Pystyykö SaiPa katkaisemaan käsittämättömän putkensa Lahdessa?

Monilla joukkueilla on vastustajia, joiden voittaminen on kaudesta toiseen lähes mahdotonta. Vaikka toinen joukkue kärsisi hirveästä loukkaantumissumasta, olisi kuntopuntarin viimeinen eikä loppukaudessa olisi mitään panosta, niin voittaminen on silti lähes mahdotonta. Vaikea sanoa, mistä se johtuu, mutta tällainen ”peikko” tuntuu löytyvän melkein jokaiselta joukkueelta.

SaiPan ”peikko” on Pelicans, tai tarkemmin sanottuna Lahti. Lappeenrannassa Keltamustat on useimmiten raapinut voiton, mutta Suomen Chicagossa peli ei luista sitten yhtään. Tilastot puhukoon puolestaan.

11 peräkkäistä häviötä, edellisestä 20 ottelusta vain 2 voittoa ja näissä 20 ottelussa SaiPa on tehnyt vain kaksi kertaa enemmän kuin kaksi maalia ottelussa. Sen sijaan kotijoukkue Pelicans on tehnyt kahdeksan kertaan vähintään viisi maalia. Lahtelaiset ovat takoneet kaksi kertaa kiekon peräti kymmenen kertaa SaiPan verkkoon – siis yhden ottelun aikana. Kyse ei voi olla enää edes huonosta tuurista. Jostain syystä Lahti on SaiPalle vain käsittämättömän vaikea paikka.

Pelicans löysässä hirressä

Pelicansin kausi on ollut kauttaaltaan varsin hankala eikä joukkue ole kertaakaan voittanut enempää kuin kahta ottelua putkeen. Yksi iso tekijä mollivoittoiseen kauteen on ollut lukuisat loukkaantumiset, jotka ovat vaivanneet lahtelaisia pitkin kautta. Turkoosissa paidassa onkin kiekkoillut tällä kaudella yhteensä 41 pelaajaa. Vain TPS:n rosterissa on ollut enemmän pelaajia, kun turkulaisten väreissä on pelannut yhteensä 42 pelaajaa.

Pelicans näytti pitkään valuvan kokonaan ulos pudotuspeleistä ja taloudellisia tappioita välttääkseen seurajohto myi joukkueen kaksi parasta maalintekijää muualle. 13 täysosumaa viimeistellyt Tommi Paakkolanvaara jatkaa kauttansa Luganossa, kun taas Jordan Smothermann siirtyi Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Rögleen. Pelicans on täydentänyt joukkuettaan pienemmän profiilin pelaajilla, kun muun muassa Tapparasta tuli Teddy Da Costa, Mestiksen SaPKosta Miika Roine ja JYPistä Antti Jaatinen. Da Costa-Jaatinen-kaksikko on kuitenkin esiintynyt lahtelaisten riveissä erittäin positiivisesti. Roine puolestaan debytoi tänään Pelicans-nutussa.

Turkoosipaidat ovat nousseet viimeaikaisten pirteiden otteiden myötä jossain määrin taistelemaan paikasta auringossa. Joukkue on voittanut edellisestä viidestä pelistään kolme ja jäänyt vain kerran pisteittä. Varsinkin kotikaukalossaan pussinokat ovat olleet vaikeasti kaadettavissa. Onkin päivänselvää, ettei tappioihin juurikaan ole enää varaa, mikäli paikka kymmenen joukossa kiinnostaa. Melkoista venymistä se kuitenkin vaatisi, sillä Pelicans on tällä hetkellä sijalla 12 ja matkaa viivan yläpuolelle on yhtä monta pistettä. Kuluva viikko voikin olla pudotuspelipaikan kannalta ratkaiseva, sillä Pelicans kohtaa ensin kotonaan SaiPan ja lauantaina Sportin Vaasassa.

Lappeenrannassa kaikki auki

SaiPalla on vielä varsin avoimet kortit kevään suhteen. Joukkue taistelee sekä suorasta pudotuspelipaikasta kuin myös ylipäätänsä pääsystä kymmenen joukkoon. Toistaiseksi lappeenrantalaisten katseet ovat enemmän kuuden joukossa, sillä viivan yläpuolelle Bluesiin ja Lukkoon on vain neljä pistettä eroa. Espoolaiset ovat vielä pelanneet ottelun keltamustia enemmän.

Mihinkään tappioputkiin Lappeenrannassa ei kuitenkaan ole varaa, sillä aivan takana pisteen perässä hengittää niskaan Ässät. Sijaan 11 on matkaa yhdeksän pistettä, mutta pari tappiota suuntaan tai toiseen muuttaa asetelmia kummasti.

SaiPa on napsinut viime aikoina voittoja ihan mukavasti, mutta kärsi hiljattain kirvelevät tappiot sekä Ässille että Ilvekselle. Lahteen joukkue lähtee kahden peräkkäisen voiton myötä, kun joukkue kävi ennen taukoa hakemassa rankkarivoiton Helsingistä ja edellisessä ottelussa TPS kaatui varsin väkinäisen esityksen jälkeen 3-2. Vain sarjapisteet kuitenkin ratkaisevat eikä tyylipisteitä jaeta.

Lappeenrannassa odotetaan kuumeisesti David McIntyren paluuta kokoonpanoon. Taitava kanadalainen toisi varsinkin hyökkäyspäähän kaivattua leveyttä ja ratkaisuvoimaa. McIntyre on joukkueensa toiseksi paras pistemies tehoilla 12+20. Mainion alkukauden pelannut Simo-Pekka Riikola teki reilun kuukauden jälkeen paluun kokoonpanoon TPS:aa vastaan.

Seuraa heitä:

Sam Lofquist

Lofquist on ollut jopa parempi kuin Lappeenrannassa uskallettiin toivoa. Ensimmäisen kauden eurooppalaisessa pääsarjassa odotettiin menevän totutellessa, mutta jenkki on ollut kaukalossa kuin kotonaan. Miehen tehotilasto +11 on joukkueen paras ja myös hyökkäyspäässä on luistanut, sillä 46 ottelussa on syntynyt tehopisteet 6+15.

Teddy Da Costa

Da Costa on ampunut Pelicansin paidassa viidessä pelissä jo kolme maalia, kun alkukauden 22 pelissä Tapparassa niitä syntyi vain yksi. Taitava ranskalainen on tällä hetkellä yksi lahtelaishyökkäyksen tärkeimpiä palasia, kun muun muassa Vili Sopanen on loukkaantuneena. Da Costan lainasopimus kattaa kuluvan viikon, mutta Pelicans pitäisi hänet varmasti mielellään pidempääkin.

Arvio:

Vaikka SaiPan lähihistoria Lahdessa on sysimusta, niin torstaina nähdään kahden nälkäisen joukkueen tasainen taisto. Veitsi kurkulla pelaava Pelicans on kuitenkin parempi, eikä lappeenrantalaisten tappioputki Lahdessa katkea ainakaan vielä.

Veikkaus: Pisteet jäävät Lahteen lukemin 3-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • HPK – TPS
  • KalPa – Sport

Kierros käynnistyy kello 18:30 ja voit seurata kamppailuja Ruutu-palvelussa tai Nelonen Pro-kanavilla.