SaiPa kohtaa entiset tähtipelaajansa

Ennen Liigan maajoukkuetaukoa pelataan viiden ottelun kierros. Oulussa kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kärpät ja SaiPa, jotka mittelivät hienon pudotuspelisarjan viime keväänä.

Illan seuratuimpiin pelaajiin kuuluvat ehdottomasti Patrick Davis, Dan Spang sekä Ryan Glenn, jotka kuuluivat viime kaudella lappeenrantalaisten avainpelaajiin. Koko kolmikko lähti suuremman tilipussin perässä Ouluun, mutta miesten teot ovat olleet vielä pienempiä kuin SaiPassa. Varsinkin Davisiltä odotettiin pohjoisessa paljon, mutta miehen alku oli erittäin hankala. Nyt kanadalaispelaaja on kuitenkin pystynyt parantamaan hiukan, mutta parhaassa vedossa hän ei ole vielä missään nimessä.

Ulkomaalaiskolmikolla on varmasti näytönhaluja entisen työnantajansa suuntaan, mutta näytönhaluja löytyy varmasti myös kolmikon entisiltä pelikavereiltakin, kuten Dave Spinalta, joka on täyttänyt Lappeenrannassa Davisin jättämän aukon tänä syksynä.

SaiPan alkukausi sujui hienosti ja joukkue napsi voittoja hyvällä prosentilla, mutta viime aikoina joukkue on ajautunut heikompaan kierteeseen: SaiPa on saalistanut viidestä viimeisestä ottelustaan vain kolme pistettä, minkä vuoksi joukkue on tippunut jo sarjataulukossa sijalle kahdeksan.

Kärpät on napannut tällä kaudella neljä pistettä enemmän kuin vierailija SaiPa, mutta oululaiset ovat pelanneetkin kaksi ottelua enemmän. Kärppien alkukausi oli farssimainen, mutta nyt joukkue liitää neljän ottelun voittoputkessa. Jokainen voitto on kuitenkin tullut vain maalin erolla ja joukkueen pelissä on vielä roimasti parannettavaa. Kotijoukkueen nimimiehet eivät ole vieläkään parhaassa vedossaan, mikä on ollut suurin syy Kärppien heikolle pistepotille.

Heräämisen aika

Molemmissa joukkueissa on pelaajia, joilta odotetaan isompia tekoja. Kotijoukkueen paras kentällinen on ollut Joonas Kemppaisen johtama kolmikko, jossa pelaavat laidoilla Julius Junttila ja Joonas Donskoi. Alkukaudella heiltä nähtiin hyvin tehoja, eikä nytkään ole varsinaisesti suurta valituksen aihetta, mutta kolmikolla on selvästi ollut pienoisia ongelmia.

Viime aikoina oululaisten tehokkaimpiin pelaajiin on lukeutunut Ivan Huml, joka kantaa nyt jo Kärppien kultakypärää. Mutta esimerkiksi Juha-Pekka Haataja, Mika Pyörälä ja Lasse Kukkonen ovat olleet tehojen valossa aivan jotain muuta kuin oululaisleirissä odoteltiin. Kukkonen on toki pelannut omassa päässä mallikkaasti ja Pyörälän meno on parantunut, kun vierellä on pelannut Esa Pirnes, mutta heiltä vaaditaan myös tehojen valossa johtajuutta.

SaiPan alkukauden menestys johtui suurilta osin tiettyjen yksilöiden onnistumisista. Kaksikko Dave Spina ja David McIntyre ovat olleet koko alkukauden lappeenrantalaisten johtavia pelaajia, mutta heilläkin on ollut hiljaisempaa. Kaksikko on toki pystynyt iskemään pisteitä hyvään tahtiin, mutta ei samalla tavalla kuin alkukauden otteluissa.

Kyseinen kaksikko on jäänyt myös liian usein täysin yksi, sillä tehoja ei ole tullut paljolti alemmista kentistä. Janne Tavi on ollut positiivinen ilmestys ja kuulunut joukkueensa parhaimmistoon, mutta sekään ei ole riittänyt. Esimerkiksi loukkaantumisesta toipunut Ville Koho ja liukas laituri Jesse Mankinen eivät ole pystyneet pelaamaan kiekollisina omalla tasollaan.

On mielenkiintoista myös nähdä, kuinka SaiPan Andres Bernard hoitaa hommansa tänään vieraitten maalilla. Jussi Markkanen on tänään puolestaan lepovuorossa. Kärppämaalissa seisoo Iiro Tarkki.

Seuraa heitä:

Patrick Davis: Onnistunut iskemään hyvän maalilukeman, mutta kokonaisuus ollut heikko. Välillä näyttänyt viimevuotisia otteitaan, mutta sitten taas palannut keskinkertaiselle tasolleen. Syttyykö vanhaa seuraansa vastaan uudenlaiseen lentoon?

Janne Tavi: Monipuolinen laitahyökkääjä on pelannut jälleen hyvää kiekkoa SaiPa-nutussa, mutta ketjukavereilta tulee liian vähän tukea. Tavi on pelaaja, joka voi ratkoa otteluita lappeenrantalaisille ja häneltä vaaditaan tänään urotekoja.

Arvio:

Illan ottelusta on luvassa hyvinkin tasainen vääntö. Joukkueet pelaavat nopeaa reagoivaa peliä, mikä ei ole tällä kaudella toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Ainekset jopa jonkilaiseen maalijuhlaan.

Veikkaus: SaiPa ryöstää kaksi pistettä voittomaalikilpailussa lukemin 5-4.

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-JYP
  • Pelicans-KalPa
  • Ässät-TPS
  • Tappara-HPK

Ottelut ovat katsottavissa Nelonen Pro -kanavilla ja Ruutu-Palvelussa. KIerros starttaa kello 18:30.