SaiPalla pitkä tie välieriin

JYP on saanut traktorinsa käyntiin (All Over Press)

JYP on saanut traktorinsa käyntiin (All Over Press)

Eilen pelattiin mielenkiintoinen kierros pudotuspelijääkiekkoa. Tappara ei saanut katkaistua sarjaa kotonaan Pelicansia vastaan eikä sen paremmin mennyt SaiPalla Lappeenrannassa. Lukko taas otti niskalenkin Espoon Bluesista ja uskon että sarja katkeaa tänään Espoossa.

Lappeenrannassa rantapallot loppu

SaiPaa kohtaan on asetettu aikamoiset paineet. Uutisointi joukkueen ympärillä on ollut valtaisaa ja rantapallotkin loppuivat kaupungista jo viikolla. Joukkue on ylisuoriutunut sarjassa JYPiä vastaan. Asiaa on helpottanut vastustajan huonous ja kiekon pomppiminen, aina eiliseen saakka. Sputnik johti ottelua 1-0 aina kolmannen erän puoliväliin, mutta niin vain ote siirtyi kiekko kiekolta jyväskyläläisille. Hurrikaanipaidat tasoittivat Miika Lahden osumalla, kun päätöserää oli pelattu puolet ja ratkaisumaalin iski ottelun hahmo Kristian Näkyvä aikaan 58.41. Ratkaisumaalia edelsi käsittämätön tuomarivirhe, kun Lahti kamppasi kulmatilanteessa selkeästi Lauri Taipaluksen. Siitä kiekko viivaan ja Näkyvä kiitti. Pelin kannalta käsittämätöntä jättää tilanne viheltämättä ja SaiPan kannalta todella turhauttavaa.

Momentum on kääntynyt nyt jyväskyläläisille. Ensimmäisissä peleissä tuntui kiekon pomppivan lappeenrantalaisille, mutta nyt rouva Fortuna näyttää vaihtaneen suosikkiaan. Kaikki sarjan ottelut ovat olleet maalin pelejä, joten pienestä se on kiinni ja romahtamisilta on vältytty. Jonne Virtanen on vetänyt jo huomion JYP-leirissä itseensä. Tuomarivirheestä lähtenyt voittomaali sai lappeenrantalaiset kuumenemaan totaalisesti ja onkin mielenkiintoista nähdä löytyykö sitä höyryä vielä kattilasta. Ei ehkä se helpoin paikka lähteä tappamaan sarjaa seuraavana päivänä Jyväskylään. Traktori on saanut koneensa käyntiin ja silloin menoa ei hevillä pysäytetä. Henkimaailman hommia yleensä nämä tiukat sarjat, pelillisesti kun ollaan väännetty jo tasatahtia 311 minuuttia. Viimeinen ottelupallo Sputnikille, jos tämä ei osu maaliinsa niin voi vaan todeta klassisesti: juna meni jo.

Jos uskot, että jyväskyläläiset vääntävät itsensä vielä tästä parista jatkoon, tarjoaa Betsson tuosta vielä yli kolmen kerrointa. Itse luotan vähämaalisten otteluiden jatkuvan ja lyön kupongilleni alle 4.5 maalia kertoimella 1.74 ja hieman ohuemmin JYPin tasan maalin voittoa (6.00).

Dufva vastaan Blues

Risto Dufva otti niskalenkin oppipojastaan Jyrki Ahosta (All Over Press)

Risto Dufva otti niskalenkin oppipojastaan Jyrki Ahosta (All Over Press)

Espoolaisten ketju HuhtalaSallinenAaltonen on ollut aivan käsittämättömässä vireessä sarjan aikana. Tomi Sallinen oli ennen eilistä paukuttanut kahteen edelliseen otteluun huikeat tehot 1+6. Risto Dufva oli yllättäen myös huomannut tämän. Bluesin tehokenttä saikin Raumalla vastaansa telaketjujen telaketjun kuskeinaan Riskan veljekset vahvistettuna Olli Sipiläisellä. Peluutus toimi täydellisesti ja Sallisen kenttä jäi nollille. Kermana kakun päälle avausosuman otteluun iski Sipiläinen Filip Riskan esityöstä.

