia tiukan puolustuksen ja onnistuneen maalivahtipelin kautta.

Kuopiolaiset kohtaavat tämän kauden runkosarjassa edellä olevat päävastustajansa vielä monta kertaa, joten riittävästi pisteitä kaapimalla mahdollisuudet ovat edelleen olemassa.  Tämän illan jälkeen joukkueella on viikon tauko ennen seuraavaa ottelua, joten tänään KalPa puristaa moottoristaan varmasti kaiken, mitä irti lähtee.

Tämän kauden keskinäisissä otteluissa Ilves ja KalPa ovat hakeneet voittonsa vieraskaukaloista. Lokakuun lopussa Ilves takoi kuopiolaisten verkkoon peräti kuusi maalia, kun tamperelaiset hakivat Niiralan montusta voiton lukemin 6-2. Marraskuun lopussa KalPa maksoi potut pottuina ja kuittasi sarjapisteet Hakametsästä maalein 3-0.

Ilveksen edellistä vierailua kuopiolaiset eivät varmasti halua muistella, sillä merkkausvirheet seurasivat toinen toistaan ja hyvin luisteleva Ilves aiheutti suoraviivaisella pelillään jatkuvasti harmaita hiuksia KalPan puolustukselle. Edellisessä kohtaamisessa KalPan voiton avaimena oli toimiva erikoistilannepelaaminen, sillä joukkue viimeisteli kahdesti ylivoimalla ja alivoima pysyi sataprosenttisena.

Joukkueet kohtaavat vielä kerran maaliskuun 1. päivänä ja silloin panokset ovat vielä suuremmat, mikäli KalPa on onnistunut kaapimaan riittävästi lisäpisteitä. Voittojen kautta Ilveksellä on vielä hyvät saumat jopa suoralle pudotuspelipaikalle.

Ottelu alkaa Niiralan montussa klo 18.30.

Kansikuva: AOP

Lähde: kalpa.fi