SaiPalla peiliin katsomisen paikka – alisuorittajien on nostettava tasoaan

SaiPan viime aikojen vire ei ole ollut kevään tärkeimpien pelien tasolla. Lappeenrantalaiset ovat hävinneet runkosarjan loppu mukaan lukien viisi ottelua putkeen. Edellinen vierasvoitto on yli kuukauden takaa, joten keltamustat ovat tänään suuren haasteen edessä. Jyväskylästä pitäisi pystyä raapimaan puolivälierien avausvoitto tai muuten loppu alkaa olla lähellä.

Ensimmäisestä kahdesta osasta ei jäänyt paljoa kerrottavaa lappeenrantalaisten jälkipolville. SaiPa ei pystynyt kummassakaan ottelussa pelaamaan ehjää 60-minuuttista, vaan JYP korjasi molemmilla kerroilla ansaitut voitot.

Avausosassa SaiPa oli ottelun alussa jopa hallitsevampi osapuoli. JYP teki kuitenkin ensimmäisen erän lopussa kolme maalia, jotka katkaisivat lappeenrantalaisten selkärangan. Lauantain kohtaamisessa SaiPa johti ottelua vielä toisen erän puolessa välissä, mutta jyväskyläläiset kirivät ensin tasoihin ja päätöserän alun kahden nopean maalin myötä voittoon.

Lappeenrantalaisilla on iso peiliin katsomisen paikka. Juuri kukaan joukkueen pelaajista ei ole esiintynyt tasollaan.

Eniten kritiikkiä on kohdistunut Jani Niemiseen, jonka on kannettava torjuntavastuu Jussi Markkasen ollessa loukkaantunut. Niemisen otteissa ei olekaan ollut juuri kehumista, sillä SaiPan verkkoon on tehty molemmissa otteluissa luvattoman helppoja maaleja. Toki maalipaikoissa kiekko on hieman myös pomppinut jyväskyläläisille suotuisasti, mutta Nieminen ei ole pystynyt ottamaan tarpeeksi voittoon vaadittavia huipputorjuntoja.

Maalivahtia ei saa kuitenkaan kritisoida liikaa, kun joukkue on tehnyt kahdessa ottelussa vain kolme maalia. Esimerkiksi David McIntyren johtama ykkösvitja on ollut täysin varjojen mailla ja parhaasta tasostaan. Tästä suuri kiitos kuuluu JYPille, joka varsinkin ensimmäisessa ottelussa onnistui ottamaan McIntyreltä pelihuumorin pois ja kanadalainen keskittyikin ottelun lopussa lähinnä kiukuttelemaan.

SaiPan on myös jatkossa hyödynnettävä maalipaikat tehokkaammin. Joukkue teki runkosarjassa toiseksi eniten maaleja, mutta pudotuspeleissä ruuti on ollut märkää. Paikkoja on ollut paljon, mutta toistaiseksi maaliraudat ovat kolisseet liikaa.

JYPiltä ei pidä ottaa kuitenkaan mitään pois. Jyväskyläläiset ovat pelanneet erinomaisesti vahvuuksillaan ja ottaneet ansaitut kaksi voittoa. Joukkueessa on Tuomas Pihlmanin ja Miika Lahden kaltaisia johtajia, jotka ovat olleet pudotuspeleissä kuin kotonaan heti ensivihellyksestä alkaen.

Lappeenrantalaisilla on tänään lähes pakkovoiton paikka, sillä neljän peräkkäisen pakkovoiton ottaminen vaatisi melkoista venymistä. Tosin joukkueiden kahden vuoden takainen sarja osoitti, että näiden joukkueiden välillä kaikki on mahdollista.

Kierroksen muut ottelut:

  • HIFK-Pelicans
  • Kärpät-TPS
  • Tappara-Lukko

Seuraa Liiga-kauden huipennusta Nelonen Pro -kanavilta tai Ruutu-palvelusta. Illan kierros alkaa kello 18.30.

Kansikuva: All Over Press