Ennen eilistä ottelua Raumalla oltiin sarjassa todistettu pelkästään vierasvoittoja. Lukko otti nyt ensimmäistä kertaa kuskin paikan ja sillä on heti paikka katkaista tänään Espoossa. Tänään viimeinen vaihto-oikeus on kuitenkin isännillä ja Jyrki Aho tekee varmasti kaikkensa, että sen tehokenttä pääsee edes hetkeksi eilisen ottelun ratkaisseen Lukon nelosen hampaista. Petteri Nummelin palaa mahdollisesti tänään Lukon kokoonpanoon ja se tuo vieraiden peliin aivan uuden ulottuvuuden.

Sarjan ensimmäisessä neljässä ottelussa nähtiin runsaasti maaleja. Eilen lukemat olivat kuitenkin enemmän pudotuspelien omaiset. Tilanteiden määrä ei kuitenkaan poikennut eilen aikaisemmasta, joten jos tehokkuus palaa samalle tasolle, voidaan ottelussa taas nähdä muita pelejä enemmän onnistumisia. Eniten kuitenkin kohdetarjonnasta houkuttaa Lukon vieraskerroin moneyline vetona. Siitä Betsson tarjoaa tällä hetkellä 2.00 kerrointa.

Syntymäpäiväpihveillä voittoon

Pelicansin Head Coach Hannu Aravirta juhli 61 vuotis syntymäpäiväänsä viime keskiviikkona. Lahja saapui hieman myöhässä, mutta juuri oikeaan aikaan. Lahtelaiset hakivat vierasvoiton Tampereelta ja sarja saa jatkoa tänään Isku-areenassa.

”Tarjosin pojille pihvit ja pojat tarjosivat nyt minulle tämän voiton.” -Hannu Aravirta, IS.fi

Olin itse niiden joukossa, jotka luulivat Tapparan katkaisevan sarjan eilisessä pelissä. Toisin kävi. Pelicansin suoraviivainen pudotuspelikiekko laittoi tamperelaiset yllättävän ahtaalle. Peruuttelua ei lähtelaisten leirissä nähty, vaan joukkue ajoi päätyyn asti ja pakotti porkkanapöksyt kiekonmenetyksiin. Jos lahtelaiset jatkavat samaan malliin tänään Isku-areenalla, saa yleisö viihdettä koko rahan edestä ja tunnelma tulee nousemaan huikeaksi. Pelicans pelaa selkä seinää vasten ja sillä ei ole mitään menetettävää. Joskus se avaa pelin, niin kuin eilen todistettiin, mutta toista kertaa ei Tapparaa yllätetä housut kintuissa. Olisiko nyt aika päästää Ville Nieminen pois viltin piilosta!? Sen tietää tällä hetkellä vain Jukka Rautakorpi.

Pussinokat pääsevät tänään hurmioituneen kotiyleisönsä eteen. Siksi Pelicansin kertoimet vaikuttavat silmääni mukavan korkeilta. Suorasta kotivoitosta 3.05 ja ottelun venyessä jatkoajalle rahat saa takaisin Betssonilta lähes nelinkertaisesti (3.90). Kummatkin mukaan pienimuotoisiin tuplavirityksiin muiden viikonlopun kohteiden kera.

Illan ottelut ja linkit viime kierroksen huippuhetkiin:

Klo 17.00 Pelicans-Tappara 3.05 – 3.90 – 2.05 (Betsson) Viime ottelun huippuhetket – Ruutu.fi

Klo 17.00 Blues-Lukko 2.35 – 3.85 – 2.60 (Betsson) Viime ottelun huippuhetket – Ruutu.fi

Klo 17.00 JYP-SaiPa 2.12 – 3.85 – 2.90 (Betsson) Viime ottelun huippuhetket – Ruutu.fi