Rauman Lukko ison haasteen edessä tänään

Raumalla pelataan tänään Liigan ainoa ottelu. Lukko on kivunnut hyvien otteidensa ansiosta sarjassa jo neljänneksi, kun joukkue on voittanut viisi kertaa kuudesta ottelusta. Tänään haaste on äärimmäisen kova, kun Kivikylän areenalle saapuu sarjajohtaja Kärpät.

Lukon otteet ovat näyttäneet valoisammilta viime aikoina, mutta pitää muistaa, että joukkueella on ollut vastassa astetta heikompia vastustajia. TPS, Tappara, HPK ja Kärpät pöllyttivät raumalaisia kukin vuorollaan edellisissä kärkipään joukkueiden kohtaamisessa. Kaiken kukkuraksi Lukko ei tehnyt kohtaamisissa kuin kaksi maalia TPS:n verkkoon, kaikkia muita vastaan joukkue jäi nollille.

Edellisen kerran Kärpät koki tappion tammikuun lopussa, kun HPK haki pisteet Oulusta maalein 1-3. Se on ainoa tappio Oululaisten kymmeneen viimeiseen peliin, kaikki muut ovat suoria kolmen pisteen voittoja.

Keskinäisten kohtaamisten maalit ovat tältä kaudelta 10-3 Kärpille ja voitot 3-0. Kaiken kukkuraksi Kärpät on pitänyt Lukon nollaputkessa reilut 114 minuuttia. Ammattilaissarjassa kaikki on toki mahdollista ja Lukon voitto olisi tässä kohtaa aikamoinen yllätys, vaikka puhutaankin joukkueista sijoilla yksi ja neljä. Edellisen kerran Lukko on onnistunut kaatamaan Kärpät kotikentällään, marraskuussa 2016.

Kotivoitto kiillottaisi kummasti Lukon kilpeä ja antaisi joukkueelle paljon uskoa playoffeja ajatellen. Tilastojen valossa siihen on kuitenkin vaikea uskoa. Viimeksi nelosketjun sentteri Eetu Koivistoinen rymisteli tehot 3+1 ja vastaavanlaisia sankarisuorituksia tarvitaan tänäänkin. Lassi Lehtinen pelasi edellisessä ottelussa hyvän pelin Lukon maalilla, mutta joukkue voi huoletta luottaa myös toiseen nuoreen molariinsa, Oskari Setäseen. Maalivahtiosasto on ollut Lukon valopilkkuja kuluvalla kaudella.

Suurimman haasteen raumalaisten suuntaan heittää Kärppien ykkösketju, jossa viilettää Liigan tehokkain maalintekijä Ville Leskinen. Jussi Jokinen on pelannut neljä ottelua kahden pisteen keskiarvolla. Murskaako tehoduo tänään Lukon?

Ottelu alkaa klo 18.30.

Kansikuva: Vesa Pöppönen / AOP